Hopp til innhold

Wiklund langt bak teten etter 500-meteren i allround-VM

Skøyteprofilen Ragne Wiklund gikk 500-meteren på 40,08 og ligger på 19.-plass i sammendraget foran sine sterkeste distanser i allround-VM i Tyskland.

Best av de norske var Aurora Grinden Løvås, som satte ny personlig bestenotering med 40,05. Det var en forbedring på nøyaktig et halvt sekund. 18-åringen ble nummer 18 på åpningsdistansen i tyske Inzell.

Wiklund endte på 19.-plass og har et godt stykke opp til den japanske lederen Miho Takagi etter den første av fire distanser. Opp til den nederlandske stjernen Antoinette Rijpma-de Jong skiller det om lag ti sekunder på den kommende 3000-meteren.

– Det er kjedelig, men ikke noe bedre eller verre enn forventet. Det morsomme starter nå. Jeg gleder meg til å se hvordan formen min er, sa Wiklund til VG.

Senere lørdag skal kvinnene gå 3000 meter, før mesterskapet avsluttes med 1500 og 5000 meter søndag. (NTB)

Ragne Wiklund på 500 meter under allround-VM i Inzell
Foto: Matthias Schrader / AP

Siste nytt

 • Bo Svensson overtar Union Berlin

  Bo Svensson er ansatt som trener for Union Berlin. Dermed blir det tre danske hovedtrenere i tysk 1. Bundesliga kommende sesong.

  Svensson hadde treneransvaret for Mainz fra 2021 til november i fjor. Da måtte han gi seg på grunn av svake resultater og sisteplass på tabellen.

  Union Berlin unngikk så vidt nedrykkskvalifisering etter en vanskelig sesong. I fjor endte laget på 4.-plass og kvalifiserte seg til mesterligaspill, men Urs Fischer fikk sparken i november etter 14 strake kamper uten seier. I mai fikk etterfølgeren Nenad Bjelica også sparken. Laget berget plassen med et vinnermål i siste minutt i siste serierunde.

  Bo Svensson
  Foto: AP
 • FA opprettet disiplinærsak mot Paquetá for kampfiksing

  Englands fotballforbund (FA) har opprettet disiplinærsak mot West Ham-spiller Lucas Paquetá, som er anklaget for å påvirke kamper i veddemålsøyemed.

  Brasilianeren skal ha pådratt seg gule kort med vilje.

  FA peker på hans atferd i Premier League-kamper mot Leicester i november 2022, Aston Villa i mars 2023, Leeds i mai 2023 og Bournemouth i august 2023.

  I tillegg skal han ha forbrutt seg mot gamblingreglementet ved ytterligere to anledninger.

  Anklagene mot Paquetá ble kjent i august i fjor. Han ble avhørt av FA i september og ga etterforskerne tilgang til mobiltelefonen.

  Forbundets gransking av spilleren ble foranlediget av mistenkelige spillmønstre rundt hans gule kort for å dytte Bournemouth-spiller Ilja Zabarnji i sluttminuttene av en 1-1-kamp i serieåpningen i fjor høst.

  Paquetá har frist til 3. juni med å svare på anklagene. På Instagram publiserte han allerede torsdag en benektelse.

  – Jeg er ekstremt overrasket og opprørt over at FA har valgt å opprette disiplinærsak, skriver han.

  – I ni måneder har jeg samarbeidet i hvert steg av granskingen, og gitt all mulig informasjon. Jeg avviser anklagene fullt ut og vil kjempe for å renvaske mitt navn.

  West Ham bekrefter i en uttalelse at det er opprettet disiplinærsak mot Paquetá og legger til at klubben vil støtte spilleren i hans forsøk på å bevise sin uskyld. (NTB)

  Martin Ødegaard. Arsenal-West ham
  Foto: ANDREW COULDRIDGE / Reuters
 • Harry Maguire mister FA-cupfinalen

  Manchester United må greie seg uten Harry Maguire i FA-cupfinalen mot byrival City lørdag. Det bekreftet manager Erik ten Hag torsdag.

  Maguire har ikke spilt siden 27. april. Han har slitt med en muskelskade han pådro seg på trening og har vært regnet som svært usikker til cupfinalen på Wembley.

  – Harry er ikke tilgjengelig lørdag. Skaden ble ikke leget så fort som vi håpet, sa ten Hag.

  Derimot er Mason Mount, Victor Lindelöf og Anthony Martial kampklare etter skade.

  – Vi treffer de endelige avgjørelsene om dem fredag, sa manageren, som håper å berge sesongen med finaleseier.

  – Det handler om trofeer, og vi har en stor sjanse til å vinne et. De siste ti årene har det ikke kommet så mange trofeer til denne klubben, men vi har muligheten til å greie vårt andre trofé på to år, sa nederlenderen.

  United må vinne finalen for å få spille europacupfotball neste sesong.

  Manchester City prøver på sin side å bli første engelske klubb som vinner serie og FA-cup to år på rad. (NTB)

  Man United Maguire
  Foto: Dave Thompson / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal