VM-kvalifiseringskamp endte i masseslagsmål – spillerne fryktet for livet

Basketkampen mellom Filippinene og Australia endte med et voldsomt håndgemeng. Australias Chris Goulding mener assistenttreneren kan ha reddet livet hans.

Philippine and Australia

SLÅSS: En filippinsk spiller hamrer løs, mot en australier.

Foto: Ted Aljibe / AFP

Goulding ble lagt i gulvet, og hadde en gruppe på 10–15 spillere rundt seg. Goulding ble liggende som en boksesekk, og motstanderne hamret løs på ham med slag, spark og gjenstander. Oppå ham lå assistenttrener Luc Longley og forsøkte å beskytte lagkameraten.

Det var forferdelige scener som utspilte seg i VM-kvalifiseringskampen. Først fikk en australsk spiller plantet en albue i kjeven. Deretter stormet de filippinske spillerne mot motstanderne, og hamret løs med både slag og spark. Stolene som sto rundt banen ble også brukt som våpen.

Laster Twitter-innhold

NBA-stjerne med karatespark

Det skjedde i tredje periode, på stillingen 79–48 til Australia. Kampen var i realiteten avgjort. Spillere kom løpende ut på parketten, og basketballbanen ble omgjort til en kampsportarena. Etter hvert tok Australias spillere tenning, og begge lag angrep hverandre som i en skikkelig boksekamp.

NBA-stjernen Thon Maker (Milwaukee Bucks) serverte dette sparket:

Laster Twitter-innhold

– Jeg tar ansvar for mine handlinger, og jeg ønsket å beskytte mine lagkamerater og meg selv. Jeg håper dette bidrar i diskusjonen rundt sikkerheten rundt disse kampene, skriver Maker på Twitter.

– Omringet av 20 spillere

De grusomme hendelsene i Manila har fått verden til å reagere. Flere NBA-spillere var i aksjon, og Australias basketballdirektør har uttalt følgende etter slagsmålet.

– Vi er svært skuffet over det som skjedde. Det er ikke den ånden sporten skal spilles, og det er ikke slik vi ønsker å fremstå. Vi beklager til våre tilhengere, sier Anthony Moore ifølge BBC.

VM-kamp

SLÅSS: Mathew Wright fra Filippinene og Australias Daniel Kickert denger løs på hverandre.

Foto: Ted Aljibe / AFP
Milwaukee Bucks centre Thon Maker

GRUSOMT SPARK: Thon Maker kom inn i stor fart og serverte dette sparket mot to-tre filippinske spillere.

Foto: Bullit Marquez / AP

Moore uttaler at både spillere og trenere fryktet for sikkerheten etter kampen, og hevder de ble angrepet av tilskuere. Verst gikk det utover Chris Goulding, som ble liggende i en klynge, og ble beskyttet av lagkamerat Luc Longley.

– Det er uakseptabelt. Når du ser en gruppe spillere, også tenker du at det ligger spillere i bunnen av klyngen. Det var ikke pent å se at en av spillerne våre ble omringet av 20 stykker, sier Moore.

13 spillere utvist

Dommerne fikk etter hvert roet ned slåsskampen, og endte opp med å utvise 13 spillere. Kampen fortsatte, selv om Filippinene kun hadde tre spillere igjen.

Kampen endte med 89-53-seier til Australia. Det internasjonale basketballforbundet har åpnet sak mot begge nasjoner, melder BBC.

Siste nytt

 • Australia til etterlengtet finale

  Australias tenniskvinner skal spille finale i Fed Cup-finale for første gang siden 1993. Søndag ble Hviterussland slått 3-2 i Brisbane.

  Den dramatiske semifinalen ble avgjort med en tresetts doublekamp etter at det sto 2-2 etter singlekampene.

  (NTB)

  Miami Open Tennis
  Foto: Lynne Sladky / AP
 • Ødegaard med tre målgivende

  Vitesse vant 4-1 over Zwolle i den nederlandske æresdivisjonen lørdag og kampen ble avgjort med tre hjørnespark – alle tre signert Martin Ødegaard. Alle hjørnesparkene havnet hos Bryan Linssen som satte inn tre mål. Dauda Mohammed scoret det fjerde.

  Martin Ødegaard
  Foto: Robin Van Lonkhuijsen / AFP
 • Carlsen med sliteseier mot 14-åring

  Magnus Carlsen fikk det tøft i åpningen av storturneringen i Karlsruhe lørdag. Han møtte 14 år gamle Vincent Keymer fra Tyskland, og det tok nesten syv timer og 81 trekk før Carlsen klarte å slå unggutten.

  Magnus Carlsen
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal