Hopp til innhold

Weng «takker» for svensk hjelp: – Kunne ha sovnet litt

Heidi Weng knuste konkurrentene opp «monsterbakken» og tok tredjeplassen i Tour de Ski-sammendraget. Natalja Neprjajeva vant «touren» sammenlagt.

VANT: Heidi Weng var storfornøyd etter å ha vunnet siste etappe av Tour de Ski.

Det lå lenge an til en spurtduell mellom Ebba Andersson og Heidi Weng på toppen av monsterbakken i Alpe Cermis, men Weng rykket ifra svensken og vant den siste etappen av Tour de Ski.

Seieren gjorde også at hun tok tredjeplassen i Tour de Ski-sammendraget.

– Jeg hadde ikke trodd dette på forhånd. Jeg hadde ingen forventninger i dag heller, og snøen var ekstremt tung her. Det var litt kaos, og jeg fant ut at det bare var å gå forbi og være først inn i bakken, sa Weng til NRK etter superløpet.

– Jeg var litt sliten i dag, men hodet ville, sier hun videre.

Cross-Country Skiing, Tour de Ski, day 8, Women's final climb

IMPONERTE: Heidi Weng tok tredjeplassen i sammendraget i Tour de Ski med etappetriumf tirsdag.

Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN

– Kunne ha sovnet litt

Weng vant etappen foran Andersson, som blir nummer to i sammendraget. Weng slo svensken med syv sekunder etter en enorm sluttspurt et par hundre meter før mål.

– Det var godt hun var med, ellers er jeg redd jeg kunne sovnet litt, sier Weng og utdyper:

– Jeg kjente at Ebba fulgte meg da jeg rykket, og da ble løpet som jeg ville. Jeg dro i partiet hvor vi gikk rett frem, mens Ebba tok over i de krappe svingene.

Natalja Neprjajeva kom som nummer fire i mål og sikret sammenlagtseieren. Neprjajeva blir den første russiske kvinnen som vinner Tour de Ski sammenlagt.

– Det er en god dag for oss. Første seier sammenlagt for en russisk kvinne, så det er veldig bra, sa den russiske langrennsjefen, Markus Cramer, til NRK.

Italy Tour de Ski

DUELL: Heidi Weng og Ebba Andersson kjempet i tet under etappen.

Foto: Giovanni Auletta / AP

Storkjørte

Som vanlig ble Tour de Ski avsluttet opp alpinbakken Alpe Cermis. Heidi Weng var den best plasserte norske i sammendraget på en femteplass før start, og lå hele 1 minutt og 40 sekunder bak ledende Neprjajeva. Weng hadde likevel gode muligheter for pallplass. Opp til tredjeplassen og Kerttu Niskanen var det nemlig bare 21 sekunder.

Og Weng fikk en pangstart opp monsterbakken. Sammen med svenske Ebba Andersson, fikk de to flere sekunder på konkurrentene opp Alpe Cermis. Niskanen ble tidlig kjørt av, og tredjeplassen sto lenge mellom Weng og Krista Pärmäkoski, som var fjerdeplassert før start. Førsteplassen ble en kamp mellom Andersson og Neprjajeva.

Den norsk-svenske duoen fortsatte storkjøringen opp bakken og fikk en stor luke på resten, men mot slutten var Weng sterkest. Andersson tok andreplassen bak Weng, mens Neprjajeva fulgte like bak.

– Dette er jo en kjempeopptur for Weng, som slet i innledningen av sesongen, sa NRKs kommentator Jann Post etter løpet.

– Det er glimrende uttelling og et veldig godt gjennomført løp av Heidi Weng, fulgte NRKs langrennsekspert Torgeir Bjørn opp med.

– Det Heidi leverer her i Val di Fiemme er jo det vi vet ho står for. Det er veldig betryggende å se hun er der hun skal være, og da er hun en opplagt kandidat til medalje i OL, sa Norges langrennsjef Ole Morten Iversen etter rennslutt.

Svensk poengseier

Johanna Hagström vant poengkonkurransen sammenlagt da Jessie Diggins og Neprjajeva ikke klarte å ta nok poeng på den innlagte spurten etter 6,8 kilometer.

Tiril Udnes Weng ble nest beste norske og klarte en 13. plass på dagens etappe. Hun kom i mål nesten to minutter bak Weng. Sammenlagt betyr det at Udnes Weng blir nummer ti.

– Det er tungt, men jeg følte jeg klarte å finne en jevn flyt og da synes jeg egentlig det var tyngre å gå i går, sa Udnes Weng til NRK etter målgang.

Ragnhild Haga kom i mål på en 19. plass, 2 minutter og 15 sekunder bak Weng. Rett bak kom Silje Theodorsen og Anne Kjersti Kalvå i mål på 21. og 22. plass. Anna Svendsen fikk det en del tyngre, og var tredje siste som kom i mål på etappen.

– Det var tungt i dag. Jeg stressa litt, falt og brakk en stav så det var kaos. Til slutt var det bare å komme seg i mål, sa Haga til NRK etter rennet.

Siste nytt

 • Haug scoret for Roma i cupen

  Sophie Román Haug (23) gjorde det siste målet i Romas 3-0-seier borte mot Arezzo i den italienske fotballcupen tirsdag.

  Scoringen hennes kom fire minutter på overtid. Det var Haugs femte Roma-mål denne sesongen.

  Hun spilte hele cupoppgjøret mot Serie B-motstand. Nylig var angriperen norsk målscorer i kvinnelandslagets 1-2-tap for Frankrike.

  Tirsdagens kamp var Romas første av to i cupturneringens gruppespill. Den neste er mot Como i januar. Vinnerne av hver pulje går til kvartfinalene.

  (©NTB)

  Sophie Roman Haug
  Foto: Rodrigo Freitas / NTB
 • La Liga vil ha Juventus straffet umiddelbart

  Juventus blir gransket for økonomisk triksing. I Spania kommer det krav fra La Liga-ledelsen om sportslige sanksjoner mot den italienske storklubben.

  Den spanske toppdivisjonen har lenge fulgt med på det som skjer i Juventus. Allerede i april sendte La Liga en klage til Det europeiske fotballforbundet (Uefa) om norditalienernes mulige brudd på regler for økonomisk fair play.

  Nå vil de ha Juventus straffet for å sette et eksempel i jobben for å gjøre fotballen i Europa økonomisk bærekraftig.

  «Vi krever umiddelbare sportslige sanksjoner mot klubben av relevante instanser», står det i en uttalelse fra La Liga. Der heter det videre at «økonomisk bærekraftighet er helt avgjørende for å beskytte fotballen som en virksomhet».

  Påtalemyndigheten i Torino har siden i fjor etterforsket Juventus etter påstander om ulovlig regnskapsføring og uregelmessigheter rundt overganger og låneavtaler for flere spillere. Mandag kveld kom nyheten om at hele klubbstyret hadde trukket seg.

  Det inkluderte Juventus' mangeårige president Andrea Agnelli. Årsaken ble oppgitt å være den pågående politietterforskningen. Italias fotballforbund har også satt klubben under lupen.

  (©NTB)

  Italy Soccer Serie A
  Foto: Fabio Ferrari / AP
 • Forsvarssjefen sendte Senegal til åttendedelsfinalen

  Senegal er videre til åttendedelsfinalen for første gang siden 2002 etter det skjebnesvangre møtet med Ecuador, som nå er ute av VM.

  Kampen ble sparket i gang i takt med de afrikanske rytmene fra tribunen, og senegaleserne var energiske fra start.

  Etter å ha styrt kampen i drøye 40 minutter tok Senegal fortjent ledelsen. Ismaïla Sarr satte fart inn i 16 meteren etter en slurvete touch fra Perciado. Piero Hincapié felte Sarr og Senegal fikk tildelt straffe. Nummer 18 satte straffen selv, iskaldt ned i høyre hjørne.

  Begge lag var avhengige av å ikke tape for å ha mulighet til å kvalifisere seg til åttendedelsfinalene.

  Ecuador kom inn i andre omgang med ny giv, men kom ikke til noen gode avslutninger.

  Ut av intet satt det for Ecuador, som scoret på sin første målsjanse. Hjørnesparket gikk først innom Félix Torres' hode før Moisés Caicedo stakk ut foten og lurte ballen inn i mål.

  Like etter Ecuadors jubelscener satt kjempen i Senegals midtforsvar, Kalidou Koulibaly, inn sitt første landslagsmål og sendte senegaleserne tilbake i ledelsen.

  Ecuador presset på, men fikk det ikke til. Senegal var best på tribunen og best på banen og vant 2–1 over søramerikanerne.

  Koulibaly
  Foto: DYLAN MARTINEZ / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Er Ola Lunde og fotball den perfekte kombinasjonen? 00:51
Neste