Hopp til innhold

– Lurte på om huset mitt så ut som det skjeve tårnet i Pisa

Ingeborg Hamre var i Drammen da hun fikk vite om det 17 meter dype hullet i nabolaget i Oslo. – Jeg lurte på om jeg hadde noe hus å komme hjem til!

Ingeborg Hamre, beboer i nabolaget til det mystiske hullet i Oslo

SPENT PÅ HJEMREISEN: Ingeborg Hamre var i Drammen da hun fikk vite om hullet i nabolaget i Oslo. Hun rykket raskt tilbake og var spent på om hun fortsatt hadde noe hjem da hun kom tilbake.

Foto: Farid Ighoubah / NRK

Politiet trodde først det var snakk om Oslo første synkehull, men antagelig skyldes hullet dårlig fundamentering.

Geologiske undersøkelser viser at det trolig er rundt 16–17 meter dypt.

Kjempehull i Sagveien

HOLDER VAKT: Bymiljøetaten passer nå på at uvedkommende ikke skal falle ned i hullet. Gårdeier og grunneier skal i løpet av dagen avgjøre hvordan de skal tette hullet.

Foto: Erik Engen / NRK

Ingeborg Hamre var på besøk i Drammen, cirka 45 km unna hjemmet sitt i Oslo, da hun fikk vite at det var funnet et dypt hull i bakken i nabolaget.

– Jeg lurte på hva som ventet meg. Jeg lurte på om huset mitt så ut som det skjeve tårnet i Pisa, sier hun til NRK og ler.

– Da jeg fikk vite om det skyndet jeg meg hjem. Jeg lurte jo på om jeg hadde noe hus da jeg kom tilbake, og det har jeg heldigvis. Det hele er veldig spesielt, men også morsomt, sier Hamre til NRK.

Geologene har følgende forklaring til at hullet oppstod:

– Det er ikke et synkehull. Dette er noe som har utviklet seg over tid. Antakelig har det vært en glipe mellom betongplaten i bygget og fjellet, som har gjort at masse har rast ned over tid, og platen har beveget seg, sier Bjørn Kalsnes fra Norges geologiske institutt til TV 2.

Slik så det ut

Hull i bakken på Sagene i Oslo

DET MYE OMTALTE HULLET: Et hull på 16–17 meter ble oppdaget av en beboer på Sagene i Oslo. Flere nysgjerrige og skuelystne kom til stedet for å se. Det var ikke mer enn grus og fyllmasse å se.

– Vi trodde først at noen kunne ha falt nedi, men dette stemte ikke. Det er ikke fare for liv eller helse, sier innsatsleder Thor Langli til NRK.

Det mye omtalte hullet blir nå bevoktet til i morgen, når det skal tas stilling til hva de skal gjøre videre.

– Geologen har avsluttet undersøkelsene og sett neid med fiberoptisk kamera. Området er sjekket, og vi fant ikke noen nedi der, sier Langli muntert og fortsetter:

– Vi må ta stilling til hvordan vi skal tette det. Det er mulig det må støpes, eller bare fylles på med grus. Dette blir avklart i morgen. Inntil da har vi sperret av området og satt opp vakthold.

– Fant dere noen skjeletter eller noe annet spennende i hullet?

– Det var mye fyllmasse og grus, men ikke noe som var mer spennende, nei. Jeg har sett mye rart i løpet av mine år i tjeneste, men dette var spesielt. Det gode med denne historien er at alt gikk bra. Det har ikke skjedd noe med noen, sier Langli.

Politiet fikk melding om hullet, som ligger like utenfor et garasjeanlegg på Sagene i Oslo, i 19.30-tiden da naboer hørte lyden av en stor jernplate som ramlet ned i hullet..

Politiet meldte først at hullet er 30 meter dypt. Etter å ha filmet i hullet med et kamera viser det seg å være 16–17 meter dypt.

Hullet, som ligger i en innkjøring til en boligblokken i Sagveien 19, har vært der en stund. Det har ligget en stor jernplate over, men nå har denne ramlet ned i hullet.

Mulig synkehull i Oslo

Politi og brannvesen var tirsdag kveld på plass for å undersøke og sikre hullet.

Foto: Johan B. Sættem / NRK

Store nedbørsmengder

Ingen personer er funnet i hullet. Asfalten rundt skal være utrygg og grunnen var tirsdag kveld fortsatt i bevegelse.

Politiet tror det har vært i bevegelse i det gigantiske hullet i løpet dagen. Det har vært voldsomt mye regn i Oslo på tirsdag.

Ingen av beboerne er evakuert på grunn av hullet.

Du kan også tipse NRKs journalister direkte dersom du har tips.

Synkehol i Oslo

Et dypt hull er funnet i Sagveien i Oslo. Tirsdag kveld rykket politi og brannvesen ut for å sikre stedet.

Foto: Heidi Fjørtoft Klokk