Hopp til innhold

T-banedødsfall: 17-åring falt fra perrongen

– Det var en ulykke. Et tragisk uhell, sier politiet.

Person omkom i ulykke på Høyenhall T-banestasjon

En ung mann omkom i en ulykke på Høyenhall T-banestasjon i Oslo fredag.

Foto: Arild Gimse / NRK

Fredag kveld klokken 18.41 fikk politiet melding om at en ung mann var blitt påkjørt ved Høyenhall T-banestasjon, retning Ryen. Alle nødetatene kom raskt til stedet, men livet til 17-åringen stod ikke til å redde.

– Det var et tragisk uhell. Vedkommende har falt fra perrongen, sier krimvaktleder Jon Rune Lande ved Oslo politidistrikt til NRK.no.

17-åringen skal ha kommet til Høyenhall stasjon med t-bane. Den unge mannen havnet mellom to av vognene på t-banen, ifølge politiet som sier at alt tyder på at dette var en ulykke.

– Gutten har trolig tråkket feil og på den måten havnet under og mellom to vogner, sier Lande.

– Ingen teknisk svikt

På alle t-banestasjoner i Oslo er det montert kameraer ute på perrongene. Kameraene skal overføre bilder trådlåst til monitorer inne i førerrommet på toget når det kjører inn på stasjonen, et såkalt G4S-system. Vognføreren skal dermed ha full oversikt når toget står på stasjonen, og mens det er i bevegelse.

Ifølge kommunikasjonssjef i Oslo Sporveier Cato Asperud fungerte alt det tekniske ved Høyenhall t-banestasjon fredag.

– Etter det jeg vet har alt det tekniske fungert som det skal ved denne t-banen. Føreren har fulgt med på monitorene, prosedyrene ble fulgt og føreren fikk grønt signal til å kjøre, sier Asperud til NRK.no.

Ifølge politiet er dette noe de skal undersøke nærmere i løpet av helgen.

Tre ulykker på ti år

Ifølge Rune Aasen, leder av Oslo sporveiers arbeiderforening, skal det ha vært en en gruppe ungdommer på perrongen som var feststemte og drakk alkohol da ulykken skjedde.

– Det var en del ungdommer som hadde vorspiel som gikk inn og ut av t-banen, sier Aasen.

Føreren av T-banen skal være tatt hånd om og får oppfølging av ledelsen og verneombudet.

Ifølge Oslo Sporveier har det vært tre dødsulykker i forbindelse med t-banene i Oslo de siste ti årene. Disse tre ulykkene kan defineres som uhell. Selvmord er ikke regnet med i denne statistikken.

Asperud oppfordrer passasjerer til å vise respekt for t-banen til enhver tid.

– Man må ikke stå for nære plattformkanten og det er lurt å holde seg i bakkant, ikke i forkant. Samtidig må man forsøke å forholde seg rolig og ikke sprette rundt. Står man for nære, kan man falle ut. Hold god avstand, sier Asperud.