Zuccarello klar for ny klubb: – Den beste kontrakten i hans NHL-karriere

Mats Zuccarello (31) har signert en svært lukrativ avtale med Minnesota Wild.

Dallas Stars v Chicago Blackhawks

KLAR FOR NY KLUBB: Mats Zuccarello.

Foto: Jonathan Daniel / AFP

Det bekrefter klubben mandag kveld.

– Mats er en svært konkurransedyktig spiller full av energi. Han bringer høy kvalitet inn i laget, og vi er veldig glad for å få ham inn i vårt lag, sier Minnesota Wilds generalmanager Paul Fenton til klubbens nettsider.

Zuccarello har skrevet under på en femårskontrakt,

Nordmannen får seks millioner dollar i årslønn, noe som tilsvarer over 50 millioner kroner i året. Avtalen har en totalramme på 255 millioner norske kroner etter dagens dollarkurs.

– Mats får den beste kontrakten han har hatt i sin NHL-karriere. Han kommer også til et lag hvor han får en viktig rolle, sier tidligere landslags- og nåværende Vålerenga-trener, Roy Johansen, til NRK.

Johansen påpeker at Zuccarello er en spiller som publikum elsker, og Vålerenga-sjefen sier det ikke er noen tvil om at 31-åringen kommer til å bli en publikumsfavoritt i Minnesota.

– Verdt pengene

– Det Mats har gjort gjennom lang tid i NHL er ekstraordinært, i hvert fall sett med norske øyne.

– Er du overrasket over at han får en så god kontrakt nå?

Laster Twitter-innhold

– Nei, det er jeg ikke. Han er kanskje ikke den spilleren som har fått fullt igjen for spillet sitt i de tidligere kontraktene. Men det får Mats nå. I NHL-målestokk er Mats verdt de seks millioner dollarene han får i året. Nå får han betalt for den jobben han har lagt ned tidligere, understreker Johansen.

Hadde tilbud fra Dallas

Zuccarellos NHL-eventyr startet i 2010 for New York Rangers. Nordmannen ble en publikumshelt i Rangers, og ble en viktig brikke i laget. Men i februar var New York-tilværelsen over for «Zucca». som signerte en korttidskontrakt med Dallas Stars.

Zuccarello hadde tilbud om å fortsette i Dallas-klubben, men valgte Minnesota Wild.

Nordmannen samlet totalt 40 poeng på 48 kamper for New York Rangers og Dallas Stars sist sesong. Totalt i NHL er det blitt 355 poeng, fordelt på 114 scoringer og 241 assists.

Siste nytt

 • Dürr fikk betinget fengselsstraff

  Den tidligere østerrikske langrennsløperen Johannes Dürr ble dømt til 15 måneders betinget fengsel da dopingsaken mot ham var oppe i retten mandag.

  Dürr har selv innrømmet bloddoping, men bidro også til å sette politiet på sporet av dopingsaken som nådde offentlighetens lys under fjorårets ski-VM i Seefeld. Der ble fem løpere tatt, mistenkt for bloddoping.

  Dürr ble selv avslørt i forbindelse med OL i Sotsji i 2014.

  Johannes Dürr dopingdokumentar
  Foto: ARD
 • Arsenal videre i FA-cupen

  Scoringer av Bukayo Saka (18) og Eddie Nketiah (20) sikret Arsenal 2-1-seier mot Bournemouth og plass i 5. runde av FA-cupen. I neste runde venter Portsmouth.

  Kvelden for Bournemouth ble dermed en ny nedtur. Klubben til Joshua King har også tapt fem av sine sju siste ligakamper.

  Mandag ble det i tillegg exit i FA-cupen.

  Arsenal
  Foto: John Walton / AP
 • Priser til Frida Karlsson

  Langrennsyndlingen Frida Karlsson mottok to priser på den svenske idrettsgallaen i Stockholm mandag.

  – Vi sees i sporet framover, sa 20-åringen fra scenen.

  Karlsson var nominert til prisen for årets gjennombrudd og i kategorien årets lag sammen med kollegene på det svenske VM-stafettlaget som tok gull i Seefeld sist vinter.

  20-åringen måtte på scenen for å hente begge prisene. Lagprisen mottok hun sammen med sprintstjernen Stina Nilsson.

  – Denne prisen vil jeg dele med alle dere som hjelper meg og har hjulpet meg på denne reisen. Vi sees i sporet framover, sa Karlsson i takketalen i Globen. (NTB)

  Frida Karlsson
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal