Hopp til innhold

Zuccarello hylles etter NHL-bragden: – Ser bedre ut enn noen gang

Mats Zuccarello rundet en stor milepæl da han noterte seg for sitt 500. målpoeng i NHL-grunnspillet. Nå fullroses han av landslagsprofiler.

NHL: Los Angeles Kings at Minnesota Wild

NY BRAGD: Mats Zuccarello nådde 500 målpoeng i NHL-grunnspillet.

Foto: Matt Krohn / Reuters

– Det er enestående å se når han leker ishockey fortsatt. Han har noe unikt ved seg selv, sier landslagssjef Petter Thoresen om «Zucca» sin bragd.

Nordmannen har nå scoret 162 mål og slått 338 assists. Medregnet sluttspill har han 546 målpoeng.

– Det er helt rått. Det er så stor prestasjon han har vært gjennom de siste ti årene. Det er bare å ta av seg hatten. Vi har hatt han med innimellom på landslaget. Nå går laget veldig bra i sluttspillet, så jeg vet ikke om han blir med til VM nå, eller om han kan være med i VM, sier Thoresen.

– Det største vi har i norsk hockey

Hans assist på Wilds 1-1-mål sørget dessuten for en klubbrekord. Zuccarello har flest assists av en Wild-spiller på én enkelt sesong med 51.

– Det er helt vanvittig. Han har hatt en fantastisk karriere og viser at han fortsatt holder til på øverste nivå, sier Vålerenga-profil Mathis Olimb til NRK.

Fjordkraftligaen ishockey 2021/2022: Sparta - Vålerenga

HYLLER ZUCCARELLO: Mathis Olimb er imponert over Zuccarello og hans målpoeng-bragd.

Foto: Beate Oma Dahle / NTB

– Han er fortsatt i god form og elsker å spille hockey. Han er i et lag han passer godt inn i, sier Olimb videre.

Zuccarello er inne i sin mest produktive sesong noensinne i NHL, og Wilds førsterekke med ham, Kaprizov og Hartman har imponert stort.

Den norske løperen har notert 73 målpoeng på 66 kamper så langt. Det er tolv flere enn i hans beste sesong (2016/17) for New York Rangers.

– Det er det største vi har i norsk hockey, og det er stort i hockeyverden også, mener Olimb, som i fjor returnerte til Vålerenga etter å ha spilt i tysk og svensk ishockey.

– Han spiller sin beste sesong

Zuccarellos første målpoeng i NHL kom 27. desember 2010 i hans andre kamp for Rangers. Da hadde han assist på Derek Stepans sene mål i en 7-2-seier over byrival New York Islanders.

Nå er Zuccarello ett målpoeng bak veteranen Stepans (Carolina Hurricanes) 501 i NHL.

– Det er veldig imponerende. Han spiller sin beste sesong hittil, og han ser bedre ut enn noen gang. Det er samtidig ikke så overraskende, og vi har sett hvor bra han er lenge, sier landslagsveteranen Martin Røymark.

– Hvorfor har han sin beste sesong nå, tror du?

– Det kan være tilfeldigheter, for han har vært god i mange år. Nå har han funnet kjemi med en rekkekompis som han har spilt sammen med hele sesongen. Det ser ut som at han har det morsommere enn noen gang.

OL-kvalifisering i ishockey: Norge - Slovenia (7-4)

IMPONERT: Martin Røymark mener Zuccarello er bedre enn noen gang.

Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Fra 2013/14 var Zuccarello for fullt med som fast mann i Rangers. Han spilte der i ni sesonger og ble assisterende kaptein før han ble tradet til Dallas Stars i 2019. Der ble det et kort opphold, før han signerte en lukrativ femårskontrakt med Wild på sommeren.

Wild var før lørdagens kamp delt tredje best i NHLs avdeling vest og styrer mot sluttspill for annet år på rad. St. Louis Blues er en direkte konkurrent om sluttspillplassene i avdelingen.

Sportsnyheter

Norge

Hegerberg med emosjonell pride-feiring: – Handler om å stå sammen og vise kjærlighet

Ada Hegerberg (26) løftet det regnbuefargede kapteinsbindet mot himmelen etter 1-0-scoringen på Ullevaal.

Siste nytt

 • Supportere bortvist – skal ha kommet med rasistiske tilrop

  Ørn-Horten slo Arendal 8-1 i 2. divisjon lørdag, men det var dommerens bortvisning av om lag 30 bortefans for mulige rasistiske rop som stjal fokuset.

  Hendelsen skal ha skjedd ti minutter før hvilen, da Ørn-Hortens Seihou Leroy Sillah Nilsen økte hjemmelagets ledelse til 4-0 og feiret foran Arendals supportere, ifølge Agderposten.

  Avisen skriver at flere som var på stadion, har opplyst at det ble laget apelyder mot spilleren, og dommer Herman Aass bekrefter at publikum ble bortvist.

  Sportssjef Børge Fedje i Arendal sier klubben fordømmer alle former for rasisme og hets.

  – Vi har fått framstilt påstander om hva som skal ha skjedd, og jeg kan ikke uttale meg om det er sant eller ikke. Jeg vet bare at Arendal Fotball som klubb er opptatt av mangfold og respekt og vil være gode representanter både på og utenfor banen, sier han til Agderposten.

 • Solberg hadde store utfordringer med sikten

  Oliver Solberg inntok 6.-plassen på resultatlistene før siste dagen i Safari Rally Kenya i Nairobi, men tapte tid til toppen.

  – I dag var en av de sykeste dagene på rallybanen i mitt liv, men med seks nye runder i morgen er jeg sikker på at det kommer flere overraskelser og utfordringer i tiden som kommer, skriver den svensknorske rallyføreren på Twitter etter tredje dagen i Rally Kenya.

  Solberg skriver videre at han hadde store utfordringer med sikten i deler av fartsprøvene ettersom det både sprutet jord og vann opp på frontruta.

  Tross forholdene klatret Solberg opp på 6.-plass, og ligger 12.19 minutter bak Kalle Rovanperä som leder. Før dagens prøver var forspranget opp til finnen 4.27 minutter.

  Opp til Thierry Neuville på 5.-plass er det 1.19 minutter. (NTB)

  Oliver Solberg kjører i Kenya
  Foto: TONY KARUMBA / AFP
 • Nepomnjatsjtsjij og Caruana økte luken i VM-jakten

  Jan Nepomnjasjtsjij og Fabiano Caruana økte luken til resten i VM-kandidatturneringen i sjakk med seire lørdag. Hikaru Nakamura er treer, 1,5 poeng bak.

  «Nepo» er fortsatt alene på topp med 5,5 poeng på sju runder, etter en kontrollert seier med svarte brikker over ungarske Richard Rapport.

  Caruana lå lenge an til gevinst, men måtte slite lenge for seieren med hvite brikker mot aserbajanske Teimur Radjabov. Amerikaneren står med fem poeng.

  Deretter følger landsmannen Nakamura, som spilte remis med svarte brikker mot Jan-Krzysztof Duda lørdag. Tre spillere har tre poeng etter halvspilt turnering i Madrid.

  Vinneren av turneringen skal etter planen møte verdensmester Magnus Carlsen til VM-kamp i starten av 2023, men Carlsens foretrukne motstander i Alireza Firouzja, ligger dårlig an. Han har kun 2,5 poeng, etter remis mot kinesiske Ding Liren.

  Kandidatturneringen i den spanske hovedstaden varer fram til 5. juli. (NTB)

  Jan Nepo
  Foto: Mads Nyborg Støstad / NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 43 klipp
Sport
Spiller nå
Ski-VM er endelig tilbake på NRK! 01:00
Neste