NRK Meny
Normal

Vraket Rooney – knuste ligamesterne

«Alle» ville ha Wayne Rooney ut av United-laget. Til slutt også sjefen selv. Han angrer neppe.

FBL-ENG-PR-MAN UTD-LEICESTER

DJEVELSK GODE: Uten Wayne Rooney lagde Manchester United målfest.

Foto: ANTHONY DEVLIN / Afp

Laster innhold, vennligst vent..

Wayne Rooney har fått mye av skylda for at Manchester United ikke har levert innledningsvis i sesongen. NRKs fotballskribent Thore Haugstad skrev før lørdagens kamp at United ville være bedre med bare ti spillere enn med Rooney som én av elleve.

United-manager Jose Mourinho vil neppe være med på at det var det eksterne presset som var årsaken.

Men i hvert fall vraket han Rooney til kampen som måtte vinnes mot de regjerende ligamestrene Leicester. Det ble en suksess.

– Å være tilbake hjemme og slå ligamesterne er veldig godt. I fjor klarte vi ikke å slå dem, men nå har vi slått dem to ganger, påpeker Jose Mourinho – som også har community shield-seieren i tankene.

Corner er mål

Allerede da lagene gikk til pause kunne han konstatere at det var et bra trekk. For da hadde United scoret hele fire ganger – hvorav tre etter corner fra venstre, servert av Daley Blind.

 • 23 minutter, 1-0: Chris Smalling stiger til værs på bakre stolpe og header Blinds corner i mål.
 • 37 minutter, 2-0: Juan Mata avslutter et strålende angrep han selv har vært med på å bygge opp. Hele 18 trekk brukte United før ballen havnet i mål.
 • 40 minutter, 3-0: Marcus Rashford avslutter et cornertrekk der Daley Blind først slår kort til Juan Mata, som flikker videre inn i feltet.
 • 42 minutter, 4-0: Paul Pogba stiger til værs og scorer sitt første United-mål, servert av Blind fra cornermerket.
SOCCER-ENGLAND-MUN-LEI/

BENKET: Kanskje er det denne rollen Wayne Rooney må venne seg til i Manchester United.

Foto: Carl Recine / Reuters

Slutt på tapsrekka

Etter pause svarte Leicester-manager Claudio Ranieri med tre offensive bytter. Det fikk en viss effekt, men det var for sent.

For det hjalp ikke at Demarai Gray scoret et strålende mål etter 59 minutter. Uniteds forsprang var for stort. De røde hadde full kontroll.

Mot slutten av kampen benyttet Jose Mourinho sjansen til å gi Michael Carrick ligakamp nummer 500 – og også Rooney fikk komme inn og smake på den søte seieren.

Dermed er krisen midlertidig avblåst på Old Trafford. I hvert fall stoppet tapsrekka på to.

– Vi hadde to tap, så vi trengte noe sånt. Det har vært mye snakk den siste uka, og vi viser i dag hvor gode vi kan være, særlig i første omgang, sier målscorer Juan Mata til Manchester United TV.

Leicester har derimot en enorm jobb å gjøre før de ligner på en potensiell gullvinner i Premier League.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Ny Kamara-scoring i USA

  Ola Kamara chippet inn utligningen etter en fantastisk pasning fra Zlatan Ibrahimovic da Los Angeles Galaxy snudde 1–0 til 1–3 mot Philadelphia Union. Hans åttende scoring denne sesongen. Zlatan og Michaël Ciani sto for de andre Galaxy-målene.

  SOCCER-USA-LAG-DCU/
  Foto: Kirby Lee / Reuters
 • Ingebrigtsen tok EM-kravet

  Filip Ingebrigtsen løp på 13.30,48 på 5000 meter under et stevne i belgiske Heusden lørdag kveld. Det er innenfor EM-kravet på distansen. 25-åringen kom rett fra fredagens stevne i Monaco, hvor han satte ny norgesrekord på 1500 meter.

  Filip Ingebrigtsen
  Foto: Jasper Jacobs / AFP
 • Koreas første fellesgull på 27 år

  Bordtennisduoen bestående av sørkoreanske Jang Woo-jin og nordkoreanske Cha Hyo Sim gikk helt til topps i en bordtennisturnering avholdt i Daejon. Ikke siden 1991 har et felles koreansk lag tatt gull i en idrett, også da i bordtennis. I april ble det holdt et toppmøte mellom landene hvor de lovet å øke sitt samarbeid innen sport.

  Foto: Hong Hae-in / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Tour de France 15.etappe og friidrett Diamond League, London
Friidrett: Diamond League fra London
Tour de France 15.etappe og friidrett Diamond League, London
X Games Minneapolis
OL-profiler: Marcus Kleveland
X Games: Skateboard, street