Hopp til innhold

– Snill og kul

Mona Abdinur (18) var en aktiv del av de flerkulturelle miljøet på Bjørndal i Oslo.

Mona Abdinur

Mona Abdinur ble drept på Utøya 22. juli 2011.

Foto: Privat

– Hun var så fantastisk snill. Smilte alltid, og fikk folk i godt humør. Jeg tror ikke det har gått helt opp for alle at hun har gått bort, og hvor mye hun betydde, sier Zakaria Bougroug til TV 2.

Vennegjengen står samlet etter de fikk vite at Abdinur var drept på Utøya. De beskriver en godt likt venninne, som var samfunnsengasjert og opptatt av flerkulturelle spørsmål i politikken. Drapet har satt sine spor på ungdommen.

– Vi har alle tenkt til å skjerpe oss. Holde mer sammen, og holde mer sammen enn vi gjorde før. Dette har forandret Bjørndal. Samholdet mellom mennesker er det aller viktigste, sier en preget El Mazariz til TV 2.

Flink til å danse og synge

Abdinur var ikke bare politisk aktiv. Hun likte også å drive med musikk, sang og dans. I 2008 deltok hun med gruppen Showoff i Ungdommens kulturmønstring i Oslo.

– Du var bekymret for dansestudioet du danset i. Du var villig til å lære meg dansen til favoritt sangen min. Vi hadde planer om å møtes ofte etter Utøya. Vi skulle oppleve og dele FLERE minner sammen med hverandre, skriver Thianna Nguyen i sin blogg.

NRKs liste over drepte og savnede.