Hopp til innhold

Warholm fyrer oppunder ryktene om superduell

Karsten Warholm og Armand «Mondo» Duplantis småkjeklet om hvem som er raskest på 100 meter i Monaco sist sommer, noe som skapte stor oppmerksomhet i friidretten.

Tråden ble tatt opp i Zürich etter VM – og snart kommer trolig konklusjonen.

– Sånn som det ser ut nå, så virker det som det blir (en duell), sier Karsten Warholm i den nyeste episoden av Friidrettspodden, som slippes fredag morgen.

– Mondo (Duplantis) er giret. Jeg er giret og vi har noen felles sponsorer i Puma og Red Bull, som også er giret.

Superduellen finner sannsynligvis sted etter sesongen. For først skal de to verdensrekordholderne forsvare OL-gullene på 400 meter hekk og stavsprang i Paris.

Deretter kan de finne ut hvem som er kjappest.

– Man vil jo være cocky, men jeg innser at jeg har klart mest å tape i den duellen, vil jeg absolutt tørre å påstå. Det tror jeg også Mondo skjønner, sier Warholm.

Armand Duplantis har løpt så raskt som 10,69 sekunder på 100 meter i 2018 (10,57 med underkjent medvind), og regnes som den raskeste stavhopperen.

Karsten Warholm står oppført med sterke 10,49 innendørs, men persen er mer enn syv år gammel.

– Persene våre er ikke så langt fra hverandre. Det er lenge siden jeg har løpt. Det er en stund siden han også har løpt. Jeg har nok trent mer løping siden enn det han har gjort, sier nordmannen i podkasten.

Warholms mor og manager, Kristine Haddal, skriver i en melding til NRK at det ikke foreligger konkrete planer rundt løpet ennå og at de ikke har mer informasjon nå.

Stavhopperen Armand Duplantis har utfordret hekkeløper Karsten Warholm til en øvelse ingen har mye erfaring med fra før, nemlig 100 meter.

Sportsnyheter

Sondre Guttormsen stavbrekk

Her brekker Guttormsens stav i fire biter: – Det ble helt svart

Sondre Guttormsen er akkurat tilbake fra et langt skadeavbrekk, men under en konkurranse i Polen opplevde han alle stavhopperes store skrekk da staven brakk midt i hoppet.

Ungarn

Ungarn-profiler kritiserer helsepersonellet: – De skjønte ikke

Ungarns Barnabas Varga må opereres etter den voldsomme smellen han pådro seg mot Skottland. Nå kritiserer både trener og spillere det medisinske teamet.

Rijks

Slaktes etter 8-0-tap: – Synes synd på dem

Vålerenga var i storform hjemme mot Sandnes Ulf, som nå ligger helt på bunnen av tabellen.

Siste nytt

 • Tysk stoppertrøbbel i EM – Tah ute og Rüdiger usikker

  Stopperkollega Jonathan Tah er utestengt fra lørdagens kamp etter at han pådro seg sitt annet gule kort for turneringen mot Sveits søndag.

  I samme kamp kjente Rüdiger på muskelproblemer, melder det tyske nyhetsbyrået DPA.

  Det tyske fotballforbundets sportsdirektør Rudi Völler sier at Rüdiger kjemper mot klokka.

  – Det ser ikke ut til å være så dramatisk, men det kan bli trangt for ham å spille lørdag, sier han til Bild.

  Borussia Dortmunds Nico Schlotterbeck er en mulig erstatter for Tah, mens Waldemar Anton (Stuttgart) kan spille om Rüdiger ikke friskmeldes. Schlotterbeck kom inn for Tah den siste halvtimen i 1-1-kampen mot Sveits. Også Robin Koch er en kandidat på stopperplass.

  Veteranen Mats Hummels ble ikke tatt med i EM-troppen.

  Tyskland møter toeren pulje C i åttedelsfinalen lørdag. Der er både England, Danmark, Serbia og Slovenia mulige motstandere.

  772CzN_dBlI
  Foto: AP
 • Edvald Boasson Hagen ikke tatt ut til Tour de France

  Veteransyklisten Edvald Boasson Hagen (37) er ikke med på Tour de France-laget til Decathlon AG2R.

  Det ble klart da laget ble kunngjort mandag.

  Ingen nordmenn har deltatt i Tour de France flere ganger enn Boasson Hagen. 37-åringen har vært med 13 ganger.

  I løpet av karrieren har rudsbygden fullført imponerende 258 Tour de France-etapper, og i fjor var han den mest rutinerte rytteren på start. Han står med tre etappeseirer.

  Boasson Hagen har i tillegg en sterk seier i Gent-Wevelgem og fem enkelttriumfer i Critérium du Dauphiné å vise til på sykkelsetet.

  I fjor var åtte nordmenn med i Tour de France. I år er det foreløpig de sju nordmennene i Uno-X som er klare.

  Alexander Kristoff, Odd Christian Eiking, Søren Wærenskjold, Jonas Abrahamsen, Rasmus Fossum Tiller, Johannes Kulset og Tobias Halland Johannessen stiller for Uno-X sammen med den danske storsigneringen Magnus Cort. (NTB)

  Boasson Hagen
 • Kalvå om utfordringene: – Jeg ble for tynn

  Langrennsløper Anne Kjersti Kalvå slo for alvor igjennom under VM i Planica i 2023, men under forrige sesong gikk det ikke på skinner. Til VG åpner hun opp om utfordringene.

  – Det ble for mye for tidlig. Jeg var så ivrig på å ta steget videre. Jeg ble for tynn og spiste for lite. I kombinasjon med for mye trening, at jeg holdt på med alt annet rart, så ble jeg en slags maskin som bare skulle gå videre, forteller Kalvå til avisen.

  – Det funket frem til skadene dukket opp og ting ble tyngre. Du får ikke svi for det før noen måneder senere. Men da har du allerede holdt på for lenge, legger hun til.

  32-åringen forteller at det nå går mye bedre og målet for neste sesong naturligvis er VM på hjemmebane i Trondheim.

  Anne Kjersti Kalvå
  Foto: Terje Pedersen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal