Wallberg segnet om på trening

Den svenske bokseren Frida Wallberg (30) fikk nylig «et ubehagelig trykk i hjernen» og måtte fraktes vekk fra trening. Wallberg ble operert for hjerneblødning etter en kamp i sommer.

Wallberg

Frida Wallberg ble operert for hjerneblødning for tre måneder siden etter en knockout i bokseringen. Hun merker nå effektene i hverdagen.

Foto: MAJA SUSLIN / NTB scanpix

Den svenske jenta, som var en av drømmemotstanderne til Cecilia Brækhus før ulykken i ringen for tre måneder siden, forteller om den dramatiske situasjonen på sin Facebook-side.

– Under en treningsøkt her om dagen oppstod det et ubehagelig trykk i hjernen, og jeg segnet om på gulvet. Jeg ble tvunget til å avslutte rehabiliteringen, ringe en venn og bli hentet med bil for å i det hele tatt komme meg hjem, skriver Wallberg.

– Det var en fryktelig følelse. Du kan ikke gjøre noe med det. Kroppen bestemmer seg for at «nå får det være nok», og slår til med en sånn kraft at det bare er å legge seg ned og vente til det går over, fortsetter hun.

Svensken var sengeliggende i to dager etter treningsøkten.

– Resten av kvelden var jeg svimmel, hadde spaghettibein og hodepine, beskriver bokseren.

Frida Wallberg svevde mellom liv og død etter at hun pådro seg en hjerneblødning etter en knockout i bokseringen. Bilder fra SVT.

Se videointervju med Wallberg hvor hun forteller om smertene etter hjerneblødningen. Intervjuet ble gjort for noen uker siden.

Dramatisk knockout

Wallberg ble hasteoperert for hjerneblødning i juni etter at hun fikk en kraftig knockout i en kamp mot Diana Prazak (33).

Boxing

Frida Wallberg forlot ringen på egne bein etter kollapsen i sommer, men ble senere lagt i respirator. Nylig gikk hun i bakken igjen.

Foto: MAJA SUSLIN / Ap

30-åringen ble slått ned to ganger i den åttende runden og ble liggende livløs i ringen - til forskrekkelse for publikum.

Svensken ble lagt i respirator etter ulykken, og våknet ikke før et døgn etter. Flere motstandere av proffboksing gikk raskt ut og mente at slike ulykker er grunnen til at idretten ikke bør være tillatt i Norge.

– Prøver å finne tilbake

Senere har flere rådet henne til å slutte med boksing. 30-åringen forteller at hun nå forsøker å komme tilbake til sin gamle hverdag.

– Nå er det litt bedre igjen. Jeg prøver å finne tilbake til mine gamle rutiner i rolig tempo, forklarer hun.

Wallberg blir fulgt tett av flere leger. Hun opplever blant annet søvnproblemer, svettetokter og humørsvingninger, men har fått beskjed om at det er vanlig så rett etter en hjerneblødning.

Rett før ulykken fortalte hun på Facebook at det hadde vært litt vanskelig de siste dagene, likevel fortsetter hun å trene. Svensken har blant annet postet bilder av at hun løfter vekter.

– Legene har forklart at trening gjør meg godt, men jeg skal kjenne etter om det føles ubehagelig. Da skal jeg roe ned tempoet.

Siste nytt

 • Elverum og Halden i NM-finalen

  Elverum er klar for NM-finalen i håndball for menn etter 37-26 over Bækkelaget i onsdagens semifinale. Lukas Sandell ble mestscorende for Elverum med sju fulltreffere. Halden blir motstander i finalen i Oslo Spektrum 29. desember.

  apelgren
  Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
 • Dropper omstridt aldersgrense

  Linda Hofstad Helleland er innstilt som kandidat for å bli WADA-president, men har fått mye motgang allerede før valget. Den 5. november kom det et forslag fra den Afrikanske unionen om at en president må være 45 år, og ha mastergrad, noe Helleland ikke oppfyller. Mange tolket dette som et forsøk på å holde Helleland utenfor diskusjonen om å kunne bli president.

  Dopingjournalist i ARD, Nick Butler, forteller i kveld på Twitter at det forslaget ikke vil bli inkludert som et krav og at det blir avfeid som et tåpelig forslag.

  Laster Twitter-innhold
 • Sagosen vant «norsk duell»

  Sander Sagosen scoret tre mål da Paris Saint-Germain vant 27-20 borte mot Flensburg-Handewitt i mesterliga-gruppespillet i håndball. Gøran Søgard Johannessen, Magnus Jøndal og Torbjørn Bergerud var alle i aksjon for tyske Flensburg.

  Sander Sagosen
  Foto: Patrik Stollarz / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
VM sjakk: Parti 5: Magnus Carlsen - Fabiano Caruana
VM sjakk: Parti 5
Sport i dag: VM sjakk 2018