Hopp til innhold

Hynne testet positivt for covid-19 like før VM

Hedda Hynne har testet positivt for covid-19 like før VM i friidrett og står i fare for å miste mesterskapet.

Innendørs VM friidrett 2022

TESTET POSITIVT FØR VM: Hedda Hynne.

Foto: Nikola Krstic / NTB

«Hedda Hynne har testet positivt for covid-19. Hvilke konsekvenser dette får for VM-deltakelsen må vi komme tilbake til», heter det i en svært kortfattet pressemelding fra Norges Friidrettsforbund.

Hynne blir dermed igjen i Berkeley i California, der de norske utøverne har oppholdt seg i opptakten til mesterskapet.

Tirsdag ankom 14 av de norske utøverne VM-byen i Eugene for å gjøre de siste forberedelsene inn mot mesterskapet som starter fredag.

– Tatt mange ekstra grep

Norges lege, Ove Talsnes, forteller til NRK at det ikke er kontakt mellom øvelsesgrupper og at utøverne har vært isolert fra hverandre under opptakten til mesterskapet.

Han mener smittetiltakene i troppen har vært veldig strenge og at utøverne har vært flink til å vaske hender, bruke munnbind og holde avstand:

– Vi har tatt mange ekstra grep. Men uten at vi hindrer folk i å forberede seg til et verdensmesterskap, så ser jeg ikke det er noen ytterligere grep vi kan ta, sier Talsnes videre til NRK.

På spørsmål fra NTB ønsker han ikke å svare på om Hynne har noen symptomer.

Hedda Hynne

Hedda Hynne skulle etter planen løpe sitt innledende heat 22. juli.

Foto: Annika Byrde / NTB

Personer i støtteapparat smittet

Hynne løp inn til seier på 800-meteren i Stjørdal i slutten av juni og skal etter planen løpe samme distanse i VM. De innledende heatene går 22. juli.

Tidligere har fire personer testet positivt under den norske prekampen i Berkeley, California. Men frem til nå har det kun vært personer i støtteapparatet som har vært smittet.

Nå har altså også den første norske utøveren blitt rammet. Hvilke konsekvenser dette vil få for Hedda Hynnes VM-deltagelse, er altså foreløpig for tidlig å si noe om.

VM i friidrett går i Eugene, Oregon og starter 15. juli. Norge stiller med 20 utøvere.

Les også: Program for VM i friidrett

VM i friidrett
VM i friidrett

Siste nytt

 • Hedret med ærespris

  Onsdag ble Fearnleys olympiske og paralympisek ærespris tildelt fire utøvere for fremragende prestasjoner i Tokyo og Beijing.

  Karsten Warholm (26) og Salum Kashafali (28) fikk prisene etter å ha satt verdensrekorder og løpt inn til gull på henholdsvis 400 meter hekk og 100 meter i Tokyo.

  Marte Olsbu Røiseland (31) tok tre gull- og to bronsemedaljer i Skiskyting.

  Jesper Saltvik Pedersen (23) slo til med fire gullmedaljer og en sølvmedalje i alpinbakkene i Kina.

  – Det de fire vinnerne har prestert, er noe av det ypperste det er ulig å oppnå som olympisk eller paralympisk utøver. Alle fire har gode verdier og representerer fremragende prestasjonskulturer i norsk toppidrett, sier toppidrettssjef Tore Øvrebø.

  KW
  Foto: CHARLY TRIBALLEAU / AFP
 • Åge Skinstad ny sjef for ski-VM 2025

  Det bekrefter arrangøren for VM i Trondheim onsdag. Skinstad fikk jobben i et styremøte tirsdag.

  – Åge har lang og bred ledererfaring, både fra idrett og næringsliv, som dekker svært mange av de viktige områdene i tiden fram mot VM. Han kjenner skimiljøene og frivilligheten i Norge og Trøndelag godt. Han har også et godt internasjonalt nettverk, forteller Ski-VMs styreleder Bård Benum i en pressemelding.

  Skinstad, som har erfaring fra en rekke roller innen langrennssporten, gleder seg til å ta over ledelsen av Ski-VM 2025.

  – For en som har vært til stede på svært mange store skiarrangement er dette drømmejobben, Alle som husker VM i 1982, 1997 og 2011 - og som er glade i skisporten - kan tenke seg en sånn jobb. Jeg var selv til stede under VM i 1997 for NRK, og ønsker å bidra til at VM i 2025 kan bli en enda større folkefest, sier han i pressemeldingen.

  Skinstad erstatter den opprinnelige VM-sjefen Berit Svendsen, som i helgen informerte styreleder Bård Benum om at hun ønsket å fratre sin stilling.

  hkvIAJROpRM
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Bekreftet: Ukraina vil arrangere fotball-VM i 2030

  Ukraina går i kompaniskap med Spania og Portugal og søker om arrangøransvaret for VM-sluttspillet i fotball i 2030.

  Spanias fotballforbund (RFEF) opplyser om det overraskende framstøtet onsdag. Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj skal ha gitt sitt samtykke til planene.

  Også president i Det europeiske fotballforbundet (Uefa), Aleksander Ceferin, er positiv til søknaden.

  RFEF skriver at partnerskapet mellom Ukraina, Spania og Portugal skal styrke båndene til Europa ved å skape håp og gi gjenoppbygningsverktøy til det ukrainske folket.

  De tre landene skal ha planlagt for at krigføringen mellom Ukraina og Russland er over innen 2030, og at gjenoppbyggingen av Ukraina da er i full gang.

  The Times melder at planen er at en av VM-gruppene skal spille kamper i Ukraina.

  I pressemeldingen skriver imidlertid RFEF at planen for selve turneringen ikke er endret. Spania skal fortsatt bruke elleve arenaer, mens det skal spilles kamper på tre stadioner i Portugal. (NTB)

  Statsminister Jonas Gahr Støre besøker Ukraina
  Foto: Javad Parsa / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 64 klipp
Sport
Spiller nå
Kjønn og religion er ingen hindring 00:45
Neste