Krasj kostet Emilie tetkamp

Emilie Moberg lå på bakhjulet til gullvinner Bronzini og hadde kurs for en topp-plassering. Så kolliderte hun og falt.

Video Emilie Moberg gikk i bakken rett før mål

Emilie Moberg gikk i bakken rett før mål

- Jeg lå på hjulet til Bronzini, da en av de andre skar ut. Jeg hadde ingen sjanse, jeg trynet og ble bare liggende. Jeg tror jeg kunne kjempet om en god plassering, sa en blodig og gråtkvalt Moberg til NRK rett etter målgang.

Da hadde 20-åringen store skrubbsår på venstre side, og buksa var helt revnet.

Video: Se intervjuet med uheldige Moberg rett etter målgang:

Video - Har ikke sjans til å gjøre noe annet enn å tryne

- Har ikke sjans til å gjøre noe annet enn å tryne

Giorgia Bronzini holdt unna i spurten og tok gull i kvinnenes landeveisritt i sykkel-VM. Storfavoritt Marianne Vos ble slått og tok sølv for femte (!) gang på rad i et VM i landeveisritt.

Dermed ble det massespurt, der det nederlandske laget så ut til å kontrollere inn til seier for Vos. Men så kom Vos borti tyske Ina-Yoko Teutenberg, mistet noe fart, og klarte ikke helt å ta inn igjen italieneren. Hun var meget misfornøyd etter målpassering.

Teutenberg tok bronsemedaljen.

Video: Se innspurten om igjen:

Video Italiensk seier på kvinnenes fellesstart

Italiensk seier på kvinnenes fellesstart

- Fant ikke igjen Emilie

Lise Nøstvold ble nummer 13, og Moberg trillet inn til 107.-plass, over to minutter bak jenta hun fulgte hjulet på før hun falt. VM-debutant Thea Thorsen ble helt sist.

- Dette var kaos. Jeg skulle kjøre for Emilie, men fant henne ikke. Da måtte jeg bare gjøre det beste ut av det. Og å bli nummer 13 er ikke så galt, sa Nøstvold til NRK rett etter målgang. Da visste hun fortsatt ikke at Moberg hadde falt.

- Det er umulig å si hva som kunne skjedd med Emilie. Vi hadde ikke mye taktikk, vi måtte bare hjelpe hverandre, sier han.

Canadas Clara Hughes stakk av tre mil før mål av det 140 km lange VM-rittet, men ble kjørt inn da tre kilometer gjensto, ikke minst etter et voldsomt kjør fra de enderlandske jentene på den siste mila.

Sportsnyheter

Keeper Aaron McCarey angriper sin egen lagkamerat, Bobby Burns.

Her går keeperen til angrep på lagkamerat etter baklengsmål

Publikum og spillere ble sjokkerte vitner da keeperen mistet besinnelsen og angrep en lagkamerat.

Siste nytt

 • Lacazette reddet Arsenal

  Patrick Vieira var for første gang på besøk hos klubben han vant tre ligatitler med som spiller, etter at han ble Crystal Palace-manager. Og besøket endte nesten lykkelig for Palace-manageren.

  Arsenal åpnet best, og kaptein Pierre-Emerick Aubameyang satte inn 1-0 på en retur etter åtte minutter.

  Rett før pause lå ballen høyt opp i lufta, og James McArthur så ut til å prøve et skudd på hel volley. Istedenfor sparka han Bukayo Saka knallhardt i leggen. McArthur så det gule kortet, og ikke det røde, mens Saka måtte forlate banen med en skade.

  Over i andre omgang var det to kontringer som skulle avgjøre for Palace. Først scoret Christian Benteke alene med keeper rett etter pause. Snaue kvarteret senere avsluttet Odsonne Édouard iskaldt via tverrliggeren og snudde kampen.

  Tida holdt på å renne ut for Arsenal, men på overtid av overtiden dukket Alexandre Lacazette opp på bakerste stolpe og kranglet inn en dødball.

  Martin Ødegaard startet i en dypere rolle å midtbanen i dag, men klarte aldri å sette sitt preg på kampen. Han ble byttet ut etter 67 minutter for nettopp Lacazette.

  Med uavgjort på hjemmebane, er Arsenal nummer 12 på tabellen.

  Premier League - Arsenal v Crystal Palace
  Foto: Hannah Mckay / Reuters
 • Johnsen haltet av banen

  Kun en uke etter at han fikk sin landslagsdebut, måtte Dennis Johnsen forlate banen mot Fiorentina med det som så ut som en skade.

  Fem minutter ut i den andre omgangen måtte nordmannen forlate banen.

  Johnsen har startet alle de åtte kampene i ligaen fra start, og fikk sin landslagsdebut mot Montenegro. Der fikk han en målgivende på Norges andre scoring.

  Italy Soccer Serie A
  Foto: Tocco Alessandro / AP
 • Maskert mann stjal oppmerksomheten

  Per-Mathias Høgmo ledet Häcken til 5-0 hjemme mot IFK Norrköping i svensk toppfotball mandag. Men på stillingen 3-0 skjedde det noe som tok all oppmerksomhet.

  En maskert mann prøvde å ta seg inn på banen der Häcken-spillerne feiret mål. Mannen ble stoppet før han klarte å entre banen og ta seg inn blant feirende spillere.

  Høgmos menn er ubeseiret i fem Allsvenskan-kamper og har vunnet sine to siste. IFK Norrköping kom til mandagens oppgjør som Sveriges beste formlag.

  Per-Mathias Høgmo
  Foto: Adam Ihse/TT / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal