Weng fikk Tour-drømmen knust av Johaug: – Trist å se på

OSLO/ CANMORE (NRK) Heidi Weng startet 30 sekunder foran Therese Johaug. Men dårlig glid gjorde at hun måtte se drømmen om sammenlagtseier forsvinne.

Therese Johaug rykker fra Weng i bakken.

MÅTTE GI TAPT: Heidi Weng måtte innse at sammenlagtseieren glapp etter å ha blitt hentet inn av Therese Johaug.

Allerede på førsterunden hentet Johaug inn forspranget Weng hadde fra start. Bildene fra Canmore viste at Johaug hadde langt bedre glid enn lagvenninnen.

– Det er skuffende

På den andre runden rykket Johaug rett i fra, avstanden frem til den suverene verdenscupvinnerens rygg ble bare lenger og lenger for Weng.

JOhaug, Weng, Østberg

PALLEN: Heidi Weng, Therese Johaug og Ingvild Flugstad Østberg delte pallen i Canmore.

– Det er nesten trist å se på, utbrøt NRKs ekspertkommentator Fredrik Aukland da man på et oversiktsbilde kunne se avstanden mellom de to jentene.

Til slutt gikk Weng i mål ett minutt og åtte sekunder bak Johaug, og måtte dermed nøye seg med andreplassen i sammendraget.

Hun la ikke skjul på skuffelsen etter å ha kommet i mål.

– Jeg er ganske skuffet. Fra toppen og ned taper jeg 13 sekunder til Therese. Og hun er jo ikke akkurat tyngre enn meg. Og på diagonalen gikk det ganske tungt. Det er jeg ganske skuffet over, innrømmer hun.

– Det var tungt å gå på ski i dag. Det stoppet fullstendig opp. Det er kjedelig at det skal være avgjørende, sier hun.

Den skuffelsen har ikke ekspert Aukland vanskelig for å skjønne.

– Det er sånn idretten er. Dessverre kan man ikke forutse de tingene. Smøreteamet gjør en grundig jobb som alle drar nytte av. Men dessverre er det noen ganger at det er forskjell på skiene, sier han og legger til:

– Noen gang er det ski som blir utslagsgivende, og da har hun lov til å være skuffet, sier han.

Johaug historisk

Ingvild Flugstad Østberg ble nummer tre, to minutter og 13 sekunder bak Johaug.

Seieren gjør Johaug historisk. Hun blir den første vinneren av Ski Tour Canada. Hun har også vunnet minintouren i Kuusamo, og Tour de Ski.

Hun vinner verdenscupen sammenlagt, og har tatt 17 individuelle seirer. Flere har ingen klart å ta på en og samme sesong.

• Luton misset seiershattrick mot Everton

Luton prøvde å slå Everton for tredje gang denne sesongen, men måtte nøye seg med 1-1 og er fortsatt på nedrykksplass i Premier League.

I en kamp med mange store sjanser til begge lag tok Everton ledelsen på et VAR-straffespark midt i første omgang, men Elijah Adebayo utlignet da han knuste Ashley Young i en duell ved lengste stolpe, tok ned ballen og knallet den i mål.

Luton måtte vinne for å klatre forbi Nottingham Forest og ta seg over nedrykksstreken, men er i stedet bak på målforskjell med en kamp mer spilt.

Everton kom fra seier i tre strake hjemmekamper og har tross sine poengstraffer berget plassen. Likevel ville laget gjerne fortsette seiersstimen.

UZxSU_N9CXo
  • Schjelderup-perle hjalp Nordsjælland til seier

En frisparkperle fra Andreas Schjelderup ble vinnermålet da Nordsjælland slo AGF 3-1 borte. Laget henger med i gullkampen i dansk fotball.

Farum-laget inntok 2.-plassen tre poeng bak Brøndby, men ett foran FC København og Midtjylland før de tre andre topplagene skal i aksjon søndag.

Halvparten av målene i kampen ble scoret av banens to nordmenn, for på overtid reduserte Magnus Knudsen for AGF, som torsdag spiller cupfinale mot Silkeborg.

Søndag er det storkamp mellom Midtjylland og Brøndby, mens FC København gjester nettopp Silkeborg. (NTB)

Z9MpMJjlMEg
  • Stian Solberg ga ishockeylandslaget 1-0-seier over Latvia i forlengning

Stian Solberg vant pucken, gikk fra egen halvdel og ga Norges ishockeylandslag 1-0-seier over Latvia etter 37 sekunder i forlengningen fredag.

Det skjedde etter tre målløse perioder i Riga.

Det norske laget gikk rett i strupen på bronsevinneren fra fjorårets VM og dominerte den første perioden. Norge vant skuddstatistikken i de første 20 minuttene 13-2, og supertalentet Michael Brandsegg-Nygård hadde to stolpetreff.

Solberg er svært ettertraktet og kan i juni bli den første norske spiller som velges i første runde i NHL-draften.

Lagene møtes igjen lørdag i generalprøven før elite-VM. Mandag offentliggjør landslagssjef Tobias Johansson troppen til mesterskapet i Tsjekkia. Norge spiller sin første kamp mot Sveits fredag 10. mai. (NTB)