NRK Meny
Normal

Zucca med to mål i utrolig sluttspurt

New York Rangers står med full pott etter to kamper i NHL-åpningen. Fredag kunne laget takke en formsterk nordmann for at det ble 4-2-seier over Columbus Blue Jackets.

Mats Zuccarello

SCORET TO: Zuccarello har fått en strålende start på sesongen i Rangers.

Foto: Jay LaPrete / Ap

Mats Zuccarello scoret både det første og siste målet i den spennende kampen som Rangers snudde i sluttminuttene. Og i garderoben etter kampen kunne han vandre rundt med «the Broadway hat», hodeplagget lagkameratene gir til Rangers' mest verdifulle spiller.

«Zucca» startet målfesten først 43 sekunder før lagene gikk til første pause i Columbus. Han sendte Jack Johnson rett i vantet før han snappet pucken fra en annen Blue Jackets-spiller og sendte den i mål med et elegant backhandskudd.

– Jeg var heldig og fikk pucken, og så lukket jeg øynene og skjøt, og den gikk inn, sa Zuccarello.

– Jeg vet jeg sier det hele tiden, at jeg lukker øynene. Men denne gangen var det sant, smilte han overfor Rangers-bloggen Blueshirts United.

Milepæl

Seieren markerte Alain Vigneaults 100. seier som Rangers-trener, en imponerende statistikk på kun 166 kamper. Og sjefen hadde god grunn til å være fornøyd med sin norske elev og resten av laget.

– Våre gutter er konkurransemennesker. Selv om de kommer under, handler det om å finne måter å vinne på. Og det gjorde de, sa Vigneault til NHL.com.

Keeper Henrik Lundqvist må særlig nevnes etter sin annen storkamp på rad. Han reddet 31 av 33 skudd og ble av NHL kåret til isens bestemann.

I annen periode kvitterte Cam Atkinson for Blue Jackets, men det var først mot slutten av siste periode at kampen virkelig tok fyr.

Sluttspurt

Brandon Saad sendte vertene i føringen med 3.50 minutter igjen på klokka, men Rangers visste råd. I løpet av ett minutt og 17 sekunder scoret laget tre ganger.

Etter mål fra Oscar Lindberg og Kevin Hayes, trygget Zuccarello seieren med sitt scoringspunktum på tampen. 4-2 kom fra et kjapt håndleddsskudd etter at Columbus mistet pucken i eget forsvar.

Nordmannen noterte 14.19 minutters istid fredag og markerte seg ellers med totalt fire skudd på mål.

Lagene møtes til ny kamp allerede lørdag. Den går i Madison Square Garden i New York, «Rangers'' første hjemmekamp for sesongen.

Siste nytt

 • Solberg inn i VM-troppen

  Det er ingen sykdom i den norske VM-troppen før VM-finalen, men Thorir Hergeirsson velger likevel å ta med tre keepere og gi Silje Solberg en plass på benken, skriver NTB. Alle tre keeperne, Katrine Lunde, Kari Aalvik Grimsbø og Solberg, har trent som normalt før finalen.

  Solberg
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 • Hvas til ny finale i svømme-EM

  Tomoe Zenimoto Hvas (17) er i posisjon til å ta en ny EM-medalje i svømming etter å ha tatt seg videre til finale på favorittøvelsen 200 meter butterfly. Hvas tok andreplassen i sitt heat med tiden 1.53,61, skriver NTB.

   Tomoe Zenimoto Hvas
  Foto: SVT
 • Killi med prestisjefylt seier

  Johanne Killi stakk av med seieren i slopestylefinalen under verdenstouren i fristil i Breckenridge. Killi ble eneste kvinne som fikk se 90-tallet, og vant med 90 blank. Tess Ledeux tok andreplassen med 89 poeng, mens Sarah Höfflin fra Sveits ble nummer tre med 84, skriver NTB.

  Killi
  Foto: Luca Bruno / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
V-cup alpint: Storslalåm, menn
V-cup alpint: Super-G, kvinner
V-cup langrenn: 10 km klassisk jaktstart, kvinner
V-cup kombinert: Hopp
V-cup skiskyting: Fellesstart kvinner
V-cup kombinert: Hopp
V-cup kombinert: Hopp
V-cup alpint: Storslalåm 2. omgang, menn
V-cup alpint: Storslalåm 2. omgang menn
V-cup langrenn: 15 km klassisk jaktstart, menn
V-cup langrenn: 15 km klassisk jaktstart menn