Zuccarello klar for ny klubb: – Den beste kontrakten i hans NHL-karriere

Mats Zuccarello (31) har signert en svært lukrativ avtale med Minnesota Wild.

Dallas Stars v Chicago Blackhawks

KLAR FOR NY KLUBB: Mats Zuccarello.

Foto: Jonathan Daniel / AFP

Det bekrefter klubben mandag kveld.

– Mats er en svært konkurransedyktig spiller full av energi. Han bringer høy kvalitet inn i laget, og vi er veldig glad for å få ham inn i vårt lag, sier Minnesota Wilds generalmanager Paul Fenton til klubbens nettsider.

Zuccarello har skrevet under på en femårskontrakt,

Nordmannen får seks millioner dollar i årslønn, noe som tilsvarer over 50 millioner kroner i året. Avtalen har en totalramme på 255 millioner norske kroner etter dagens dollarkurs.

– Mats får den beste kontrakten han har hatt i sin NHL-karriere. Han kommer også til et lag hvor han får en viktig rolle, sier tidligere landslags- og nåværende Vålerenga-trener, Roy Johansen, til NRK.

Johansen påpeker at Zuccarello er en spiller som publikum elsker, og Vålerenga-sjefen sier det ikke er noen tvil om at 31-åringen kommer til å bli en publikumsfavoritt i Minnesota.

– Verdt pengene

– Det Mats har gjort gjennom lang tid i NHL er ekstraordinært, i hvert fall sett med norske øyne.

– Er du overrasket over at han får en så god kontrakt nå?

Laster Twitter-innhold

– Nei, det er jeg ikke. Han er kanskje ikke den spilleren som har fått fullt igjen for spillet sitt i de tidligere kontraktene. Men det får Mats nå. I NHL-målestokk er Mats verdt de seks millioner dollarene han får i året. Nå får han betalt for den jobben han har lagt ned tidligere, understreker Johansen.

Hadde tilbud fra Dallas

Zuccarellos NHL-eventyr startet i 2010 for New York Rangers. Nordmannen ble en publikumshelt i Rangers, og ble en viktig brikke i laget. Men i februar var New York-tilværelsen over for «Zucca». som signerte en korttidskontrakt med Dallas Stars.

Zuccarello hadde tilbud om å fortsette i Dallas-klubben, men valgte Minnesota Wild.

Nordmannen samlet totalt 40 poeng på 48 kamper for New York Rangers og Dallas Stars sist sesong. Totalt i NHL er det blitt 355 poeng, fordelt på 114 scoringer og 241 assists.

Siste nytt

 • Børge Lund ny Elverum trener

  Børge Lund (40) blir ny trener for Elverums håndballag fra neste sesong. Han tar over for Michael Apelgren, som skal ta over det Svenske laget Sävehof. Klubben har helt siden juni vært på jakt etter Apelgrens etterfølger. Nå har Lund signert en treårskontrakt.

  Håndball herrer Golden League-turneringen i Danmark
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 • Russiske friidrettstopp suspendert

  Dmitrij Sjljakhtin, president i Russlands friidrettsforbund, er av Friidrettens integritetsenhet suspendert mistenkt for å ha hindret en dopingetterforskning. Ved siden av Sjljakhtin er også seks andre mistenkt i saken. Anklagene knytter seg til saken mot høydehopperen Danil Lysenko, som skal ha lagt fram forfalskede medisinske papirer etter at det ble innledet sak mot ham for tre brudd på meldeplikten. Meldingen om anklagene mot Sjljakhtin kommer dagen før et styremøte i det internasjonale friidrettsforbundet.

  Foto: Ben Stansall / AFP
 • Botheim med ny RBK-kontrakt

  Erik Botheim har signert en ny kontrakt med norsk fotballs flaggskip. Det melder Rosenborg på egne nettsider. Kontrakten strekker seg over to år. – Erik er en spiller vi har stor tro på kan utvikle seg til å bli en topp Rosenborg-spiss, sier trener Eirik Horneland.

  Rosenborg, ERik Botheim, Eirik Horneland
  Foto: RBK.no

Sendeplan

Kl. Program Kanal