NRK Meny
Normal

Zuccarello scoret sitt 10. mål da Rangers tapte

Mats Zuccarello Aasen fikk mye skryt og scoret et mål, men likevel ble det klart 2-5 tap for New York Rangers i kampen mot Pittsburgh Penguins fredag.

Mats Zuccarello Aasen

Mats Zucarello Aasen er i kjempeform for Rangers. Fredag scoret han igjen og er nå toppscorer for blåtrøyene, men dessverre for Zucca tapte Rangers kampen.

Foto: Höök, Pontus / NTB scanpix

«Zucca» scoret sitt tiende mål for sesongen i Pittsburgh-kampen – og er med det toppscorer for Rangers sammen med Chris Kreider.

Men selv om nordmannen leverte på isen, gikk Rangers på et skuffende tap. Og da bryr Zucarello seg lite om at han selv er i form.

– Vi stolte ikke på hverandre defensivt og ga dem for mye. Pittsburgh er et godt lag og det er lett å bli forvirret, sier Zuccarello ifølge klubbens Twitter-profil.

Zucarello reduserte

Da nordmannen slapp til foran mål og satte pucken i nettet ledet Penguins 4-0. Zuccarello reduserte til 4-1 7.43 minutter ut i den tredje perioden. Bnenoit Pouliot og Derick Brassard var assister.

Vel fire minutter etter at Zuccarello hadde redusert scoret også Ryan McDonaugh for Rangers med Zuccarello og Dan Giardi som assister. Det betyr at New York-laget vant 2-1 i den siste perioden, men det hjalp lite i og med at Penguins tok de to første periodene med 2-0 i hver.

Mats Zuccarello var på isen i 17.53 minutter, men han måtte også tåle to minutter i utvisningsboksen i løpet av kampen fredag kveld (lokal tid).

Bra kamp

– Vi spiller en bra kamp og skaper mye, men gir bort for mange pucker og gjør det enkelt for dem. Vi gir rett og slett bort for lette mål, sa Zuccarello til Nettavisen etter kampen. Han slo også fast at slik spill ikke holder mot et lag av Pittsburghs kaliber.

Det hjalp lite at Rangers vant skuddstatistikken 35-28, for det var Pittsburgh-spillerne som fant veien til nettmaskene.

Suksessen til den norske landslagsspilleren i New York fortsetter. Han topper den interne poengligaen i Rangers med 30 poeng etter at han fredag scoret sitt tiende mål og hadde sin 20. assist for klubben.

– Jeg tenker ikke på dette, for når vi taper legger det en demper på det meste, sa nordmannen til Nettavisen etter Pittsburgh-kampen.

Avgjort

Kampen mellom Pittsburgh og Rangers ble avgjort tidlig i annen periode, sa finnen Jussi Jokinen satte inn sitt andre mål for kvelden og ga Pittsburgh en 3-0 ledelse. Det skjedde 1.09 minutt i perioden.

I den første perioden var det først Chris Kunitz og deretter Jokinen som førte Penguins i ledelsen. Deretter økte først Jokinen og deretter Sidney Crosby. Med 0-4 etter to perioder var kampen kjørt for Zuccarello og co.

Men for nordmannen ble reduseringen snaue åtte minutter ut i den siste perioden en opptur. Han fikk også en assist på den andre scoringen og var en av Rangers beste spillere.

Siste nytt

 • Vinduet stengt i Italia

  Etter klokken 20 i kveld kan ikke Serie A-klubbene hente flere spillere denne sommeren. På en rolig siste dag ble det klart at Arsenal-duoen David Ospina og Joel Campbell går til henholdsvis Napoli og Frosinone, Simone Zaza fra Valencia til Torino, mens Diego Laxalt (Genoa) og Samu Castillejo (Villareal) ble presentert som Milan-spillere.

  Klubblegenden Claudio Marchisio er løst fra kontrakten etter 25 år i Juventus.

  Premier League - Arsenal vs Stoke City
  Foto: Hannah Mckay / Reuters
 • Liverpool-stopper klar for Cagliari

  Den tidligere Vålerenga-forsvareren Ragnar Klavan forlater Liverpool til fordel for Serie A-klubben Cagliari. Det bekreftet engelskmennene fredag kveld. Italienerne betaler angivelig drøyt 20 millioner kroner for Klavan.

  Man United Liverpool Soccer
  Foto: Tony Ding / AP
 • Weng slått av 20-åring

  Det ble norsk seier i begge sprintklassene da langrennsløperne fullførte del tre av Toppidrettsveka fredag.

  Vind-løper Mathilde Myhrvold vant A-finalen blant kvinnene foran slovenske Katja Visnar. Heidi Weng knep tredjeplassen.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NM-veka: Aquabike, finaler
NM-veka
NM-veka: Aquabike og speedcross
NM-veka: Aquabike
NM-veka: Speedcross, finaler
NM-veka: Speedcross
Friidrett: Diamond League fra Birmingham
Friidrett: Diamond League
4-4-2 med Schau og Aune
NM-veka: Sandbryting, finaler
NM-veka: Sandbryting