Hopp til innhold

64-åringens forsvarere: – Håper han blir løslatt

OSLO TINGRETT (NRK.no):Fengslingsmøtet for den siktede 64-åringen i Sigrid-saken er over i Oslo tingrett. Forsvarerne håper han blir løslatt.

Heidi Ysen

Fengslingsmøtet går for lukkede dører. Heidi Ysen og Kirsten Sigmond representerer 64-åringen i dagens fengslingsmøte. 64-åringens faste forsvarer Aase Karine Sigmond er ikke tilstede i retten i dag.

Foto: Kristine Hirsti

Fengslingsmøtet mot den siktede 64-åringen i Sigrid-saken er nå ferdig.

Like etter fengslingsmøtet holdt politiet en pressekonferanse om den endelige obduksjonsrapporten.

Ba om fire nye uker

Like før klokken 10 ankom den siktede rettssal 227, han virket rolig og fattet.

Politiet har bedt om at siktede får fire nye uker i fengsel, to av dem i full isolasjon. Forsvarerne mener at mistanken mot deres klient er svekket og begjærer ham løslatt for tredje gang på fire uker.

– Man kan ikke holde folk fengslet fordi politiet ikke finner ut av ting. Det er en alvorlig siktelse, vi håper han blir løslatt, sier medforsvarer Heidi Ysen til NRK.no like før fengslingsmøtet startet klokken 10.

Sigrid Giskegjerde Schjetne

Sigrid Giskegjerde Schjetne (16) ble funnet drept i et skogholt på Kolbotn 3. september.

Foto: Privat / NTB scanpix

Aase Karine Sigmond og Heidi Ysen har gått gjennom de siste dokumentene i saken, inkludert den endelige obduksjonsrapporten som partene mottok tirsdag.

– Etter å ha gått gjennom de siste dokumentene i saken, ser vi at politiets beviser er svekket, sier Ysen.

Ysen sa onsdag at det ikke har kommet nye opplysninger på 14 dager som styrker mistanken mot ham.

Politiet har heller ikke stilt konfronterende spørsmål på over 70 timer i avhør, sier hun.

– Obduksjonsrapport gir ikke svar

Da 64-åringen på nytt ble fengslet med isolasjon i 14 nye dager 20. september, la retten vekt på at det ikke fantes en endelig obduksjonsrapport. Forsvarerne har nå gått gjennom obduksjonsrapporten

Det har vært knyttet store forventninger til at den endelige obduksjonsrapporten skulle si noe om hvordan 16-åringen døde.

Rapporten som tirsdag ble overlevert politiet fra Rettsmedisinsk institutt, gir ingen klare svar om dødsårsak, åsted eller på hvilket tidspunkt jenta døde.

Både 64-åringen og den siktede 37-åringen har sittet varetektsfengslet med brev- og besøksforbud siden de ble pågrepet 3. september.

Siktet 64-åring i Sigrid-saken

64-åring fra Akershus er siktet for drap eller medvirkning til drap i Sigrid-saken.

Foto: Privat