NRK Meny
Normal

Zuccarello et visum unna Rangers

Mettalurg Magnitogorsk har sagt ja. Dermed går Mats Zuccarello Aasen (25) tilbake til NHL.

Mats Zuccarello Aasen

Mats Zuccarello Aasen er klar for et nytt eventyr i New York Rangers.

Foto: Ellingsen, Tommy / NTB scanpix

– Nå er alt klart, og det eneste som hindrer ham fra å være spilleklar, er å få visum. Det kan ta en ukes tid, men han er klar for Rangers, sier agent Erik Ryman til VG Nett.

Allerede mandag tydet det aller meste på at Zuccarello skulle returnere til New York Rangers. Han har tidligere tegnet seg for 26 målpoeng på 52 kamper for NHL-klubben.

Avgjørelsen innebærer at Zuccarello ikke kan spille for Norge i VM – hvis New York Rangers kommer til sluttspill. Det ligger de an til å klare, selv om klubben har hatt en relativt svak sesong.

Klubben ligger på åttendeplass i Eastern Conference. De åtte beste lagene tar seg videre til sluttspillet

– Må ofre noe

– Det er sånn det er. Noe må man ofre for en slik sjanse, sier Zuccarello Aasen, som selvfølgelig håper at Rangers kommer til sluttspillet.

Nå håper Zuccarello Aasen at han får med seg flere nordmenn over sjøen til NHL.

– Det er alltid kult for norsk hockey. Det blir mye større medieinteresse og alle er litt mer interesserte når man spiller der borte, sier han.

Også landslagssjef Roy Johansen vil se flere spillere i verdens største ishockeyliga, men vet at landslaget vil få store problemer med å erstatte stjernen som må prioritere sluttspill med klubblaget i stedet for mesterskap med Norge.

Norge svekkes

– Det er der vi har hatt svakheten vår de siste fem-seks årene. Vi er for få som kan gå inn og spille en slik tøff turnering som venter oss, sier han.

Han forstår valget Zuccarello nå har gjort, men legger ikke skjul på at det svekker Norges muligheter i VM.

– Han er en internasjonal toppspiller og har vist på trening at han er i bra form. Han ville absolutt vært en stor forsterkning under VM, sier Roy Johansen til NRK.

Siste nytt

 • Uavgjort i Leicester

  Leicester utlikna ti minutt før slutt og spela 1-1 mot West Bromwich i Premier League i kveld. Nacer Chadli gav WBA leiinga midt i andre omgang, og det var Riyad Mahrez som utlikna for heimelaget.

  Leicester er dermed framleis på tredje siste plass i ligaen.

  Riyad Mahrez
  Foto: ANDREW BOYERS / Reuters
 • Bakelants ute av intensiven

  Den belgiske sykkelprofilen Jan Bakelants, som brakk to ryggvirvler og sju ribbein i en stygg velt nylig, er på bedringens vei.

  Mandag ble 31-åringen flyttet ut av intensivavdelingen, tre dager etter at han gjennomgikk en ryggoperasjon.

  Han fikk skadene da han veltet stygt i en utforkjøring under Giro di Lombardia nylig.

  Jan Bakelants
  Foto: CHRISTIAN HARTMANN / Reuters
 • Malmö blei svensk meister

  Med 3-1 borte over Norrköping forsvarte Malmö FF seriegullet frå i fjor og sikra årets svenske meisterskap tre rundar før slutt.

  David Moberg Karlsen gav heimelaget tidleg leiing. Men Carlos Strandberg, Lasse Nielsen og Anders Christiansen scora for Malmö i andre omgang.

  Malmö-jubel
  Foto: Björn Lindgren/TT / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal