NRK Meny
Normal

Wæhler lei supportere som ødelegger: – De har ikke kontroll

For Kjetil Wæhler (38) har det blitt en vane at fotballkamper må stoppes når supportere røyklegger stadion med bengalske lys.

IFK Göteborg bengalske lys

Kampen mellom IFK Göteborg og Djurgården måtte stoppes i ti minutter som følge av bengalske lys på stadion. Det får Kjetil Wæhler til å bli irritert.

Foto: ADAM IHSE / TT / TT NYHETSBYRÅN

Laster innhold, vennligst vent..

Kjetil Wæhler

Kjetil Wæhler er ferdig i IFK Göteborg etter sesongen, men har ingen planer om å legge opp tross sine 38 år.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix
– Det ser ikke ut til at de har kontroll på dette, for det kan skje hver eneste kamp. Det er kjedelige greier, sier Kjetil Wæhler til NRK.

Mandag kveld skjedde det igjen da hjemmelagets supportere fyrte opp bengalske lys kort tid etter pause i kampen mot Djurgården.

Hele stadion ble røyklagt, og dommer Martin Strömbergsson så seg nødt til å sende spillerne i garderoben. Først da røyken var forsvunnet ti minutter senere, kunne kampen starte igjen.

Og det er langt fra første gang det skjer.

Mange episoder

Tidlig i sesongen ble en ni år gammel gutt truffet av et bengalsk lys i en IFK Göteborg-kamp. Og så sent som i helgen ble en AIK-supporter pågrepet av politiet etter at han skal ha forsøkt å tenne på en politibuss med bengalsk lys. Også da ble kampen mellom Elfsborg og AIK avbrutt.

Wæhler sier spillerne har fått instrukser om hvordan de skal forholde seg.

– Vi får beskjed om å uttrykke klare meninger om hva vi synes om dette. Det er noen supportere i hver klubb som ødelegger for flertallet, og det er kjedelig, sier Wæhler.

– Ødelegger for alle

De siste årene har svenske klubber sendt et stort antall representanter for klubbene på sikkerhetskurs, og politiet bruker store ressurser på å følge opp risikosupportere.

Selv om det har vært eksempler på at barn har blitt skadet, tror ikke Wæhler det er direkte farlig for familier å gå på kamp. Likevel er hans inntrykk at svensk fotball står maktesløse i kampen mot problemsupportere av denne typen.

– De som holder på med dette har teknikker for å få de bengalske lysene inn på stadion, og det er vanskelig å kroppsvisitere alle. Det er synd, for de ødelegger for alle, sier Wæhler.

PS: IFK Göteborg er inne i en svært god periode, og er på stø kurs mot andreplass i Allsvenskan.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

  • Curling-tap mot Sveits

    Thomas Ulsrud og hans lag tapte 6-8 for vertsnasjonen Sveits i andre kampe i curling- EM. Tidlegare i dag opna Norge med 11-3 over Russland.

    Neste kamp går mot Nederland søndag.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sesongstart langrenn: 15 km fri teknikk, menn
Vinterstudio
Vinterstudio
Sesongstart langrenn: 15 km fri teknikk, menn
Langrenn: 15 km fri teknikk menn
Vinterstudio
Vinterstudio
Sesongstart skiskyting: fellesstart kvinner
Sesongstart skiskyting: Fellesstart kvinner
NM kombinert: 10 km langrenn
Sesongstart skiskyting: Fellesstart kvinner