Hopp til innhold

Zuccarello hylles etter NHL-bragden: – Ser bedre ut enn noen gang

Mats Zuccarello rundet en stor milepæl da han noterte seg for sitt 500. målpoeng i NHL-grunnspillet. Nå fullroses han av landslagsprofiler.

NHL: Los Angeles Kings at Minnesota Wild

NY BRAGD: Mats Zuccarello nådde 500 målpoeng i NHL-grunnspillet.

Foto: Matt Krohn / Reuters

– Det er enestående å se når han leker ishockey fortsatt. Han har noe unikt ved seg selv, sier landslagssjef Petter Thoresen om «Zucca» sin bragd.

Nordmannen har nå scoret 162 mål og slått 338 assists. Medregnet sluttspill har han 546 målpoeng.

– Det er helt rått. Det er så stor prestasjon han har vært gjennom de siste ti årene. Det er bare å ta av seg hatten. Vi har hatt han med innimellom på landslaget. Nå går laget veldig bra i sluttspillet, så jeg vet ikke om han blir med til VM nå, eller om han kan være med i VM, sier Thoresen.

– Det største vi har i norsk hockey

Hans assist på Wilds 1-1-mål sørget dessuten for en klubbrekord. Zuccarello har flest assists av en Wild-spiller på én enkelt sesong med 51.

– Det er helt vanvittig. Han har hatt en fantastisk karriere og viser at han fortsatt holder til på øverste nivå, sier Vålerenga-profil Mathis Olimb til NRK.

Fjordkraftligaen ishockey 2021/2022: Sparta - Vålerenga

HYLLER ZUCCARELLO: Mathis Olimb er imponert over Zuccarello og hans målpoeng-bragd.

Foto: Beate Oma Dahle / NTB

– Han er fortsatt i god form og elsker å spille hockey. Han er i et lag han passer godt inn i, sier Olimb videre.

Zuccarello er inne i sin mest produktive sesong noensinne i NHL, og Wilds førsterekke med ham, Kaprizov og Hartman har imponert stort.

Den norske løperen har notert 73 målpoeng på 66 kamper så langt. Det er tolv flere enn i hans beste sesong (2016/17) for New York Rangers.

– Det er det største vi har i norsk hockey, og det er stort i hockeyverden også, mener Olimb, som i fjor returnerte til Vålerenga etter å ha spilt i tysk og svensk ishockey.

– Han spiller sin beste sesong

Zuccarellos første målpoeng i NHL kom 27. desember 2010 i hans andre kamp for Rangers. Da hadde han assist på Derek Stepans sene mål i en 7-2-seier over byrival New York Islanders.

Nå er Zuccarello ett målpoeng bak veteranen Stepans (Carolina Hurricanes) 501 i NHL.

– Det er veldig imponerende. Han spiller sin beste sesong hittil, og han ser bedre ut enn noen gang. Det er samtidig ikke så overraskende, og vi har sett hvor bra han er lenge, sier landslagsveteranen Martin Røymark.

– Hvorfor har han sin beste sesong nå, tror du?

– Det kan være tilfeldigheter, for han har vært god i mange år. Nå har han funnet kjemi med en rekkekompis som han har spilt sammen med hele sesongen. Det ser ut som at han har det morsommere enn noen gang.

OL-kvalifisering i ishockey: Norge - Slovenia (7-4)

IMPONERT: Martin Røymark mener Zuccarello er bedre enn noen gang.

Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Fra 2013/14 var Zuccarello for fullt med som fast mann i Rangers. Han spilte der i ni sesonger og ble assisterende kaptein før han ble tradet til Dallas Stars i 2019. Der ble det et kort opphold, før han signerte en lukrativ femårskontrakt med Wild på sommeren.

Wild var før lørdagens kamp delt tredje best i NHLs avdeling vest og styrer mot sluttspill for annet år på rad. St. Louis Blues er en direkte konkurrent om sluttspillplassene i avdelingen.

Siste nytt

  • Haaland avbildet på City-trening etter skadetrøbbel

    City har publisert bildene fra dagens trening på X.

    Haaland var ikke med i sist helgs FA-cupsemifinale som endte med 1-0-seier over Chelsea. I kampen i forveien, Champions League-nederlaget mot Real Madrid, måtte nordmannen ut med en skade. Også mot Brighton torsdag var han ute av troppen.

    City-manager Pep Guardiola opplyste i forkant at jærbuen hadde slitt med et «muskulært problem».

    Haaland er delt toppscorer i ligaen med Chelseas Cole Palmer. De har begge scoret 20 mål.

    City er ett poeng bak serieleder Arsenal, men de lyseblå har én kamp mindre spilt. Dermed har de alt i egne hender i sesonginnspurten. Haaland og co. møter Nottingham Forest borte søndag. (NTB)

    I9VZqC6O-Pk
    Foto: AP
  • Bytyqi terminerte kontrakten i Tyrkia - trener mot Viking

    Zymer Bytyqi bekrefter overfor Stavanger Aftenblad at han har terminert kontrakten sin med den tyrkiske toppklubben Antalyaspor.

    – Det har vært litt av en prosess og mye stress de siste dagene. Jeg har ikke tenkt så mye på framtiden nå. Akkurat nå ser jeg fram til ro, sier 27-åringen til Aftenbladet.

    Bytyqi gjorde i 2021 overgang fra Viking til Konyaspor, før reisen gikk videre til Olympiakos to år senere. I fjor sommer reiste han tilbake til Tyrkia og signerte for Antalyaspor, hvor han endte med to mål og fire målgivende på 33 kamper.

    Kantspilleren ønsker imidlertid ikke å oppgi noen årsak for hvorfor kontrakten er terminert. Hans opprinnelige kontrakt varte til sommeren 2026.

    Etter bruddet med Antalyaspor, snakket Bytyqi med Viking-trenerne og fikk lov å trene med gamleklubben.

    – Det er veldig hyggelig at jeg får være med. Jeg har ikke hastverk med å finne en ny klubb, sier Bytyqi.

    Han legger til at han har gode kort på hånden, og at han skal trene med Viking så lenge han er velkommen. (NTB)

    Eliteserien 2020: Viking - Vålerenga (2-2)
    Foto: Carina Johansen / NTB
  • Lilleberg og Pettersen ønsker å være med i VM: – Selvfølgelig har jeg lyst

    De to USA-proffene Emil Lilleberg og Mathias Emilio Pettersen har forsikret landslagssjef Tobias Johansson om at de ønsker å bidra for landslaget under VM.

    Spillerne er riktignok avhengig av hvordan det går i sluttspillet for sine respektive lag. Lillebergs Tampa Bay Lightning ligger under 0-3 i kamper mot Florida Panthers, mens Emilio Pettersens Texas Stars slo ut Manitoba Moose og møter Milwaukee Admirals i en best av fem-serie.

    – Jeg spiste middag med Emil for en måned siden, og han var veldig positiv til VM-spill når han er ferdig der borte. Men det er usikkert om Tampa vil sende ham til Syracuse, eller hva som skjer når de eventuelt ryker ut, sier Johansson til nitten.no.

    Første kamp for Emilio Pettersen & co. spilles først 2. mai. Serien avsluttes så sent som 12. mai, dersom de spiller alle de fem kampene.

    – Jeg prøver å ha fokus på sluttspillet her nå, men selvfølgelig har jeg lyst til å spille VM om det åpner seg opp en mulighet for det, sier Pettersen.

    – Kan du reise dersom dere ryker i neste runde med Texas Stars?

    – Jeg er usikker på hva som skjer med Dallas i sluttspillet, så jeg må ta det som det kommer da. Jeg kan ikke si noe 100 prosent nå, svarer han.

    Fra før har veteranene Mats Zuccarello og Patrick Thoresen stilt seg tilgjengelig til verdensmesterskapet i Praha, som spilles fra 10. til 26. mai.

    (©NTB)

    eFmZjB-LXIs
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal