Hopp til innhold

Wimbledon-finalist Kyrgios viser til psykisk helse i rettssak

Wimbledon-finalisten Nick Kyrgios vil søke om å få avvist en anklage om overgrep på grunn av sin psykiske helse.

Advokat Michael Kukulies-Smith møtte tirsdag på vegne av Kyrgios i en australsk domstol i tennisstjernens hjemby Canberra. Han ba om utsettelse slik at rettsmedisinske rapporter om hans klients psykiske helse kan utarbeides.

Sorenskriveren utsatte saken til 3. februar, da Kyrgios’ advokater forventes å be om at saken avvises. Den 27 år gamle tennisspilleren vil da møte personlig i retten for første gang siden han ble tiltalt i juli.

Australsk lov gir sorenskrivere anledning til å avvise en sak hvis de godtar at den mentale helsen til tiltalte er svekket, og at et slikt utfall er til fordel for samfunnet og den tiltalte.

Saken gjelder en hendelse i januar i fjor, som ble anmeldt til lokalt politi i desember 2021. Tiltalen skal ha sammenheng med en episode som involverte den tidligere kjæresten til Nick Kyrgios.

US Open Tennis
Foto: Adam Hunger / AP

Siste nytt

 • Utforrennet i Canada avlyst

  Utforrennet i verdenscupen i Canda er avlyst på grunn av værforhold i Lake Louise. Det skriver skiforbundet for alpint i en pressemelding.

  Byen har har hatt mye snø de siste dagene. Dermed blir det ikke noe utforrenn for Alexander Aamodt Kilde og co. fredag.

  Utforrennet er nå satt til lørdag klokken 21:30, og erstatter Super G-rennet på lørdag.

  Sesongåpning alpint i Sölden 2022
  Foto: Lise Åserud / NTB
 • VMs toppscorer stoppet Nederland – så måtte han ut på båre

  Nederland og Ecuador sto begge med tre poeng etter første VM-kamp, men måtte nøye seg med ett hver etter 1-1 fredag kveld. Cody Gakpo scoret først for de oransje, før VM-toppscorer Enner Valencia utlignet med sitt tredje mål i turneringen.

  Kampen var kun seks minutter gammel i Doha da Davy Klaassen vant ballen fra Ecuadors Moisés Caicedo, før han spilte videre til stjerneskuddet Cody Gakpo. PSV-spilleren tok med seg ballen et par steg før han hamret den i nærmeste hjørnet.

  – En suser av en avslutning. Det må være over 100 kilometer i timen, det er ikke nubbesjanse for keeper å ta den, sa NRKs radiokommentator Olav Traaen.

  Det var Gakpos andre scoring på like mange kamper i VM.

  Men kun fire minutter ut i andre omgang kunne Ecuador juble. Pervis Estupiñán prøvde lykken, og på returen var spydspiss Enner Valencia, som enkelt satte inn utligningen.

  Da tok Ecuador over kampen fullstendig. Etter drøye timen spilt ble Valencia servert 45 grader, men skjøt rett i blokka. Returen havnet hos Gonzalo Plata, som hamret til på direkten, og ballen suste i tverrliggeren.

  Det ble den største sjansen etter de to målene, og dermed står Nederland og Ecuador med fire poeng hver. Førstnevnte møter Qatar i siste gruppespillskamp, mens Ecuador møter Senegal som fort blir en avgjørende kamp om å gå videre i gruppa.

  Ett stort minus for Ecuador var at toppscorer Valencia satt seg ned og måtte ut på båre like før slutt, hvor han fortvilende holdt seg for øynene.

 • Medier: Neymar mister resten av gruppespillet i VM

  Den brasilianske superstjernen Neymar mister resten av gruppespillet i VM. Det skriver den brasilianske avisen Globo og spanske Marca.

  30-åringen skadet seg i andre omgang i kampen mellom Brasil og Serbia som de gulkledde vant 2-0.

  Neymar hinket da av med drøye ti minutter igjen av kampen, og satt etterpå på benken med drakta over hodet og med is på ankelen.

  – Neymar fikk en slagskade på høyre ankel. Vi begynte med behandling med en gang. Vi må vente 24 til 48 timer for å få et klarere bilde av skaden, forklarte Brasils landslagslege Rodrigo Lasmar på pressekonferansen etter kampen.

  Fredag sier landslagslegen at Neymar er ute til kampen mot Sveits, ifølge nyhetsbyrået AFP.

  – Vi tror at Neymar vil kunne spille videre i VM, sa landslagssjef Tite.

  Det er ikke første gang Neymar blir skadet i VM. På hjemmebane i 2014 fikk han en ryggskade i kvartfinalen mot Colombia.

  Han mistet neste kamp, som endte i et 7-1 nederlag mot Tyskland.

  Neymar med hodet i drakta på benken etter å ha gått ut med skade
  Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Derfor er Qatar-VM omdiskutert 02:43
Neste