Krasj kostet Emilie tetkamp

Emilie Moberg lå på bakhjulet til gullvinner Bronzini og hadde kurs for en topp-plassering. Så kolliderte hun og falt.

Video Emilie Moberg gikk i bakken rett før mål

Emilie Moberg gikk i bakken rett før mål

- Jeg lå på hjulet til Bronzini, da en av de andre skar ut. Jeg hadde ingen sjanse, jeg trynet og ble bare liggende. Jeg tror jeg kunne kjempet om en god plassering, sa en blodig og gråtkvalt Moberg til NRK rett etter målgang.

Da hadde 20-åringen store skrubbsår på venstre side, og buksa var helt revnet.

Video: Se intervjuet med uheldige Moberg rett etter målgang:

Video - Har ikke sjans til å gjøre noe annet enn å tryne

- Har ikke sjans til å gjøre noe annet enn å tryne

Giorgia Bronzini holdt unna i spurten og tok gull i kvinnenes landeveisritt i sykkel-VM. Storfavoritt Marianne Vos ble slått og tok sølv for femte (!) gang på rad i et VM i landeveisritt.

Dermed ble det massespurt, der det nederlandske laget så ut til å kontrollere inn til seier for Vos. Men så kom Vos borti tyske Ina-Yoko Teutenberg, mistet noe fart, og klarte ikke helt å ta inn igjen italieneren. Hun var meget misfornøyd etter målpassering.

Teutenberg tok bronsemedaljen.

Video: Se innspurten om igjen:

Video Italiensk seier på kvinnenes fellesstart

Italiensk seier på kvinnenes fellesstart

- Fant ikke igjen Emilie

Lise Nøstvold ble nummer 13, og Moberg trillet inn til 107.-plass, over to minutter bak jenta hun fulgte hjulet på før hun falt. VM-debutant Thea Thorsen ble helt sist.

- Dette var kaos. Jeg skulle kjøre for Emilie, men fant henne ikke. Da måtte jeg bare gjøre det beste ut av det. Og å bli nummer 13 er ikke så galt, sa Nøstvold til NRK rett etter målgang. Da visste hun fortsatt ikke at Moberg hadde falt.

- Det er umulig å si hva som kunne skjedd med Emilie. Vi hadde ikke mye taktikk, vi måtte bare hjelpe hverandre, sier han.

Canadas Clara Hughes stakk av tre mil før mål av det 140 km lange VM-rittet, men ble kjørt inn da tre kilometer gjensto, ikke minst etter et voldsomt kjør fra de enderlandske jentene på den siste mila.

Siste nytt

 • Norsk gull i para-vm

  Eirik Bye tok inn 40 sekund på den siste etappen, gjekk forbi Frankrike heilt på slutten og sikra Norge gull i open klasse i stafett i para-VM.

  Trygve Larsen, Håkon Olsrud og Vilde Nilsen gjekk dei første etappene.

 • Syk Skarstein dropper stafetten

  Birgit Skarstein har pådratt seg vond hoste, og Norge har trukket laget fra mixed stafetten i para-VM. Norge stiller lag i åpen klasse, og stiller med Trygve Toskedal Larsen, Håkon Olsrud, Vilde Nilsen og Eirik Bye. Stafetten starter klokken 20.

  Birgit Skarstein
  Foto: Kathrine Baldishol / Norges Skiforbund
 • Ustjugov vraket til lagsprinten

  Russland stiller med Gleb Retivykh og Alexandr Bolsjunov i søndagens VM-lagsprint. Dermed er Sergej Ustjugov vraket. Emil Iversen og Johannes Høsflot Klæbo er som ventet tatt ut på det norske laget.

  NORDIC-SKI-WORLD-MEN-CROSS-COUNTRY
  Foto: BARBARA GINDL / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal