Hopp til innhold

VM i lyn- og hurtigsjakk til Usbekistan

I går skrev NRK at Det internasjonale sjakkforbundet (Fide) ennå ikke har funnet en arrangør for julas VM i lyn- og hurtigsjakk.

«Latterlig» og «amatørmessig» var blant ordene norske sjakkprofiler brukte for å beskrive drøyingen av vertsnasjon.

Onsdag opplyser Fide i en pressemelding at de har landet på Usbekistan som vert for mesterskapet.

– Fide anerkjenner Usbekistans rike sjakktradisjoner og deres fremgang som en superkraft innen sjakken. Denne dedikasjonen og investeringen i sjakken gjorde at de fikk arrangere denne prestisjefulle turneringen, sier Fides president, russeren Arkadij Dvorkovitsj.

Det er ventet at Magnus Carlsen, den kanskje største favoritten, stiller ved brettet i Usbekistan i jula. Mesterskapet sendes på NRK 26.-30. desember.

Magnus Carlsen
Foto: Carina Johansen / NTB

Siste nytt

 • Overlegen norsk stafettseier i ungdoms-VM skiskyting

  Den norske trioen var knusende overlegen på mennenes stafett i ungdoms-VM skiskyting og vant med nesten to minutter.

  Ankermann Kasper Kalkenberg tok sitt tredje gull i mesterskapet i Otepää, etter seier på sprinten onsdag og fellesstarten torsdag. Han har også sølv fra normaldistanse og blandet stafett tidligere i mesterskapet.

  Isak Skogrand gikk første etappe og vekslet 15,4 sekunder bak ledende Italia. Oliver Alm, som tok bronse på fellesstarten, gikk Norge opp i ledelse og sendte Kalkenberg ut med vel 10 sekunders forsprang til Italia.

  På ankeretappen ble det knockout, og Kalkenberg paraderte inn til gull 1.46,4 minutt foran Antonin Guy, som sikret sølvet for Frankrike. Italias ankermann Nicola Giordano var slått med over to minutter.

  (NTB)

 • Utfortrening på Kvitfjell utsatt tre ganger

  Arrangørene i Kvitfjell utsetter fredagens utfortrening for tredje gang. Neste avgjørelse skal tas 12.20.

  Torsdagens utfortrening i Kvitfjell i kvinnenes verdenscup ble avlyst som følge av dårlig sikt og snøfall. Nå er det også usikkerhet rundt fredagens trening.

  Tidlig fredag kom beskjeden om at utfortreningen som etter planen skulle starte klokken 11 ble utsatt til 12.

  Like etter klokken elleve kom det en ny beskjed om at den utsettes ytterligere 30 minutter til 12.30. Nå melder arrangørene at det klokken 12.20 skal avgjøres hvorvidt treningen kan starte 13.

  Lørdag er det utfor i kvinnenes verdenscup i Kvitfjell. Søndag skal det kjøres super-G.

  Ragnhild Mowinckel og Kajsa Vickhoff Lie er de eneste norske som stiller til start.

  (NTB)

  Ragnhild Mowinckel
  Foto: AP
 • Jæger videre i VM etter drama: – Det skal ikke være sånn

  Det spøkte for Henriette Jægers avansement på 400 meter i innendørs-VM i Glasgow fredag.

  Amerikanske Talitha Diggs gikk seirende ut av heatet med tiden 52.17.

  Det måtte imidlertid et målfoto til for å avgjøre andreplassen.

  Den tok Jæger knepent foran irske Sharlene Mawdsley. Begge løp inn på tiden 52.23. Jæger tok seg dermed hårfint videre fra sitt innledende heatet.

  – Det var to tusendeler som skilte oss. Det er altfor spennende. Det skal ikke være sånn, sier Jæger til NRK etter heatet.

  – Jeg så ikke hun som kom på innsida. Det var et veldig rotete løp. Hun som løp foran senket farten. Det ble et «rykk og napp»-løp. Sånn er det i innendørsløping, og det må jeg bare bli vant til, forklarer hun.

  Tidligere denne sesongen har Jæger smadret sin egen rekord på 400 meter innendørs hele to ganger.

  Karsten Warholm lekte seg derimot til seier i sitt innledende heat på 400 meter med tiden 46.68.

  – Det føltes fint. Jeg følte meg ganske bra når jeg kom i gang, og jeg hadde litt å gi på slutten og kunne kontrollere det, sier Warholm til NRK.

  Hans antatt største konkurrent, Jereem Richards fra Trinidad og Tobago, måtte derimot vente lenge for å få bekreftelsen på at han var videre. Han vant gull på distansen i 2022, men endte på fjerdeplass i sitt heat.

  – Jeg følte på angsten. Det var ikke noe godt å sitte i den stolen, sier han til NRK etter at han fikk bekreftet at han gikk videre på tid.

Sendeplan

Kl. Program Kanal