NRK Meny
Normal

Zuccarello scoret sitt 10. mål da Rangers tapte

Mats Zuccarello Aasen fikk mye skryt og scoret et mål, men likevel ble det klart 2-5 tap for New York Rangers i kampen mot Pittsburgh Penguins fredag.

Mats Zuccarello Aasen

Mats Zucarello Aasen er i kjempeform for Rangers. Fredag scoret han igjen og er nå toppscorer for blåtrøyene, men dessverre for Zucca tapte Rangers kampen.

Foto: Höök, Pontus / NTB scanpix

«Zucca» scoret sitt tiende mål for sesongen i Pittsburgh-kampen – og er med det toppscorer for Rangers sammen med Chris Kreider.

Men selv om nordmannen leverte på isen, gikk Rangers på et skuffende tap. Og da bryr Zucarello seg lite om at han selv er i form.

– Vi stolte ikke på hverandre defensivt og ga dem for mye. Pittsburgh er et godt lag og det er lett å bli forvirret, sier Zuccarello ifølge klubbens Twitter-profil.

Zucarello reduserte

Da nordmannen slapp til foran mål og satte pucken i nettet ledet Penguins 4-0. Zuccarello reduserte til 4-1 7.43 minutter ut i den tredje perioden. Bnenoit Pouliot og Derick Brassard var assister.

Vel fire minutter etter at Zuccarello hadde redusert scoret også Ryan McDonaugh for Rangers med Zuccarello og Dan Giardi som assister. Det betyr at New York-laget vant 2-1 i den siste perioden, men det hjalp lite i og med at Penguins tok de to første periodene med 2-0 i hver.

Mats Zuccarello var på isen i 17.53 minutter, men han måtte også tåle to minutter i utvisningsboksen i løpet av kampen fredag kveld (lokal tid).

Bra kamp

– Vi spiller en bra kamp og skaper mye, men gir bort for mange pucker og gjør det enkelt for dem. Vi gir rett og slett bort for lette mål, sa Zuccarello til Nettavisen etter kampen. Han slo også fast at slik spill ikke holder mot et lag av Pittsburghs kaliber.

Det hjalp lite at Rangers vant skuddstatistikken 35-28, for det var Pittsburgh-spillerne som fant veien til nettmaskene.

Suksessen til den norske landslagsspilleren i New York fortsetter. Han topper den interne poengligaen i Rangers med 30 poeng etter at han fredag scoret sitt tiende mål og hadde sin 20. assist for klubben.

– Jeg tenker ikke på dette, for når vi taper legger det en demper på det meste, sa nordmannen til Nettavisen etter Pittsburgh-kampen.

Avgjort

Kampen mellom Pittsburgh og Rangers ble avgjort tidlig i annen periode, sa finnen Jussi Jokinen satte inn sitt andre mål for kvelden og ga Pittsburgh en 3-0 ledelse. Det skjedde 1.09 minutt i perioden.

I den første perioden var det først Chris Kunitz og deretter Jokinen som førte Penguins i ledelsen. Deretter økte først Jokinen og deretter Sidney Crosby. Med 0-4 etter to perioder var kampen kjørt for Zuccarello og co.

Men for nordmannen ble reduseringen snaue åtte minutter ut i den siste perioden en opptur. Han fikk også en assist på den andre scoringen og var en av Rangers beste spillere.

Siste nytt

 • Nytt nederlag for Zuccarello

  Drømmen om NHL-sluttspill henger i en enda tynnere tråd for New Yorks Rangers og Mats Zuccarello etter nok et tap. Det endte 3-4 mot Philadelphia Flyers. Det er ti poeng opp til New Jersey Devils, som har den siste «wild card»-plassen.

  Video Zucca spent foran ny sesong
  Foto: Nyhetsspiller
 • Ringerike rykker opp

  Drømmen om eliteserien brast for Arctic Eagles som ble knust av Ringrike i kveldens kvalifiseringskamp. Nordlendingene måtte ha minimum uavgjort, men Ringerike vant hele 7-2 og tar steget opp til øverste nivå neste sesong.

  Ishockey: Kvalifisering til Get-ligaen
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Graham Hansen briljerte

  Caroline Graham Hansen storspilte da Wolfsburg knuste Slavia Praha i mesterligaens kvartfinale. 23-åringen leverte både scoring og målgivende pasning i 5-0-seieren. Dermed har det tyske storlaget et meget bra utgangspunkt før returoppgjøret i Tjekkia.

  FBL-C1-WOMEN-PARIS-WOLFSBURG
  Foto: FRANCK FIFE / Afp

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NM alpint: Super-G, kvinner og menn
Morgensport og musikk
NRK Sport Live med NM alpint, super-G menn
NRK Sport Live med NM alpint, super-G menn
NRK Sport Live med NM alpint, super-G menn
V-cupfinale skiskyting: Sprint kvinner
Vinterstudio