Hopp til innhold

Zlatan: – Ødegaard må gi slipp på pappaen

ULLEVAAL (NRK): Zlatan Ibrahimovic (33) skryter av Martin Ødegaard (16), men svensken har likevel en klar oppfordring til tenåringen.

Intervju med Zlatan Ibrahimovic etter Norge Sverige
Foto: Inger Kristine Lee, NRK

SE VIDEO: Zlatan Ibrahimovic fikk flere spørsmål om Martin Ødegaard etter landskampen på Ullevaal. Foto: Inger Kristine Lee

Laster innhold, vennligst vent..

– Det er vanskelig for meg å si. Han har vel en pappa som styrer alt. Han må bli voksen og gi slipp på pappaen sin. Han må bli en mann, sier Ibrahimovic på spørsmål fra NRK om hvilke råd han har til Ødegaard.

Det var på forhånd knyttet stor spenning til superduellen mellom Ibrahimovic og Ødegaard på Ullevaal, og der svensken glimtet til i 1.-omgang, stjal 16-åringen hele showet i den neste.

– Spiller enkelt

Ibrahimovic er imponert.

– Han spiller veldig enkelt og spiller flere gode pasninger. Han er ung og har lang tid på å utvikle seg, men det er kult at han får spille landskamp allerede nå, sier 33-åringen.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Intervju med Martin Ødegård etter Norge-Sverige
Foto Inger Kristine Lee

SE VIDEO: Martin Ødegaard var bare brukbart fornøyd med egen innsats. Foto: Inger Kristine Lee

Journalistene og fotografene slipper alt annet når Ibrahimovic kommer tuslende inn i pressesonen.

Han er rolig og bare «sådär» fornøyd med egen innsats. Superstjernen var nok også forberedt på at det ville komme mange spørsmål om Ødegaard, som har preget både svensk og norsk presse før oppgjøret.

– Var det riktig av Ødegaard å gå til Real Madrid?

– Vi får vente og se, sier 33-åringen.

– Ikke på sitt aller beste

Ødegaard

POPULÆR: Ødegaard vinket til publikum på Ullevål.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Ødegaard var også den skapende kraften i det norske laget, som presset på for vinnermålet i 2.-omgang. 16-åringen skapte umiddelbart to gigantsjanser med sin slepne pasningsfot, men lagkameratene misbrukte mulighetene.

På overtid viste Ødegaard igjen frem overblikk og fotballklokskap da han vippet ballen gjennom til Pål Andre Helland, som ikke klarte å få en god nok posisjon til å avslutte mellom stengene.

Ødegaard var bare sånn passe fornøyd med egen innsats når NRK møter ham.

– Jeg synes jeg spiller en OK kamp. Jeg hadde noen gjennomspill som det kunne blitt målgivende av. Alt i alt en grei kamp, sier Ødegaard.

Og Ibrahimovic?

– Han er ikke som han har vært før, ikke på sitt aller beste. Men han har det fortsatt inne – det er helt klart, smiler 16-åringen til NRK.

Sportsnyheter

Dommerskandale i cupen: Annullerte scoring for hands fra spiller på feil lag

Levanger sto for nok en cupbombe da de slo ut Viking i fjerde runde. På veien dit ble en annullert Viking-scoring den store snakkisen.

Siste nytt

  • Regjerende mester Molde slapp med skrekken – snudde til seier etter Sarpsborg-utvisning

    Sarpsborg 08 var nær en skikkelig cupbombe, før Sondre Ørjasæter ble sendt i dusjen. Da snudde de regjerende mesterne Molde til 4-2-seier på hjemmebane.

    Dermed lever fortsatt Moldes drøm om å forsvare NM-tittelen.

    Det var Sarpsborg som kom best ut fra startblokkene da Peter Reinhardsen sendte Sarpsborg i ledelsen etter en drøy halvtime.

    Tre minutter inn i 2. omgang utlignet Kristian Eriksen for Molde, men det resultatet holdt seg ikke i ett minutt engang før Sondre Ørjasæter sendte østfoldingene i ledelsen igjen.

    Dessverre for 20-åringen var veien kort fra helt til syndebukk da han satte inn en grisetakling på Eirik Haugan. Det resulterte i hans annet gule kort og marsjordre.

    Dermed åpnet det seg store rom for de regjerende mesterne, som satte inn to raske mål signert Anders Hagelskjær og Magnus Wolff Eikrem.

    Med åtte minutter igjen på klokken fastsatte Eirik Hestad resultatet for vertene.

    I Bærum tok Stabæk seg videre med 5-1-seier over divisjonskollega Bryne, mens Sandnes Ulf vant 5-3 borte over Eidsvold Turn. Fredrikstad sikret seg også avansement med 3-2 borte over Raufoss.

    Etter ekstraomganger klarte også KFUM å ta seg videre med 3-2-seier over Lysekloster, mens Vålerenga tok seg videre på straffet på bekostning av HamKam. (NTB)

    Kristian Eriksen
    Foto: NTB
  • Beltran sendte Fiorentina til conferenceligafinalen – 4-3 sammenlagt over Vetlesen og Nusas Brugge

    Lucas Beltran ble den store helten da han sikret 1-1 til Fiorentina borte mot Brugge i semifinalen i conferenceligaen.

    Italienerne hadde nemlig en 3-2-ledelse fra det første oppgjøret og er dermed klar for finalen i conferenceligaen med 4-3-seier sammenlagt.

    Hugo Vetlesen startet kampen for Brugge og pådro seg et gult kort før han ble byttet ut etter 70 minutter. Antonio Nusa startet på benken, men kom inn etter 86 minutter.

    Brugge fikk en drømmestart på kampen da Maxim De Cuyper stanget vertene i ledelsen etter 20 minutter. Dermed sto det også likt mellom lagene.

    Dessverre for belgierne pådro de seg en straffe da det bare sto igjen fem minutter på klokken. Den banket Beltran i nettmaskene bak Simon Mignolet.

    Vetlesen
    Foto: AP
  • Hoppkvinnene får utvidet skiflygingsrenn i Vikersund neste sesong: – Et veldig stort skritt

    Neste sesong skal for første gang 25 kvinnelige hoppere få delta i et skiflygningsrenn i Vikersund. Det blir også renn i Holmenkollen, tross VM i Trondheim.

    Det ble klart da hoppkomiteen i Det internasjonale ski- og snowboardforbundet (FIS) hadde møte i slovenske Portoroz onsdag.

    – Vi er stolte over at vi får til en Raw Air-turnering også i VM-året i Trondheim, og vi gleder oss ekstra til å vise fram VM-heltene i Holmenkollen og Vikersund bare noen dager etter mesterskapet, forteller prosjektleder for turneringen, Ståle Villumstad.

    Til tross for at det skal arrangeres ski-VM i Trondheim mellom 28. februar og 9. mars, har også Holmenkollen fått hopprenn bare fire dager etter mesterskapet, på en torsdag.

    Forrige sesong satte Silje Opseth verdensrekord i Vikersund, og hun gleder seg nå over at 25 kvinner skal få delta i 2025. Denne sesongen var det 17. (NTB)

    Silje Opseth
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal