Hopp til innhold

Wassberg slår tilbake mot løypekritikk: – Kunne ikke gjort det bedre

Thomas Wassberg ser seg ikke enig i den ramsalten kritikken Falun-juryen fikk etter lørdagens kombinertrenn.

Thomas Wassberg

Thomas Wassberg mener juryen har sitt på det tørre etter gårsdagens løypekritikk.

Foto: Claudio Bresciani / NTB scanpix

Flere av utøverne har klagd på løypene i løpet av Falun-VM. Spesielt kombinertløperne har vært harde i sin kritikk. Også etter lørdagens lagsprint, da de gikk langrennet i de samme løypene som damene hadde gått tremil på tidligere på dagen.

– I den siste stigningen var snøen opp til anklene. Det verste jeg har opplevd i et VM, sa den tyske landslagssjefen til Expressen etter at guttene hans hadde sikret seg sølvmedaljer.

Løypesjef Thomas Wassberg slår nå tilbake mot kritikken til samme avis.

– Vi kunne ikke gjøre det noe bedre i dag. Vi skulle fjerne klassiske spor og så ville de at vi skulle kjøre med maskin og salte, sier Wassberg.

– Saltingen kom for sent

De norske kombinertgutta, representert med Magnus Moan og Håvard Klemetsen, tok bronsemedalje etter å ha ligget 44 sekunder bak Frankrike. Etter et suverent hopp av Moan, og et på det jevne av Klemetsen gikk de ut i sin langrennsdel klokken 16.00.

– Det virket som den saltingen var akkurat for sent ute. Man gikk akkurat igjennom snøen, det ble en evig leting etter faste forhold, sier Håvard Klemetsen til NRK.

Problemet var at Therese Johaugs enestående tremil startet klokken 13.00 samme dag.

– Programfeil

Etter vel en og en halv time ble tiden derfor knapp for juryen, og årsaken til problemet er en programfeil, mener Wassberg.

– Vi kunne ikke gjort det noe bedre med de forutsetningene vi hadde, sier Thomas Wassberg.

Det er ikke første gang i mesterskapet et Wassberg og de andre i arrangementsjuryen har måtte ta til motmæle. Etter Johan Olssons gull på 15 kilometer kom flere utøvere med hard kritikk mot mangelen på salting. Svenske Marcus Hellner mente det var helt uforståelig.

Allerede dagen etter haglet igjen kritikken. Da var det landslagssjef Vidars Løfshus som reagerte kraftig på at arrangørene valgte å salte løypa for hånd.

Sportsnyheter

Ville jubelscener etter norsk superstafett: – Hva skjedde nå??

For første gang på 100 år er et norsk lag klare for OL på en lagøvelse i friidrett. Etter målgang ble ankerkvinne Henriette Jæger «overfalt» av lagvenninnene.

Siste nytt

  • Ventetiden over for PSV Eindhoven – tok sitt første ligagull på seks år

    PSV sikret sitt første seriemesterskap i nederlandsk fotball siden 2017/18-sesongen da Sparta Rotterdam ble beseiret med 4-2 søndag.

    Etter seieren skiller det nemlig 12 poeng ned til regjerende seriemester Feyenoord på 2.-plass, med bare tre kamper igjen av sesongen.

    Tobias Lauritsen spile hele kampen for Sparta Rotterdam, mens Joshua Kitolano ikke var i troppen grunnet en skade.

    Ligagullet var PSVs 25. i æresdivisjonen. Bare Ajax har flere ligatitler med sine 36 triumfer. (NTB)

    Luuk de Jong
    Foto: AFP
  • Jensen-dobbel ikke nok for Real Sociedad

    Synne Jensen noterte seg for to scoringer, men Real Sociedad tapte likevel 3-4 borte mot Levante i spansk kvinnefotball søndag.

    Scoringene var Jensens 12. og 13. for sesongen, hvilket sender henne hun opp på delt 4.-plass på toppscorerlisten, fem mål bak Caroline Graham Hansen på topp.

    Real Sociedad ligger på 9.-plass på tabellen og er helt akterutseilt i kampen om europaspill neste sesong. Det skiller 22 poeng opp til Atlético Madrid på 3.-plass, som innehar den siste kvalifiseringsplassen til Champions League. (NTB)

    Synne Jensen
    Foto: Annika Byrde/NTB / NTB
  • Norsk stortap i åpningskampen i J17-EM

    England ble flere hakk for store i den første kampen i gruppespillet i J17-EM søndag.

    Allerede etter elleve minutters spill ledet England 2-0 og hadde etter det god kontroll på kampen.

    Like etter pause scoret Lola Brown Englands tredje mål, et mål som også ble kampens siste. Dermed endte kampen 3-0 til England.

    J17-EM arrangeres i Sverige. Norge spiller mot Frankrike på onsdag, før gruppespillet avsluttes mot Sverige på lørdag.

    Norge J17

Sendeplan

Kl. Program Kanal