Warholm med suveren seier: – Blir nok siste løp

Karsten Warholm distanserte feltet på 400 meter hekk under ISTAF-stevnet i Berlin. Nå starter han forberedelsene til neste sesong.

Golden League Track and Field ISTAF

NUMMER ÉN: Karsten Warholm med fingeren i været etter at seieren var sikret etter løpet i Berlin.

47,24 holdt til en overlegen seier i det som etter alle solemerker er Warholms sesongavslutning.

– Alt tyder på det. Det blir nok siste løp. Så nå begynner jobben mot neste år, sier Warholm til NRK etter løpet.

Øvelsen sto i utgangspunktet ikke på programmet, men ettersom Warholm takket ja, bestemte arrangørene seg for å sette det opp.

– Tilbakelagt kapittel

På grunn av skade har ikke Warholm løpt noen Diamond League-stevner denne sesongen, og kvalifiserte seg derfor ikke til finalen i Zürich. Derfor valgte Warholm å delta på dette stevnet i Berlin, et stevne han har deltatt i mange ganger før.

– Jeg har hatt litt få løp i år, og da valgte jeg å reise hit. Jeg blir veldig godt tatt vare på her, jeg trives veldig godt, og det er alltid kjekt å konkurrere, sier han.

GODFØLELSE: Warholm under løpet i Berlin.

I konkurransen var den norske stjernen overlegen og sikret seieren. Han vant på tiden 47,24 foran franske Ludvy Vaillant og tyske Joshua Abuaku. Vaillant var i mål hele 1,02 sekunder bak nordmannen.

– Jeg er veldig fornøyd med tida, må jeg si. Jeg fikk mye ut av løpet, og fikk bra uttelling, sier Warholm.

– Hvordan kjentes kroppen ut?

– Det er det som er litt deilig. Kroppen responderer, og skaden er nå et tilbakelagt kapittel, sier han.

Germany Athletics ISTAF

OPPTUR: ISTAF-stevnet var en fin opptur for Warholm, som har hatt en del oppturer og nedturer denne sesongen.

Starter jobben mot neste år

Warholms verdensrekord er på 45,94. Sunnmøringen har 47,12 som sesongbeste. Den satte han da han tok EM-gullet i München i august. Det skjedde etter en sesong der han skuffet i VM som følge av en skade.

Warholm ble europamester nettopp i Berlin for fire år siden.

Nå tyder alt på at ISTAF-stevnet var årets siste for Warholm, som oppsummerer årets sesong som kontrastfylt.

– Det har vært en sesong preget av oppturer og nedturer. Store kontraster, og mer enn jeg vant til. Men EM-gull toppet det. Jeg er veldig fornøyd med det, men jeg skulle jo ønske at jeg ikke ble skadet, og kunne fått et større momentum inn mot VM, sier han.

Friidrett, EM i München

GULL: Karsten Warholm med gullmedaljen etter 400 meter hekk i EM i München.

– Hva tar du med deg inn mot neste sesong?

– Motivasjonen om å levere bedre i det VM-et som kommer. Jeg vil ha en mer variert sesong enn i år. Litt flere konkurranser, og at jeg er med i Diamond League, sier han.

Iuel med sterk 2.-plass

I Berlin løp også Amalie Iuel inn til 2.-plass med 51,99 på 400 meter flatt.

Tiden er 35 hundredeler bak hennes personlig rekord. Tyske Luna Thiel vant på tiden 51,28, og det var personlige rekord for hennes del.

Elisabeth Slettum satte også personlig rekord med 53,15, som holdt til 4.-plass.

Amalie Iuel

I FORM: Amalie Iuel.

Bayern München raste 12 minutter på overtid – hevder dommeren innrømte feil

Nesten tretten minutter på overtid satte Bayern München ballen i mål, men dommeren blåste av for offside like før. Det skaper reaksjoner.

• Rasmussen ble belgisk cupmester

Mathias Rasmussen kunne sammen med sine lagkamerater i Union Saint-Gilloise juble for en svært etterlengtet tittel i den belgiske cupen.

Japanske Koki Machidas scoring på overtid i første omgang ble den eneste i finalen mot Royal Antwerp.

Union Saint-Gilloise har 11 seriemesterskap og to cuptitler fra før, men forrige seriegull kom i 1935 og den forrige cupseieren i 1914. (NTB)

R-qRhvQEQVk
  • Spansk bruddseier i Giroen

Pelayo Sánchez tråkket først over målstreken på Giro d'Italias 6. etappe. Han var blant torsdagens utbrytere.

Den spanske Movistar-rytteren vant foran Julian Alaphilippe og Luke Plapp.

Trioen var alene i føringen i sluttfasen av den kuperte etappen. Tidligere på dagen var det sju syklister i bruddet. (NTB)

K7QkCKHN1QA
  • Atlético Madrid fikk opphevet rasismestraff

Den spanske fotballklubben Atletico Madrid slipper å delvis stenge egen arena samt betale en bot for rasistisk oppførsel av egne supportere.

Torsdag valgte Det spanske fotballforbundet å godta anken Atletico hadde inngitt mot straffen klubben ble ilagt for en tid tilbake. Til grunn for sanksjonene lå rasisme rettet mot Athletic Bilbao-vingen Nico Williams.

Atletico ble opprinnelig beordret til å delvis stenge egen hjemmearena i to La Liga-kamper, samt betale en større bot, for Williams-episodene. Vingen skal ha blitt møtt med apelyder under en kamp i forrige måned.

Forbundet peker på Atleticos «aktive samarbeid» som grunn til at straffen nå legges bort. (NTB)