Hopp til innhold

Warholm om OL-bonus: – Riktig vei å gå

Det internasjonale friidrettsforbundet, World Athletics, meldte onsdag at de vil dele ut premiepenger til vinnerne under OL i Paris.

Friidretten er det første særforbundet som tar dette grepet. Regjerende olympisk mester på 400 meter hekk, Karsten Warholm, er positiv til endringen:

– Jeg tenker det, som profesjonell idrett, at det er et steg og et grep som virker fornuftig. Det blir kanskje diskusjoner innen OL og IOC i og med at de har vært veldig strenge på sånn, men jeg tenker det er en riktig vei å gå, sier Karsten Warholm til NRK.

OL-vinneren i friidrett mottar en bonus på 50.000 dollar, som tilsvarer 535.000 kroner etter dagens kurs.

– Det endrer ikke min motivasjon til å vinne det gullet. Det betyr like mye uavhengig. Ingen pengesum kan endre lysten man har på gullmedaljen.

Toppidrettssjef Tore Øvrebø er nysgjerrig på hvordan nyheten slår ned i friidrettsmiljøet. Han uttrykker skepsis overfor NRK:

– Jeg tenker at Det internasjonale friidrettsforbundet sikkert kunne funnet vel så gode anvendelser for disse pengene for å utvikle idretten sin enn å gi det til de aller beste utøverne, sier Øvrebø.

Han mener at en av de store utfordringene i norsk toppidrett handler om at man mister talenter fordi det ikke er nok penger til å finansiere flest milug.

– Det er gjerne slik at de beste utøverne også er de som tjener mest penger på idretten. Det er naturlig at det er sånn. Det finnes veldig mange andre bonuskilder for de aller beste utøverne i friidrett, så jeg tenker at blir en forsterkning av at de som har mye får mer.

Puma launches a new brand campaign with Olympic athletes
Foto: Yves Herman / Reuters

Siste nytt

 • Lallana returnerer til Southampton: – Føles riktig

  Adam Lallana (36) gjør vender tilbake til Southampton ti år etter at han forlot klubben til fordel for Liverpool.

  Det bekrefter klubben på X.

  – Jeg visste med en gang at det føltes riktig, sier 36-åringen.

  Lallana gjorde proffdebuten sin i Southampton i 2006 og har siden spilt for klubber som Bournemouth, Liverpool og Brighton.

  I sin forrige periode i Southampton noterte briten seg for 60 mål og 45 målgivende på 265 kamper. Det sikret han en overgang til Liverpool i 2014, hvor han var fram til 2020. Da gikk turen videre til Brighton, som han har spilt for til og med forrige sesong.

  Southampton rykket forrige sesong opp til Premier League etter t de slo Leeds 1–0 i opprykksfinalen.

  (©NTB)

  NfY-j2lbpRU
  Foto: JOHN SIBLEY / AFP
 • Slik starter Tyskland og Skottland i åpningskampen i EM

  Åpningskampen i EM spilles fredag kveld mellom Tyskland og Skottland i München. Der stiller Tyskland med følgende lag:

  Tyskland (4-2-3-1): Manuel Neuer - Joshua Kimmich, Antonio Rüdiger, Jonathan Tah, Maximilian Mittelstädt - Toni Kroos, Robert Andrich - Jamal Musiala, Ilkay Gündogan, Florian Wirtz - Kai Havertz.

  Det betyr at blant andre Thomas Müller og Leroy Sané er henvist til benken fra start av trener Julian Nagelsmann.

  Skottland (5-3-2): Angus Gunn - Anthony Ralston, Jack Hendry, Ryan Porteous, Kieran Tierney, Andy Robertson - Scott McTominay, Callum McGregor, John McGinn - Che Adams, Ryan Christie

  hzmRAyPofJQ
  Foto: AP
 • Positiv opptur etter EM-nedturen for Rooth

  Da Markus Rooth (22) skulle forsøke å komme seg over 5.20 under stavsprangkonkurransen på tikampens andre dag i EM, pådro han seg en krampe i låret.

  Med tanke på OL i Paris, tok Rooth det vanskelige valget om å ikke fullføre konkurransen. Rooth lå godt an til medalje i EM, hvor Sander Skotheim sikret norsk sølv.

  I dag fikk tikjemperen positive svar.

  «MR var så positivt som det kunne bli, tross at det var en liten skade. Ingen strekk, men et sår i fasiten som sitter rundt muskelen. Vi krysse fingrene for at han kommer fort i god trening og blir klar til OL.»

  Det skriver Rooths mamma Mette Malm Rooth til NRK.

  Rooth må gi seg – sliter med krampetendenser
  Foto: n23485

Sendeplan

Kl. Program Kanal