VM i landevegssykling i fare

Arrangøren av VM i landevegssykling 2020 utelukkar ikkje at rittet står i fare for å bli kansellert. Dette kjem fram i ei pressemelding fredag.

På onsdag skal forbundsrådet i Sveits offentleggjere dei nye føderale virustiltaka i landet. Basert på kva som kjem fram her kan meisterskapet blir avlyst.

I pressemeldinga kjem det fram at dei er avhengige av at virusrestriksjonane blir letta på, for å kunne halde arrangement med meir enn 1000 personar til stades. Virussituasjonen i andre land må det også bli teke omsyn til.

Etter planen skal VM i landevegssykling arrangerast i Aigle og Martigny i Sveits frå 20. til 27. september.

TfagPQmI0-U
Foto: BEN STANSALL

Siste nytt

 • Reiser ikke til EM og VM

  Norges Cykleforbund kommer ikke til å sende utøvere til kommende EM og VM i terrengsykling, det skriver de på sin hjemmeside.

  Bakgrunnen for beslutningen er det landslagsledelsen ser på som mangelfulle tiltak rundt smittevern. Blant annet har Det internasjonale sykkelforbundet vedtatt at det skal være frivillig med testing for utøvere og støtteapparat.

  – Sikkerheten til våre utøvere og støtteapparat kommer alltid i første rekke, sier landslagssjef Eddy Knudsen Storsæter.

  WC Terrengsykkel, Val di Sole
  Foto: Norges Cykleforbund
 • Ruud med rankingbyks

  Casper Ruud slår seg solid opp på verdensrangeringen i tennis etter suksessen i Roma. Han har forbedret seg over 100 plasser, og har gått fra nummer 136 til 30 på to år. Dette er hans beste posisjon i karrieren. I Italia tapte nordmannen søndag semifinalen mot verdensener Novak Djokovic med 0-2 (5-7 og 3-6) i sett. (NTB)

  Casper Ruud
  Foto: Riccardo Antimiani / AFP
 • City opna med siger

  Manchester City sesongopna med 3-1 over Wolverhampton i Premier League i kveld. City dominerte stort før pause og scora ved Kevin de Bruyne og Phil Foden.

  Etter pause var Wolverhampton stort sett det beste laget, og Raul Jimenez reduserte, men Gabriel Jesus spikra resultatet fem minutt på overtid.

  Kevin de Bruyne
  Foto: Stu Forster / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal