NRK Meny
Normal

Zlatan: – Ødegaard må gi slipp på pappaen

ULLEVAAL (NRK): Zlatan Ibrahimovic (33) skryter av Martin Ødegaard (16), men svensken har likevel en klar oppfordring til tenåringen.

Intervju med Zlatan Ibrahimovic etter Norge Sverige
Foto: Inger Kristine Lee, NRK

SE VIDEO: Zlatan Ibrahimovic fikk flere spørsmål om Martin Ødegaard etter landskampen på Ullevaal. Foto: Inger Kristine Lee

Laster innhold, vennligst vent..

– Det er vanskelig for meg å si. Han har vel en pappa som styrer alt. Han må bli voksen og gi slipp på pappaen sin. Han må bli en mann, sier Ibrahimovic på spørsmål fra NRK om hvilke råd han har til Ødegaard.

Det var på forhånd knyttet stor spenning til superduellen mellom Ibrahimovic og Ødegaard på Ullevaal, og der svensken glimtet til i 1.-omgang, stjal 16-åringen hele showet i den neste.

– Spiller enkelt

Ibrahimovic er imponert.

– Han spiller veldig enkelt og spiller flere gode pasninger. Han er ung og har lang tid på å utvikle seg, men det er kult at han får spille landskamp allerede nå, sier 33-åringen.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Intervju med Martin Ødegård etter Norge-Sverige
Foto Inger Kristine Lee

SE VIDEO: Martin Ødegaard var bare brukbart fornøyd med egen innsats. Foto: Inger Kristine Lee

Journalistene og fotografene slipper alt annet når Ibrahimovic kommer tuslende inn i pressesonen.

Han er rolig og bare «sådär» fornøyd med egen innsats. Superstjernen var nok også forberedt på at det ville komme mange spørsmål om Ødegaard, som har preget både svensk og norsk presse før oppgjøret.

– Var det riktig av Ødegaard å gå til Real Madrid?

– Vi får vente og se, sier 33-åringen.

– Ikke på sitt aller beste

Ødegaard

POPULÆR: Ødegaard vinket til publikum på Ullevål.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Ødegaard var også den skapende kraften i det norske laget, som presset på for vinnermålet i 2.-omgang. 16-åringen skapte umiddelbart to gigantsjanser med sin slepne pasningsfot, men lagkameratene misbrukte mulighetene.

På overtid viste Ødegaard igjen frem overblikk og fotballklokskap da han vippet ballen gjennom til Pål Andre Helland, som ikke klarte å få en god nok posisjon til å avslutte mellom stengene.

Ødegaard var bare sånn passe fornøyd med egen innsats når NRK møter ham.

– Jeg synes jeg spiller en OK kamp. Jeg hadde noen gjennomspill som det kunne blitt målgivende av. Alt i alt en grei kamp, sier Ødegaard.

Og Ibrahimovic?

– Han er ikke som han har vært før, ikke på sitt aller beste. Men han har det fortsatt inne – det er helt klart, smiler 16-åringen til NRK.

Siste nytt

 • Bekreftet: Thoresen til Russland

  Storhamar bekrefter på sine nettsider at Patrick Thoresen vender tilbake til SKA St. Petersburg i KHL. – Vi ønsker Patrick masse lykke til i jakten på sitt 3. Gagarin cup-trofe, skriver klubben. Han spiller sin siste kamp for Storhamar på søndag.

  Hockey Classic: GET-Ligaen: Lillehammer - Storhamar
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Norge slo Tyskland

  Norge måtte slå Tyskland for å gå videre til semifinalen i EM, og «Team Ulsrud» innfridde forventningene. Tyskland holdt følge med nordmennene hele veien, men Ulsrud og gjengen holdt hodet kaldt, og vant til slutt 6-4.

  Team Ulsrud
  Foto: Georgios Kefalas / AP
 • Danmark topp 12 på Fifa-rankingen

  Åge Hareide sitt Danmark går sju plasser oppover Fifa-rankingen og ligger nå på en 12. plass. Sverige går også sju plasser opp og legger seg på 18. plass. Island går ned en plass til 22. plass, mens Norge ligger uendret på 58. plass.

  Åge Hareide
  Foto: Terje Haugnes / NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Firenasjonersturnering håndball kvinner: Norge - Sør-Korea
4-4-2 Europa League: Rosenborg - Real Sociedad