Hopp til innhold

Westvold Hansen bommet i hoppbakken – Ida Marie Hagen godt plassert

Ida Marie Hagen er i posisjon til igjen å stå på toppen av verdenscuppallen i kombinert. Gyda Westvold Hansen bommet i hoppet og er ti sekunder bak.

Japanske Haruka Kasai vant overraskende hoppdelen med sitt svev på 96 meter. Verdenscupleder Hagen landet på 92,5 meter og er 31 sekunder bak lederen. Hagens langrennsfart er imidlertid såpass god at det er forventet at hun raskt blander seg inn i tetkampen i langrennet.

Det kan også Hansen gjøre, men Hagen har vist en bedre langrennsform enn sin lagvenninne den siste perioden.

Westvold Hansen vant fredagens fellesstart i Estland. Med det tok hun innpå lagvenninne Hagen på toppen av sammenlagtlisten i verdenscupen.

Lørdag landet hun på 86 meter og fikk dermed ikke kompensasjonen for å ha gått ned på farten. Hansen har 41 sekunder opp til lederen.

Mari Leinan Lund hoppet 97,5 meter og er 36 sekunder bak lederen. Hun måtte ned i bakken for å hente seg inn etter det lange svevet og mistet mye stilpoeng.

Marte Leinan Lund landet på 82,5 meter. Det skiller 2.19 minutter opp til Kasai før langrennet. Hanna Midtsundstad hoppet 55,5 meter og har seks minutter opp til lederen.

Langrennet over fem kilometer starter klokken 15.30.

(©NTB)

ida marie hagen
Foto: AP

Siste nytt

 • Hovland med i seierskampen i PGA-mesterskapet

  Viktor Hovland spilte en solid runde fem under par under lørdagens 18 hull i majorturneringen PGA Championship.

  Dermed er nordmannen med i seierskampen før siste dag.

  Med dagens runde er Hovland på en foreløpig delt tredjeplass. Han er totalt 13 slag under par, mens lederne, Xander Schauffele og Colon Morikawa er 14 slag under par.

  Nordmannen kom til Louisville etter å ha gjort en ny trenerendring i jakten på fjorårsformen. Han har gjenopptatt samarbeidet med Joe Mayo, som hjalp ham til stor suksess i fjor.

  Hovland har vunnet en del store turneringer i sin karriere, men har aldri vunnet en major. Det kan han gjøre når turneringen avsluttes søndag.

  PGA Championship Golf, Viktor Hovland
  Foto: Matt York / AP
 • Kloster sesongåpnet med sisteplass

  Line Kloster var også på plass under Continental Gold Tour-stevnet i Los Angeles, og stilte på 400 meter hekk. Der endte hun sist med tiden 57,53 - noe som er langt bak både personlig rekord og EM- og OL-krav.

  Amerikanske Anna Cockrell vant med tiden 53,75.

  Line Kloster
  Foto: NTB
 • Sesongbeste av Guttormsen

  Stavhopper Simen Guttormsen leverte til sesongbeste med 5,70 i Continental Gold Tour-stevnet i Los Angeles lørdag. Nordmannen, som har en personlig rekord på 5,72, rev deretter tre ganger på 5,80.

  Den feilfrie rekka frem til 5,80 ga ham en delt andreplass, bak Ernest John Obiena. Stavstjerner som Chris Nilsen og Sam Kendricks var begge bak Guttormsen.

  EM-kravet i stav er på 5,75, mens OL-kravet er 5,82.

  Simen Guttormsen
  Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal