NRK Meny
Normal

Zlatan, Van Persie eller ROCHE?

FIFA har åpnet for å stemme på årets mål i 2013/2014. Blant Zlatan og James Rodriguez har Stephanie Roche fra irsk damefotball sneket seg inn. Sjekk scoringene her.

James Rodriguez

Colombianske James Rodriguez scoret et praktmål mot Uruguay i sommerens VM-sluttspill. Men var det årets vakreste scoring?

Foto: PILAR OLIVARES / Reuters

Zlatan mot Bastia
Foto: LIONEL BONAVENTURE / Afp

Fram til 1. desember kan fotballinteresserte verden over være med på å stemme fram sine favorittscoringer til årets mål i verden. Ti drømmescoringer er nominert til Puskas-prisen, som blir delt ut på FIFAs årlige fotballgalla i januar.

Kvinne i celebert selskap

Få har hørt om irske Stephanie Roche (25). Og enda færre hadde hørt om henne før 20. oktober i 2013. Den dagen markerte hun seg nemlig med drømmescoringen som skaffet henne en Puskas-nominasjon - som eneste kvinne i selskap med flere av verdens største mannlige fotballstjerner.

Et stykke ut i oppgjøret mellom Peamount United og Wexford Youths i den irske toppdivisjonen mottok Roche ballen like utenfor Wexfords 16-meterboks. Der trikset hun ballen over en motspiller før hun vendte seg rundt og klemte ballen i krysset med venstrefoten - en prestasjon selveste Zlatan ville vært stolt over. Kort tid etter ble Roche solgt til franske ASPTT Albi.

Zlatan nominert igjen

Apropos Zlatan Ibrahimovic, den svenske stjernespilleren vant prisen i fjor for sitt fantastiske brassespark i landskamp mot England. I år er han igjen nominert, denne gangen for dette brilliante hælsparket for Paris Saint-Germain mot Bastia i oktober i fjor.

Se de andre nominerte lenger ned i teksten:

Van Persie-magi

Nederland kom kraftig tilbake etter å ha ligget under 1-0 mot Spania i VM-gruppespillet. Med denne drømmescoringen satte Robin Van Persie i gang snuoperasjonen som endte med 5-1-seier til de oransje.

Se scoringen her:

Van Persies fantastiske stupheading mot Spania i sommerens VM.

Til Real Madrid for fantasisum

De fleste husker colombianske James Rodriguez' drømmescoring fra VM i Brasil. Motspillerne ante liten fare da Abel Aguilar headet en høy ball i retning James, som med ryggen mot mål brystet ballen til seg selv og sendte i vei en flott duppvolley via tverrliggeren og i mål. Like etter mesterskapet ble Colombias nummer ti solgt til Real Madrid for om lag 650 millioner kroner.

Se scoringen her:

Rodriguez banker ballen i tverrliggeren og i mål på hel volley.

Hodespiller scoret med skeiva

Tim Cahill er mest kjent for å score med hodet. I VM-kampen mellom Australia og Nederland fikk imidlertid den tidligere Everton-spilleren drømmetreff sin svake venstrefot.

Se scoringen her:

Se Tim Cahill banke ballen I mål på hel volley.

Diego Costa
Foto: Andres Kudacki / Ap
Se de andre nominerte i lenkene under:

Diego Costa med brassespark i kampen mellom Atletico Madrid og Getafe i La Liga i november i fjor.

Marco Fabian: Cruz Azul-spilleren med en flott dupp i den meksikanske serien i februar.

Pajtim Kasami: Fulham-spilleren scoret med en fantastisk volley mot Crystal Palace i oktober i fjor.

Camilo Sanvezzo: Utliknet for Portland Timbers med en nydelig utført volley i kampen mot Vancouver Whitecaps i Major League Soccer i oktober i fjor.

Hisato Sato: Sanfrecce Hiroshima-spilleren utlikner med en nydelig volleydupp i J League mot Kawasaki Frontale.

Du kan stemme også avgi din stemme ved å gå inn på FIFAs hjemmesider.

Siste nytt

 • Boasson Hagen ble norgesmester

  Edvald Boasson Hagen fikk hard motstand under temporittet i sykkel-NM. Med fem kilometer igjen ledet 31-åringen med kun ni sekunder på 19 år gamle Andreas Leknessund som ble nummer to. Kristoffer Skjerping tok bronsen.

  Tour des Fjords 2018
  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
 • Nagelsmann tar over RB Leipzig

  Hoffenheims trener Julian Nagelsmann har vært svært ettertraktet. Etter neste sesong forlater han Hoffenheim til fordel for RB Leipzig, melder klubben i en pressemelding.

  Han har skrevet en treårskontrakt, og blir i Leipzig til 2023.

  Julian Nagelsmann
  Foto: Thomas Kienzle / AFP
 • VM trolig over for Australia-spiss

  Andrew Nabbout spiller neppe mer for Australia etter skulderskaden han pådro seg i torsdagens kamp mot Danmark, melder NTB. – Det ser ut til at han har pådratt seg en alvorlig skulderskade. Jeg tror VM er over for hans del, sier Australias landslagssjef Bert van Marwijk.

  FBL-WC-2018-MATCH22-DEN-AUS
  Foto: EMMANUEL DUNAND / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal