Hopp til innhold

- Alle liker science fiction!

Harry Potter, Star Trek eller kanskje Blade Runner? Oslo Science Fiction Festival hevder å ha noe for alle.

Det hvite hus blir sprengt i filmen Independence Day

Her blir det hvite hus i Washington sprengt i filmen the Independence Day.

Foto: Ukjent! / Scanpix

På Oslo Science Fiction Festival (OSFF) får du alt fra Star Wars til Wallace og Gromit - OSFF er Norges største festival for folk som liker science fiction.

Og hva slags folk er egentlig det?

- Alle liker science fiction

- Jeg pleier å si at alle liker science fiction, selv om de kanskje ikke er klar over det selv. Det er et veldig vidt begrep: Mange tenker Star Trek, romskip, aliens og slike ting, men sjangeren inkluderer også fantasy, animé og tegnefilmer for eksempel.

Katrine Myra er presseansvarlig for festivalen, og hun prater fort og ivrig om arrangementet, som varer fra 31. juli til 3. august. Hun ønsker naturligvis at flest mulig skal ta turen, og mener de har noe for de fleste:

- Vi har et veldig variert og bredt program. Det er jo en festival, så tanken er at folk skal kunne gå rundt og oppleve forskjellige ting. Det er noe som skjer hele tiden, forteller hun engasjert til NRK Østlandssendingen.

Filmvisninger og forfattermøter

På Cinemateket vil det bli filmvisninger av blant annet Blade Runner og Solaris, mens resten av festivalen foregår i Helga Engs hus på Blindern.

Der kan man blant annet møte den prisbelønnede forfatteren Iain M. Banks og Torstein Bugge Høverstad, norgeskjent som oversetter av Ringenes Herre og Harry Potter-serien. Fotograf Julie Loen vil vise fram Sci-fi- og fantasyrelaterte bilder, og Forsvarets forskningsinstitutt forteller om fremtidens våpen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

E.T.

E.T. er en av filmverdenens mest kjente romvesener.

Foto: BAND PHOTO / Scanpix

- Dårlig til å sy? Lag puter!

Myra forteller at det også vil bli anledning til å sy klær i festivalens egne kostymeworkshop. Men føler du at du ikke helt har talent for syinga, behøver du ikke fortvile:

- De som ikke er så drevne i å lage kjoler og drakter kan lage puter! Det arrangeres nemlig putekrig på festivalen, der alle som vil kan være med.