NRK Meny
Normal

Krasj kostet Emilie tetkamp

Emilie Moberg lå på bakhjulet til gullvinner Bronzini og hadde kurs for en topp-plassering. Så kolliderte hun og falt.

Video Emilie Moberg gikk i bakken rett før mål

Emilie Moberg gikk i bakken rett før mål

- Jeg lå på hjulet til Bronzini, da en av de andre skar ut. Jeg hadde ingen sjanse, jeg trynet og ble bare liggende. Jeg tror jeg kunne kjempet om en god plassering, sa en blodig og gråtkvalt Moberg til NRK rett etter målgang.

Da hadde 20-åringen store skrubbsår på venstre side, og buksa var helt revnet.

Video: Se intervjuet med uheldige Moberg rett etter målgang:

Video - Har ikke sjans til å gjøre noe annet enn å tryne

- Har ikke sjans til å gjøre noe annet enn å tryne

Giorgia Bronzini holdt unna i spurten og tok gull i kvinnenes landeveisritt i sykkel-VM. Storfavoritt Marianne Vos ble slått og tok sølv for femte (!) gang på rad i et VM i landeveisritt.

Dermed ble det massespurt, der det nederlandske laget så ut til å kontrollere inn til seier for Vos. Men så kom Vos borti tyske Ina-Yoko Teutenberg, mistet noe fart, og klarte ikke helt å ta inn igjen italieneren. Hun var meget misfornøyd etter målpassering.

Teutenberg tok bronsemedaljen.

Video: Se innspurten om igjen:

Video Italiensk seier på kvinnenes fellesstart

Italiensk seier på kvinnenes fellesstart

- Fant ikke igjen Emilie

Lise Nøstvold ble nummer 13, og Moberg trillet inn til 107.-plass, over to minutter bak jenta hun fulgte hjulet på før hun falt. VM-debutant Thea Thorsen ble helt sist.

- Dette var kaos. Jeg skulle kjøre for Emilie, men fant henne ikke. Da måtte jeg bare gjøre det beste ut av det. Og å bli nummer 13 er ikke så galt, sa Nøstvold til NRK rett etter målgang. Da visste hun fortsatt ikke at Moberg hadde falt.

- Det er umulig å si hva som kunne skjedd med Emilie. Vi hadde ikke mye taktikk, vi måtte bare hjelpe hverandre, sier han.

Canadas Clara Hughes stakk av tre mil før mål av det 140 km lange VM-rittet, men ble kjørt inn da tre kilometer gjensto, ikke minst etter et voldsomt kjør fra de enderlandske jentene på den siste mila.

Siste nytt

 • Ny nedtur for Djokovic

  Novak Djokovic jager forgjeves gammel form etter sine skadeproblemer. Onsdag slo 140.-rankede Martin Klizan ham ut av Barcelona Open, melder NTB.

  TENNIS-ATP-BARCELONA
  Foto: JOSEP LAGO / AFP
 • Eckhoff til Sør-Trøndelag skikrets

  Stian Eckhoff blir Sør-Trøndelag skikrets nye administrasjonssjef. Den avtroppende landslagstrener for de kvinnelige skiskytterne starter i jobben til høsten, melder NTB.

  Stafett 4 x 6 km skiskyting damer
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix
 • Carlsen-remis mot Karjakin

  Med sorte brikker spilte Magnus Carlsen remis mot Sergej Karjakin i Shamkir Chess i Aserbajdsjan onsdag. Partiet endte uavgjort etter 30 trekk.

  Nordmannen står med fem remis og én seier etter seks runder.

  Magnus Carlsen og Hikaru Nakamura
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 Eliteserien: Ranheim - Brann og Stabæk - Start
Mesterligaen: Semifinale Bayern München - Real Madrid