Zuccarello klar for ny klubb: – Den beste kontrakten i hans NHL-karriere

Mats Zuccarello (31) har signert en svært lukrativ avtale med Minnesota Wild.

Dallas Stars v Chicago Blackhawks

KLAR FOR NY KLUBB: Mats Zuccarello.

Foto: Jonathan Daniel / AFP

Det bekrefter klubben mandag kveld.

– Mats er en svært konkurransedyktig spiller full av energi. Han bringer høy kvalitet inn i laget, og vi er veldig glad for å få ham inn i vårt lag, sier Minnesota Wilds generalmanager Paul Fenton til klubbens nettsider.

Zuccarello har skrevet under på en femårskontrakt,

Nordmannen får seks millioner dollar i årslønn, noe som tilsvarer over 50 millioner kroner i året. Avtalen har en totalramme på 255 millioner norske kroner etter dagens dollarkurs.

– Mats får den beste kontrakten han har hatt i sin NHL-karriere. Han kommer også til et lag hvor han får en viktig rolle, sier tidligere landslags- og nåværende Vålerenga-trener, Roy Johansen, til NRK.

Johansen påpeker at Zuccarello er en spiller som publikum elsker, og Vålerenga-sjefen sier det ikke er noen tvil om at 31-åringen kommer til å bli en publikumsfavoritt i Minnesota.

– Verdt pengene

– Det Mats har gjort gjennom lang tid i NHL er ekstraordinært, i hvert fall sett med norske øyne.

– Er du overrasket over at han får en så god kontrakt nå?

Laster Twitter-innhold

– Nei, det er jeg ikke. Han er kanskje ikke den spilleren som har fått fullt igjen for spillet sitt i de tidligere kontraktene. Men det får Mats nå. I NHL-målestokk er Mats verdt de seks millioner dollarene han får i året. Nå får han betalt for den jobben han har lagt ned tidligere, understreker Johansen.

Hadde tilbud fra Dallas

Zuccarellos NHL-eventyr startet i 2010 for New York Rangers. Nordmannen ble en publikumshelt i Rangers, og ble en viktig brikke i laget. Men i februar var New York-tilværelsen over for «Zucca». som signerte en korttidskontrakt med Dallas Stars.

Zuccarello hadde tilbud om å fortsette i Dallas-klubben, men valgte Minnesota Wild.

Nordmannen samlet totalt 40 poeng på 48 kamper for New York Rangers og Dallas Stars sist sesong. Totalt i NHL er det blitt 355 poeng, fordelt på 114 scoringer og 241 assists.

Siste nytt

 • Sarpsborg med viktig seier over VIF

  Sarpsborg 08 vant 1-0 over Vålerenga i mandagens kveldskamp i Eliteserien. Jonathan Lindseth scoret kampens eneste mål, og sikret sarpingene sin første trepoenger siden 16. juni. De poengene kan vise seg veldig viktige i kampen for Eliteseriespill også neste sesong. – Vi får marginene med oss i dag og drar i land dette her. Vi blir litt lettere til sinns med en trepoenger nå, sier Sarpsborg-trener Geir Bakke. Etter seieren over Vålerenga ligger Sarpsborg på kvalikplass, og har like mange poeng som både Ranheim og Strømsgodset på nedrykksplassene.

  Jonathan Lindseth jubler for scoring
  Foto: Christoffer Andersen / NTB scanpix
 • De Gea forlenget med United

  Den spanske keeperstjernen David de Gea blir i Manchester United. Mandag signerte de Gea en ny fireårskontrakt med klubben. Med i avtalen ligger det også at Old Trafford-klubben har opsjon på å forlenge spanjolens kontrakt med ytterligere ett år.

  28 år gamle De Gea kom til United i 2011 og har siden spilt 367 kamper for klubben.

  Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjær har følt seg trygg på at den viktige sisteskansen ville forlenge kontrakten med klubben. Det ga han senest uttrykk for på sin ukentlige pressekonferanse sist fredag. (NTB)

  Solskjær og De Gea
  Foto: Adrian Dennis / AFP
 • Messi kan sesongåpne mot Dortmund

  Lionel Messi er friskmeldt og høyaktuell for Barcelonas bortekamp mot Borussia Dortmund i mesterligaen tirsdag, melder klubben. Den argentinske superstjernen har gått glipp av sesongens fire første seriekamper på grunn av en leggskade.

  Messi
  Foto: Albert Gea / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal