Hopp til innhold

Weng om sneglefarten: – Litt stusselig

VAL SENALES (NRK): Heidi Weng er spådd å få sitt virkelig store gjennombrudd vinter, men på 3000 meters høyde må hun se den ene løper etter den andre gå forbi henne.

Alle går sakte på ski under høydetrening i Val Senales, men Heidi Weng går saktest av alle.

VIDEO: Se Heidi Weng trene i bedagelig tempo i Val Senales tirsdag formiddag.

– Du må nesten spørre kroppen min om hvorfor det er sånn. Jeg går så fort jeg klarer, sier Heidi Weng.

Hun må smile litt når hun får spørsmål om treningene sine på breen i Val Senales, for Weng vet selv at hun skiller seg litt ut i løypa oppe på fjellet.

weng

TAR DET ROLIG: Heidi Weng kommer nok til å slå mange, og kanskje de fleste i vinter, selv om hun må ta det helt rolig i høyden.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

De fleste må gå rolig i den tynne lufta på over 3000 meters høyde, men Weng går rett og slett saktest av alle - og blir dermed forbigått av de fleste.

– Det er litt stusselig å være den som aldri klarer å ta igjen en eneste person her oppe, sier Weng lattermildt.

Hun ler av det hele, men at hun går så sakte kan faktisk si noe om hvorfor Weng har greid å bli en av verdens beste skiløpere.

Det viser nemlig hvor disiplinert hun er.

– Fryktelig disiplinert

Årsaken til «sneglefarten» er at Weng raskere enn de fleste andre får høy puls i høyden.

Der mange ville ha stresset for å prøve å ta igjen de andre, har hun lært seg å droppe stoltheten og heller sette ned farten slik at hun får trent med den pulsen hun skal ha.

– Jeg er bare den som får høy puls når vi går rolig, jeg. Jeg tåler heller ikke så godt å være i høyden, kanskje. Men jeg er sånn når jeg er hjemme også. Jeg får raskt utrolig høy puls, og jeg går bare etter pulsen. Men når vi går fort, som på intervaller, tar det lenger tid før pulsen blir for høy, forklarer hun.

Landslagstrener Egil Kristiansen roser Weng for at hun klarer å holde igjen.

– Vi har alltid sagt at vi kan ikke gå sakte nok her oppe. Man kan gå veldig sakte her og likevel gå fort i skirenn. Heidi er fryktelig disiplinert og veldig flink til å gjøre det som er rett for henne, sier han, og legger til:

– Det er nok tøft å bare tenke på seg selv på den måten, men jeg tror det er artigere å gå forbi folk i skirenn enn å gå forbi noen her på breen.

weng på breen

Weng og lagvenninnen Maiken Caspersen Falla på trening i Val Senales. Breen de trener på ligger på over 3000 meters høyde.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

– Skal slå dem til vinteren

For det er ingen grunn til bekymring. Det Weng kaller et slags fysisk fenomen hun har i høyden og på helt rolige turer, har ikke noe å si når hun skal gå konkurranser.

– Det er litt kjedelig å gå såpass rolig, men jeg føler at for hver dag her oppe så kan jeg gå litt fortere og litt bedre teknisk, sier hun.

– Hva tenker du når de andre går forbi deg?

– At når vinteren kommer skal jeg slå dem. He, he.

Sportsnyheter

Bayern München raste 12 minutter på overtid – hevder dommeren innrømte feil

Nesten tretten minutter på overtid satte Bayern München ballen i mål, men dommeren blåste av for offside like før. Det skaper reaksjoner.

Siste nytt

  • Regjerende mester Molde slapp med skrekken – snudde til seier etter Sarpsborg-utvisning

    Sarpsborg 08 var nær en skikkelig cupbombe, før Sondre Ørjasæter ble sendt i dusjen. Da snudde de regjerende mesterne Molde til 4-2-seier på hjemmebane.

    Dermed lever fortsatt Moldes drøm om å forsvare NM-tittelen.

    Det var Sarpsborg som kom best ut fra startblokkene da Peter Reinhardsen sendte Sarpsborg i ledelsen etter en drøy halvtime.

    Tre minutter inn i 2. omgang utlignet Kristian Eriksen for Molde, men det resultatet holdt seg ikke i ett minutt engang før Sondre Ørjasæter sendte østfoldingene i ledelsen igjen.

    Dessverre for 20-åringen var veien kort fra helt til syndebukk da han satte inn en grisetakling på Eirik Haugan. Det resulterte i hans annet gule kort og marsjordre.

    Dermed åpnet det seg store rom for de regjerende mesterne, som satte inn to raske mål signert Anders Hagelskjær og Magnus Wolff Eikrem.

    Med åtte minutter igjen på klokken fastsatte Eirik Hestad resultatet for vertene.

    I Bærum tok Stabæk seg videre med 5-1-seier over divisjonskollega Bryne, mens Sandnes Ulf vant 5-3 borte over Eidsvold Turn. Fredrikstad sikret seg også avansement med 3-2 borte over Raufoss.

    Etter ekstraomganger klarte også KFUM å ta seg videre med 3-2-seier over Lysekloster, mens Vålerenga tok seg videre på straffet på bekostning av HamKam. (NTB)

    Kristian Eriksen
    Foto: NTB
  • Beltran sendte Fiorentina til conferenceligafinalen – 4-3 sammenlagt over Vetlesen og Nusas Brugge

    Lucas Beltran ble den store helten da han sikret 1-1 til Fiorentina borte mot Brugge i semifinalen i conferenceligaen.

    Italienerne hadde nemlig en 3-2-ledelse fra det første oppgjøret og er dermed klar for finalen i conferenceligaen med 4-3-seier sammenlagt.

    Hugo Vetlesen startet kampen for Brugge og pådro seg et gult kort før han ble byttet ut etter 70 minutter. Antonio Nusa startet på benken, men kom inn etter 86 minutter.

    Brugge fikk en drømmestart på kampen da Maxim De Cuyper stanget vertene i ledelsen etter 20 minutter. Dermed sto det også likt mellom lagene.

    Dessverre for belgierne pådro de seg en straffe da det bare sto igjen fem minutter på klokken. Den banket Beltran i nettmaskene bak Simon Mignolet.

    Vetlesen
    Foto: AP
  • Hoppkvinnene får utvidet skiflygingsrenn i Vikersund neste sesong: – Et veldig stort skritt

    Neste sesong skal for første gang 25 kvinnelige hoppere få delta i et skiflygningsrenn i Vikersund. Det blir også renn i Holmenkollen, tross VM i Trondheim.

    Det ble klart da hoppkomiteen i Det internasjonale ski- og snowboardforbundet (FIS) hadde møte i slovenske Portoroz onsdag.

    – Vi er stolte over at vi får til en Raw Air-turnering også i VM-året i Trondheim, og vi gleder oss ekstra til å vise fram VM-heltene i Holmenkollen og Vikersund bare noen dager etter mesterskapet, forteller prosjektleder for turneringen, Ståle Villumstad.

    Til tross for at det skal arrangeres ski-VM i Trondheim mellom 28. februar og 9. mars, har også Holmenkollen fått hopprenn bare fire dager etter mesterskapet, på en torsdag.

    Forrige sesong satte Silje Opseth verdensrekord i Vikersund, og hun gleder seg nå over at 25 kvinner skal få delta i 2025. Denne sesongen var det 17. (NTB)

    Silje Opseth
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal