NRK Meny
Normal

Zuccarello et visum unna Rangers

Mettalurg Magnitogorsk har sagt ja. Dermed går Mats Zuccarello Aasen (25) tilbake til NHL.

Mats Zuccarello Aasen

Mats Zuccarello Aasen er klar for et nytt eventyr i New York Rangers.

Foto: Ellingsen, Tommy / NTB scanpix

– Nå er alt klart, og det eneste som hindrer ham fra å være spilleklar, er å få visum. Det kan ta en ukes tid, men han er klar for Rangers, sier agent Erik Ryman til VG Nett.

Allerede mandag tydet det aller meste på at Zuccarello skulle returnere til New York Rangers. Han har tidligere tegnet seg for 26 målpoeng på 52 kamper for NHL-klubben.

Avgjørelsen innebærer at Zuccarello ikke kan spille for Norge i VM – hvis New York Rangers kommer til sluttspill. Det ligger de an til å klare, selv om klubben har hatt en relativt svak sesong.

Klubben ligger på åttendeplass i Eastern Conference. De åtte beste lagene tar seg videre til sluttspillet

– Må ofre noe

– Det er sånn det er. Noe må man ofre for en slik sjanse, sier Zuccarello Aasen, som selvfølgelig håper at Rangers kommer til sluttspillet.

Nå håper Zuccarello Aasen at han får med seg flere nordmenn over sjøen til NHL.

– Det er alltid kult for norsk hockey. Det blir mye større medieinteresse og alle er litt mer interesserte når man spiller der borte, sier han.

Også landslagssjef Roy Johansen vil se flere spillere i verdens største ishockeyliga, men vet at landslaget vil få store problemer med å erstatte stjernen som må prioritere sluttspill med klubblaget i stedet for mesterskap med Norge.

Norge svekkes

– Det er der vi har hatt svakheten vår de siste fem-seks årene. Vi er for få som kan gå inn og spille en slik tøff turnering som venter oss, sier han.

Han forstår valget Zuccarello nå har gjort, men legger ikke skjul på at det svekker Norges muligheter i VM.

– Han er en internasjonal toppspiller og har vist på trening at han er i bra form. Han ville absolutt vært en stor forsterkning under VM, sier Roy Johansen til NRK.

Siste nytt

 • – Lukter trolig på mentolsalve

  Flere TV-seere la merke til at de russiske spillerne luktet på noe i spillertunellen før andre omgang. I NRKs VM-studio forklarte ekspert Carl Erik Torp hva de trolig luktet på:

  – Det er sannsynligvis en mentolsalve som de lukter på for å åpne litt luftveier og kvikne litt ekstra til. Dette har vi sett ofte med forskjellige idrettsutøvere, sier Torp.

  VM-studio fra Kontraskjæret.
 • West Ham sikret seg franske Diop

  West Ham har signert den franske midtstopperen Issa Diop. 21-åringen hentes fra Toulouse og har signert en femårskontrakt. Premier League-klubben har ikke oppgitt overgangssummen, men ifølge britiske medier er den rundt 22 millioner pund (238 millioner kroner).

   Issa Diop
  Foto: Regis Duvignau / Reuters
 • Salah starter mot Russland

  Ifølge Egypts lagoppstilling er Mohamed Salah i startoppstillingen til Egypts kamp mot Russland i kveld. Liverpool-spilleren har vært ute med en skulderskade, og spilte ikke da Egypt tapte 0-1 for Uruguay.

  Foto: Dmitri Lovetsky / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal