Hopp til innhold

Her angriper elgkua skolen

Risil ungdomsskole i Vestby i Akershus trodde de hadde blitt utsatt for hærverk. Overvåkningsbildene viste noe helt annet, nemlig besøk fra skogens konge.

Overvåkingsbilder viser en elgku og to kalver i skolegården. Skolen trodde noen hadde gjort hærverk på skolen i løpet av helgen, det viste seg at det var skogens konge som hadde vært på besøk...

Det var ikke ungdommer men en elg som knuste ruta på Risil ungdomsskole. Videoen hakker noe da den er satt sammen av stillbilder tatt med noe mellomrom. Foto: Risil ungdomsskole

Risil ungdomsskole har hatt ubudne gjester i løpet av helgen, og inngangsdøren til klasserommet er helt knust, skriver Vestby kommune på sine hjemmesider.

Først trodde skolen at de hadde blitt utsatt for hærverk, men overvåkningskamera viste en elgku med to kalver som med store anstrengelser forsøker å komme inn i klasserommet. Elgkua stanget inn i glasset så ruta knuste.

– Vi tenkte at det var noen som hadde «hatt det gøy» i løpet av helga, men da vaktmesteren sjekket overvåkningsbilder ser vi at det er en elg som står for ruteknusinga, sier rektor Solveig Eid, med lattermild stemme.

Så seg selv?

– Hun må ha sett speilbildet sitt og trodd at det var en annen elg, sier Eid.

Både de ansatte og elevene ved skolen har hatt mye moro med episoden, som skjedde for vel en uke siden.

– Døra som ble knust går inn til der velkomstklassen for minoritetselever holder til. Vi lurte litt på hvordan vi skulle forklare for dem hva som hadde skjedd, men de syntes også videoen var morsom. Kanskje skulle elgen introdusere barna for litt norsk? undrer rektoren.

Elevene i klassen skal introduseres for norsk kultur og språk og har nå lært mye om både elg og elgkalver.