Hopp til innhold

Warholm fyrer oppunder ryktene om superduell

Karsten Warholm og Armand «Mondo» Duplantis småkjeklet om hvem som er raskest på 100 meter i Monaco sist sommer, noe som skapte stor oppmerksomhet i friidretten.

Tråden ble tatt opp i Zürich etter VM – og snart kommer trolig konklusjonen.

– Sånn som det ser ut nå, så virker det som det blir (en duell), sier Karsten Warholm i den nyeste episoden av Friidrettspodden, som slippes fredag morgen.

– Mondo (Duplantis) er giret. Jeg er giret og vi har noen felles sponsorer i Puma og Red Bull, som også er giret.

Superduellen finner sannsynligvis sted etter sesongen. For først skal de to verdensrekordholderne forsvare OL-gullene på 400 meter hekk og stavsprang i Paris.

Deretter kan de finne ut hvem som er kjappest.

– Man vil jo være cocky, men jeg innser at jeg har klart mest å tape i den duellen, vil jeg absolutt tørre å påstå. Det tror jeg også Mondo skjønner, sier Warholm.

Armand Duplantis har løpt så raskt som 10,69 sekunder på 100 meter i 2018 (10,57 med underkjent medvind), og regnes som den raskeste stavhopperen.

Karsten Warholm står oppført med sterke 10,49 innendørs, men persen er mer enn syv år gammel.

– Persene våre er ikke så langt fra hverandre. Det er lenge siden jeg har løpt. Det er en stund siden han også har løpt. Jeg har nok trent mer løping siden enn det han har gjort, sier nordmannen i podkasten.

Warholms mor og manager, Kristine Haddal, skriver i en melding til NRK at det ikke foreligger konkrete planer rundt løpet ennå og at de ikke har mer informasjon nå.

Stavhopperen Armand Duplantis har utfordret hekkeløper Karsten Warholm til en øvelse ingen har mye erfaring med fra før, nemlig 100 meter.

Siste nytt

 • Henrik Ingebrigtsen dropper Bislett Games

  Henrik Ingebrigtsen stiller ikke til start under Bislett Games torsdag.

  – Vi fikk beskjed i går kveld om at verken Henrik eller Magnus Tuv Myhre kommer til å løpe. Og jeg snakket selv med Henrik i dag, sier stevnesjef Steinar Hoen.

  – Hvorfor?

  – Det må du nesten spørre Henrik selv eller Erlend Slokvik om. Alt jeg kan si er at han har meldt forfall, sier Hoen til NRK.

  Sportssjef Slokvik henviser til Henrik Ingebrigtsen. Ingebrigtsen har ikke svart på NRKs henvendelse.

  TV2 omtalte saken først.

  Magnus Tuv Myhre har slitt etter koronasykdom, og har ennå ikke innledet sesongen. Begge skulle ha løpt 5000 meter på Bislett. På den distansen har det vært en intens kamp de siste ukene om en plass på det norske EM-laget.

  Laget presenteres kl. 14 torsdag, altså noen timer før Bislett Games. Bislett-løpet ville sånn sett ikke påvirket EM-uttaket.

  I helgen løp Henrik Ingebrigtsen 5000 meter i belgiske Brüssel på tiden 13.26,92. Det gjør at det sannsynligvis står mellom ham og Awet Kibrab om den siste plassen på EM-laget. Kibrab har løpt på 13.25,48 i år.

  Jakob Ingebrigtsen har friplass, Narve Gilje Nordås er sterkest av de øvrige, mens Per Svela med 13.19,87 har en bedre tid enn Awet Kibrab og Henrik Ingebrigtsen på 5000 meter denne sesongen.

  EM starter 7. juni, og det vises på NRK.

  Athletics, Running, Adidas Spåret 5000m
  Foto: BILDBYRÅN
 • Ruud fortsetter å håve inn millioner

  Med finaleplass i prestisjetunge Roland-Garros vil Casper Ruud allerede ha tjent mer penger denne sesongen enn det han gjorde i løpet av hele fjorårssesongen.

  Dagen før nordmannen går i gang i storturneringen i Paris, har han tjent om lag 2,43 millioner dollar. Finaleplass i Roland-Garros vil bety ytterligere 1,2 millioner dollar. Det vil ta nordmannen opp i 3,5 millioner, snaue 400.000 mer enn det som var tilfelle for hele fjoråret.

  Det blir sjette gang Ruud setter føttene sine på grusen i den første runden i Paris. De fire første årene endte det med 2. runde og 3. runde (tre ganger). De to siste årene har han tatt seg til finalen.

  Ruud har tidvis demonstrert stjernetakter i årets sesong. I februar tok han seg til to strake finaler i Mexico, før han i Masters-turneringen i Indian Wells nådde kvartfinalen.

  I begynnelsen av april nådde han finale i Masters-turneringen i Monte-Carlo, der blant andre Djokovic ble beseiret på veien. Finaletapet mot Stefanos Tsitsipas ble revansjert i Barcelona en uke senere. For få dager siden gikk han til topps i Genéve.

  Øverst på inntjeningstoppen denne sesongen har Jannik Sinner en solid luke til sine konkurrenter. Den italienske verdenstoeren har tjent 4,46 millioner euro, mye av det takket være finaletriumfen i Australian Open. (NTB)

  Casper Ruud etter seieren i ATP250-turneringen i Genève
  Foto: FABRICE COFFRINI / AFP
 • Barcelona slo Nylands Sevilla i Xavis avskjed

  Landslagskeeper Ørjan Nyland fikk mye å henge fingrene i da sesongen ble avsluttet med Sevilla mot Barcelona. To ganger måtte han gi tapt.

  Katalanerne vant 2-1 etter scoringer av Robert Lewandowski og Fermín López. Sevillas mål ble scoret av angriper Youssef En-Nesyri.

  Nyland leverte flere gode redninger i oppgjøret.

  I januar uttalte Xavi at han ville trekke seg fra jobben etter sesongen. I april kom så helomvendingen, da klubblegenden signerte en forlengelse fram til 2025. Nå er det likevel slutt, og ifølge flere medier er Flick på vei inn portene. Fredag ga klubben beskjed om at Xavi ikke fikk fortsette.

  Barcelona endte på 2.-plass, ti poeng bak serievinner Real Madrid.

  Sevilla avsluttet sesongen med fire strake tap, men en gladmelding for Nyland er at det ble kjent at nordmannen fortsetter i klubben i to nye år.

  Xavi
  Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal