NRK Meny
Normal

Zuccarello et visum unna Rangers

Mettalurg Magnitogorsk har sagt ja. Dermed går Mats Zuccarello Aasen (25) tilbake til NHL.

Mats Zuccarello Aasen

Mats Zuccarello Aasen er klar for et nytt eventyr i New York Rangers.

Foto: Ellingsen, Tommy / NTB scanpix

– Nå er alt klart, og det eneste som hindrer ham fra å være spilleklar, er å få visum. Det kan ta en ukes tid, men han er klar for Rangers, sier agent Erik Ryman til VG Nett.

Allerede mandag tydet det aller meste på at Zuccarello skulle returnere til New York Rangers. Han har tidligere tegnet seg for 26 målpoeng på 52 kamper for NHL-klubben.

Avgjørelsen innebærer at Zuccarello ikke kan spille for Norge i VM – hvis New York Rangers kommer til sluttspill. Det ligger de an til å klare, selv om klubben har hatt en relativt svak sesong.

Klubben ligger på åttendeplass i Eastern Conference. De åtte beste lagene tar seg videre til sluttspillet

– Må ofre noe

– Det er sånn det er. Noe må man ofre for en slik sjanse, sier Zuccarello Aasen, som selvfølgelig håper at Rangers kommer til sluttspillet.

Nå håper Zuccarello Aasen at han får med seg flere nordmenn over sjøen til NHL.

– Det er alltid kult for norsk hockey. Det blir mye større medieinteresse og alle er litt mer interesserte når man spiller der borte, sier han.

Også landslagssjef Roy Johansen vil se flere spillere i verdens største ishockeyliga, men vet at landslaget vil få store problemer med å erstatte stjernen som må prioritere sluttspill med klubblaget i stedet for mesterskap med Norge.

Norge svekkes

– Det er der vi har hatt svakheten vår de siste fem-seks årene. Vi er for få som kan gå inn og spille en slik tøff turnering som venter oss, sier han.

Han forstår valget Zuccarello nå har gjort, men legger ikke skjul på at det svekker Norges muligheter i VM.

– Han er en internasjonal toppspiller og har vist på trening at han er i bra form. Han ville absolutt vært en stor forsterkning under VM, sier Roy Johansen til NRK.

Siste nytt

 • Hockeygutta med full kontroll

  De norske ishockeyherrene viste solide takter mot Frankrike i kveld. Franskmennene ble banket 6-0 etter en norsk kanonstart. – Vi var «på» stort sett i hele kampen, og det er jeg fornøyd med, sier landslagssjef Petter Thoresen til NTB.

  patrick
  Foto: LARSEN, HÃ¥KON MOSVOLD / NTB SCANPIX
 • Lunde irritert over arrangørene

  Katrine Lunde var irritert etter VM-seieren over Nederland i kveld. Dopingkontrollen kom ikke i gang. – Dette tar for lang tid. Ikke får vi restituert heller, sa en litt oppgitt Lunde til NTB i pressesonen.

  Katrine Lunde Haraldsen jubler
  Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpi
 • Christiansen tok også bronse

  Henrik Christiansen tok bronse på 1500 meter fristil under svømme-EM i København i kveld. 21-åringen fra Skjetten svømte inn på 14:25,66, og endte elleve sekunder bak ukrainske Mykhaylo Romanchuk, som vant distansen.

  Henrik Christiansen
  Foto: SVT

Sendeplan

Kl. Program Kanal
V-cup alpint: Super-G kvinner
Vinterstudio
Vinterstudio
V-cup alpint: Super-G kvinner
V-cup alpint: Super-G kvinner
V-cup kombinert, hopp
V-cup langrenn: 10 km fri teknikk, kvinner
V-cup alpint: Super-G kvinner
V-cup langrenn: 10 km fri teknikk kvinner
V-cup skiskyting: Jaktstart kvinner
V-cup alpint: Utfor, menn