Hopp til innhold

Wiklund på pallen på 5000-meteren – nummer seks i allround-VM

Skøyteløper Ragne Wiklund endte som nummer seks i allround-VM i Inzell etter at hun gikk inn til 2.-plass på den avsluttende 5000-meteren.

Bare nederlandske Joy Beune (6.52,62) gikk raskere på mesterskapets siste distanse og sikret med det gullet i allround-VM.

Lagvenninnene Marijke Groenewoud og Antoinette Rijpma-de Jong sørget for at det kun var nederlendere på pallen.

Wiklund gikk i det første paret på 5000-meteren sammen med canadiske Valérie Maltais. Til slutt klokket hun inn på 6.53,51.

– Hun setter en kjempestandard før konkurrentene skal ut å gå. Det er en kjempefin tid, sa VG-kommentator Ida Njåtun.

Tidligere søndag fikk Wiklund problemer på 1500-meteren og fikk inn til 9.-plass med tiden 1.55,04.

Wiklund tok sølv i allround-VM på Hamar i fjor.

Aurora Grinden Løvås og Sofie Karoline Haugen gikk i par sammen på søndagens 1500 meter og endte på henholdsvis 17.- og 18.-plass med tidene 1.58,73 og 1.59,57. Det holdt til en soleklar forbedring av personlig rekord for Løvås.

Løvås og Haugen kvalifiserte seg ikke for den avsluttende 5000-meteren.

(©NTB)

Ragne Wiklund
Foto: NTB

Siste nytt

 • Ruud kjempet seg videre - kan møte Djokovic i finalen

  Casper Ruud (25) slo Sebastian Baez (23) 2-1 i sett (6-4, 2-6, 6-4) og er klar for semifinale i ATP250-turneringen i Genève.

  – Det var en tøff match. Baez er en sterk spiller. Det var litt opp og ned, men alt i alt var det en velspilt kamp. Det viktigste var å spille på seg selvtillit, og jeg er veldig glad for at jeg klarte det, sa Ruud i intervjuet etter kampen, ifølge NTB.

  Ruud og Baez hadde møttes to ganger tidligere, og Ruud vant begge ganger. Det tredje opgjøret endte også med seier til nordmannen, som er ranket som nummer sju i verden. Baez er nummer 20.

  I semifinalen venter italieneren Flavio Cobolli, som er nummer 56 på rankingen og useedet i turneringen. I en eventuell finale blir motstanderen enten verdensener Novak Djokovic (Serbia) eller Tomas Machac (Tsjekkia).

  Kvartfinalen mot argentineren Baez ble både underholdende, velspilt, jevn og innholdsrik, men Ruud viste seg igjen som bestemann.

  Nordmannen vant ATP250-turneringen i Genève i 2021 og 2022.

  Casper Ruud mot Sebastian Baez
  Foto: AP
 • Lyn herjet med Sandnes Ulf

  Lyn herjet med bortesvake Sandnes Ulf og vant hele 5-0 på Bislett da 9. serierunde i 1. divisjon fotball ble avsluttet torsdag.

  Anders Bjørntvedt Olsen scoret to av målene, Julius Skaug, Jacob Hanstad og Mathias Johansen hvert sitt. Seieren sendte oslolaget opp til 5.-plass på tabellen med bedre målforskjell enn byrival Vålerenga.

  Lyn er ubeseiret i åtte seriekamper etter tapet for Moss i serieåpningen.

  Lyn er fortsatt ubeseiret på hjemmebane etter sitt comeback på nivå to i norsk fotball. Sandnes Ulf har på sin tide tatt bare ett poeng på fire bortekamper og har tapt de to siste med sammenlagt 1-10. Lagets 24 innslupne mål er klart flest i divisjonen, og bare tre lag er bak Ulf på tabellen.

  Lyn
  Foto: NTB
 • Bo Svensson overtar Union Berlin

  Bo Svensson er ansatt som trener for Union Berlin. Dermed blir det tre danske hovedtrenere i tysk 1. Bundesliga kommende sesong.

  Svensson hadde treneransvaret for Mainz fra 2021 til november i fjor. Da måtte han gi seg på grunn av svake resultater og sisteplass på tabellen.

  Union Berlin unngikk så vidt nedrykkskvalifisering etter en vanskelig sesong. I fjor endte laget på 4.-plass og kvalifiserte seg til mesterligaspill, men Urs Fischer fikk sparken i november etter 14 strake kamper uten seier. I mai fikk etterfølgeren Nenad Bjelica også sparken. Laget berget plassen med et vinnermål i siste minutt i siste serierunde.

  Bo Svensson
  Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal