Hopp til innhold

Slakta lagkameratane etter tap – no legg Thorstvedt seg flat

ŁÓDZ/OSLO (NRK): I skuffelsen etter tapet mot New Zealand under U20-VM var Kristian Thorstvedt svært kritisk til eigne lagkameratar. No har Viking-spelaren lagt seg flat.

GRÅTKVALT: Noreg sin kaptein sleit med å halde tårene tilbake etter tapet mot New Zealand.

Laster innhold, vennligst vent..

– Vi leverer ein ekstremt svak kamp. Det verka som vi undervurderte New Zealand alvorleg, og blir sjokkerte når vi ser kva dei møter oss med. Vi maktar ikkje å kome tilbake når dei scorer på det langskotet sitt, og fell saman, sa Thorstvedt etter kampen.

– Skal det vere mogeleg å undervurderer New Zealand i eit VM?

– Nei, ikkje i det heile tatt. Vi leverer dårleg mot eit godt lag, heldt Thorstvedt fram.

Thorstvedt, som ikkje fekk starte kampen, var også skuffa over å måtte sjå store deler av tapet frå sidelinja.

No har Torstvedt teke til Twitter for å leggje seg flat.

Laster Twitter-innhold

Gråtkvalt kaptein: – Eg er j.... lei meg

Thorstvedt var ikkje den einaste som var langt nede etter 2-0-tapet, som gjer at vidare avansement i U20-VM heng i ein tynn tråd.

– Det er berre å beklage. Eg er jævla lei meg, seier ein gråtkvalt kaptein Leo Østigard til NRK etter kampen.

– Det er veldig tøft for gutta. Dei har det tungt, så no gjeld det å ta vare på dei, seier trenar Pål Arne «Paco» Johansen.

Han meiner Noreg var nær ved å score fleire gonger og at det kunne gitt ei heilt annan utvikling i kampen. Og at det ikkje vart norske mål er det som skuffar trenaren mest. Og han nektar å gi opp håpet om å ta seg vidare til sluttspelet.

– Så lenge det er ein sjanse er det håp. Skal gjere alt for at vi klarar å ta den.

Hugo Vetlesen var optimistisk framfor siste kamp.

– I kveld skal vi vere forbanna over at vi ikkje gjorde ein god nok jobb. Men i morgon skal vi sjå framover mot neste kamp. Vi skal nok legge ein god plan mot Honduras, så skal nok dette gå fint.

Kjempetreff og sjølvmål

Noreg var lenge det beste laget, men 71 minutt ut i kampen sørgar Gianni Stensness for at Noreg sitt håp om å ta seg vidare til sluttspelet ser veldig dårleg ut.

Eit sjølvmål av John Kitolano gjorde kampen enda meir heilsvart for det norske laget.

Stensness får ballen på minst 25 meter etter norsk klarering og smeller til. Han får eit kjempetreff og ballen susar inn i Faye Lunds høgre hjørne.

Noreg står dermed med null poeng og to tap så langt i U20-VM. Torsdag møter laget Honduras som er rekna som det dårlegaste laget i gruppa.

Vinn Noreg den kampen blir dei nummer tre i gruppa, men med berre tre poeng. Det kan fort bli for lite om å bli blant dei fire beste gruppetrearane.

FIFA U-20 VM i fotball 2019: Norge - New Zealand.

Erling Haaland skapte fleire gode sjansar for Noreg, men fekk ikkje ballen i mål.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Svake norske avslutningar

49 minutt ut i kampen var Noreg nær ved å ta leiinga. Erling Braut Haaland får ballen framfor keeper, men blir takla like før han skal setje ballen i mål.

Ti minutt seinare går Haaland i duell med keeper, men får ikkje noko meir ut av det.

Første omgang enda mållaust. Noreg kom best i gang, men New Zealand kom etter kvart meir med i kampen. Noreg hadde den største sjansen tre minutt før pause, da Erling Braut Haaland gjekk aleine med keeper, men ballen hamna utanfor.

New Zealand imponerte med heile 5–0 over Honduras i første kamp. I og med at Noreg tapte 1–3 mot Ungarn, var siger i dag svært viktig for å få eit avansement.

– Vi skal gå i strupen på dei frå start, sa trenar Pål Arne «Paco» Johansen til NRK like før start.

FIFA U-20 VM i fotball 2019: Norge - New Zealand.

NORGE SITT LAG: Den norske troppen som møtte New Zealand.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Uruguay har tidlegare i kveld slått Honduras 2-0, og både dei og New Zealand er sikre på å gå vidare i turneringa.

Siste nytt

 • Målfest for Wild – Zuccarello med assist

  Minnesota Wild slo Seattle Kraken 5–1 natt til tirsdag og forlenget poengrekken til tolv kamper på rad.

  Mot Kraken sendte Jack Middleton Wild i ledelsen allerede i første periode da han satte pucken i mål etter 15 minutter med spill.

  I andre periode og fortsatte festen for Wild, og Matt Boldy sørget for å øke ledelsen med ytterligere to mål.

  Boldy ble kampens helt, da han også i tredje periode dunket inn et mål for Wild, og sendte de opp i en 4–0 ledelse mindre enn ett minutt inn i perioden.

  Med assist fra Mats Zuccarello tok Ryan Hartman Wild videre opp til 5-0, før Kraken fikk sitt eneste mål i kampen.

  Kampen endte med en komfortabel seier for Wild med 5–1. Før kampen hadde Wild tatt poeng i elleve kamper på rad. Med seieren forlenget de den rekken.

  Mats Zuccarello fikk vel 18 minutter på isen for Wild i tirsdagens kamp. (NTB)

  Kraken Wild Hockey
  Foto: Craig Lassig / AP
 • Sverige-sjefen stormet ut av intervju: – Dere snakker dritt

  De svenske fotballherrene vant oppskriftsmessig 5-0 hjemme mot Aserbajdsjan i den andre runden i EM-kvalifiseringen mandag kveld.

  Etter kampen ble det likevel svært dårlig stemning i Viaplays fotballstudio, hvor Sveriges landslagstrener Janne Andersson var på besøk.

  – Dere snakker dritt etter en 5-0-seier. Det er så dårlig, tordnet han.

  Andersson slo spesielt hardt tilbake mot fotballekspert Bojan Djordic etter å ha fått spørsmål om hvorfor ikke Jesper Karlsson fikk spille mer.

  Krangelen eskalerte videre, hvor Djordic fortalte Andersson at «du representerer ti millioner mennesker». Treneren svarte med å spørre «hvem representerer du?».

  – Sverige så klart, svarte Djordic.

  Han er født i Serbia, men er oppvokst i Sverige og har representert landet på U21-landslaget.

  – Forsøker du å si at jeg burde spilt for Serbia? spurte han Andersson, som til slutt forlot intervjuet.

  RB Leipzig-spiller Emil Forsberg scoret 1-0 i første omgang, før et selvmål fra gjestene sørget for 2-0 etter 65 minutter.

  Med ti minutter igjen la Viktor Gyökeres på til 3-0, før Jesper Karlsson og Anthony Elanga scoret 4-0 og 5-0 helt på tampen.

  Dermed fikk Sverige en solid opptur etter 0-3-tapet mot Belgia i forrige kvalifiseringskamp.

  De øvrige resultatene i mandagens EM-kvalifiseringskamper:

  Nederland 3-0 Gibraltar, Polen 1-0 Albania, Moldova 0-0 Tsjekkia, Østerrike 2-1 Estland, Ungarn 3-0 Bulgaria, Montenegro 0-2 Serbia.

  UEFA EURO 2024 Qualifiers - Group F - Sweden v Belgium
  Foto: TT NEWS AGENCY / Reuters
 • Storhamar best i amper semifinale – Vålerenga med kniven på strupen

  Det femte oppgjøret mellom Storhamar og Vålerenga i semifinaleserien i NM-sluttspillet endte med 3-0-seier til hjemmelaget, som dermed leder 3-2 sammenlagt.

  Det betyr at Vålerenga må vinne hjemme i Jordal Amfi førstkommende onsdag for at drømmen om NM-finale mot Stavanger Oilers skal leve videre.

  Allerede før to minutter var unnagjort av mandagens kamp på Hamar, tente det til etter en tøff takling fra hjemmelagets Martin Rønnild. Hele fire spillere måtte ta en tur ut på sidelinjen i kjølvannet av klammeriet på isen.

  – Ikke glad i hverandre Storhamar og Vålerenga, konkluderte TV 2s hockeyekspert Erik Follestad på Twitter underveis i kampen.

  Kort tid etter tumultene åpnet vertene scoringsballet. David Booth satte pucken i mål etter slurvete forsvarsspill fra bortelagets Stefan Espeland.

  Drøye ti minutter senere maktet Storhamar å utnytte én mann mer på isen da Jacob Berglund la på til 2-0, som også var resultatet etter første periode.

  I andre periode var begge lag farlig frempå ved flere anledninger, men verken Storhamar eller Vålerenga fant veien til nettmaskene. Tross målløs andreperiode gikk det som i den første tidvis hardt for seg mellom de to kamphanene.

  Gjestene forsøkte febrilsk å skaffe seg en viktig redusering i den tredje og siste perioden, og fikk en gylden mulighet med 5 mot 3 i en liten periode. Det klarte de imidlertid ikke å utnytte, og til slutt var det Storhamar som satte inn 3-0 på tampen.

  – Det er svakt 5 mot 3. Da er denne kjørt. Et Vålerenga som av en eller annen grunn virker blottet for selvtillit - og har gjort det siden 1-0, skrev Viaplays Kasper Wikestad på Twitter i den tredje perioden.

  Samtlige av de fem oppgjørene så langt har endt med hjemmeseier. For Vålerengas del må den trenden fortsette på onsdag dersom det skal bli NM-finale for Oslo-laget.

  NM sluttspill menn ishockey mellom Storhamar og Vålerenga
  Foto: Rodrigo Freitas / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Nektet å prate om Haaland - så skjedde dette 01:00
Neste