Hopp til innhold

Gullfavoritt arrestert natten før fellesstarten: – Det sykeste jeg har hørt på lenge

Den nederlandske superstjernen Mathieu van der Poel tilbrakte natten før VM-fellesstarten i arresten. Nå er passet hans inndratt, gulldrømmen knust og kaoset komplett.

Mathieu van der Poel og Alexander Kristoff

DRAMA: Mathieu van der Poel (til venstre) hadde en rimelig spesiell oppladning, og det var en mildt sagt overrasket Alexander Kristoff (til høyre) som fikk høre om det etter rittet.

Foto: RICK RYCROFT/SKJERMDUMP / AP PHOTO/TV 2

– Dette er det sykeste jeg har hørt på lenge, sier Alexander Kristoff til TV 2 etter nattens VM-fellesstart.

Nordmannen spurtet inn til en solid sjetteplass, men de sportslige resultatene må finne seg i å havne i skyggen av dramatikken som har utspilt seg i kulissene.

Nattens VM-fellesstart ble nemlig alt annet enn den nederlandske oppturen mange hadde forespeilet, da lagets superstjerne Mathieu van der Poel måtte lade opp på politistasjonen og endte med å bryte rittet tidlig.

Kristoff hadde ikke hørt noe om kaoset, men informeres av TV 2s reporter rett etter målgang.

– Da forstår jeg kanskje at han ikke følte seg helt rå, sier Kristoff, tydelig satt ut.

Hotellbråk og arrestasjon

Ifølge nyhetsbyrået AP startet det hele ved at 27-åringen fra Nederland ble forstyrret på hotellrommet av noen lokale tenåringsjenter. Van der Poel skal ha blitt irritert for at han ikke fikk ro kvelden før én av karrierens viktigste konkurranser, og etter gjentatt banking på sykkelstjernens dør, skal det ha oppstått en situasjon som gjorde at politiet ble tilkalt.

Portrettbilde av Sondre Sørtveit

NRK-EKSPERT: Sondre Sørtveit.

– Det er overraskende og dramatisk når en av de store stjernene i sykkelsporten blir pågrepet av politiet, sier NRKs sykkelekspert Sondre Sørtveit.

– En høyst uventet hendelse, legger han til.

– Det er krise for han og hans karriere, sier TV 2s sykkelekspert Mads Kaggestad til egen arbeidsgiver.

– En katastrofe

Hovedpersonen bekrefter episoden til den belgiske avisen Sporza.

– Jeg var ikke tilbake på rommet mitt før klokken 4. Det er en katastrofe, men jeg kan ikke gjøre noe med det. Jeg prøver å gjøre det beste ut av det, sa han før VM-fellesstarten.

Han erkjenner at han ikke ba tenåringene slutte på en høflig måte.

Mathieu Van Der Poel

ARRESTERT: Mathieu van der Poel.

Foto: MARCO BERTORELLO / AFP

– Jeg ba dem ikke så pent om å stoppe. Da ble politiet tilkalt, og jeg ble tatt, forklarte han.

Deretter startet han det pågående rittet, men det endte med at han brøt etter bare tre mil.

– Det er en helt absurd situasjon og en attraksjon mindre for sykkelløpet. En av de store favoritten er ute, sier Kaggestad på direkten.

Beskyldes for dytting

Nyhetsbyrået Ap skriver at det lokale politiet har bekreftet at en 27-åring ble arrestert etter et opptrinn med to tenåringsjenter på et hotell, og at det skal dreie seg om dytting som førte til at den ene jenta fikk en liten skade på albuen.

Det avviser manager Cristoph Roodhost i Van der Poels lag overfor TV 2:

– Han foretok seg ikke noe fysisk mot ungdommene, sier Roodhost.

Manageren sier videre at passet til sykkelstjernen er inndratt i seks uker, og at de skal møte opp på politistasjonen over helgen.

– Han var veldig skuffet. Han sov ikke hele natta og han fikk en mental knekk. Han har jobbet hardt de to siste månedene, og så frem til å ha et godt løp i dag.

NRKs sykkelekspert Sørtveit er spent på utviklingen i saken:

– Dette er ikke bra for omdømmet hans, og det er ille hvis det viser seg å være mer alvorlig enn den versjonen som manageren hans serverer. Det skal bli spennende å se videre hvilken avgjørelse australsk politi tar, avslutter han.

Belgisk verdensmester

Det var belgiske Remco Evenepoel som gikk hen og vant VM-fellesstarten. 22-åringen stakk fra bruddet han satt i, og han så seg aldri tilbake.

Hovedfeltet innså at de ikke kom til å klare å kjøre inn belgeren, så de roet helt ned, og mot slutten var det kun et uhell som kunne ha spolert gulljubelen for suverene Evenepoel.

Christophe Laporte fra Frankrike vant sølv, og Michael Matthews fra vertsnasjonen Australia ble nummer tre.

Remco Evenepoel blir verdensmester

VERDENSMESTER: Remco Evenepoel

Foto: WILLIAM WEST / AFP

Siste nytt

  • Nosa overstrålte Nusa – assist i debuten da Mechelen spilte 1-1 mot Brugge

    Petter Nosa Dahl debuterte for Mechelen etter overgangen tidligere i uka og leverte assist da laget greide 1-1 borte mot Brugge.

    Nosa Dahl ble leid ut fra Bodø/Glimt til gamleklubben KFUM Oslo før denne sesongen. Han gjorde stor suksess med seks mål og tre assist på 17 kamper, men denne uka solgte Glimt ham til belgiske Mechelen.

    20-åringen startet på benken i Brugge, men kom inn i det 62. minutt. Tre minutter senere leverte han assist til Patrick Pfluckes utligningsmål.

    Joaquin Seys hadde gitt Brugge ledelsen i det 51. minutt, men det ble bare uavgjort for hjemmelaget.

    Brugges norske landslagsspillere Antonio Nusa og Hugo Vetlesen startet begge. De ble byttet ut samtidig i det 80. minutt.

    (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: KFUM Oslo - Brann (0-0)
    Foto: Annika Byrde / NTB
  • Andreas Georgson ferdig som LSK-trener – får assistentrolle i Manchester United

    Svenske Andreas Georgson forlater Åråsen etter bare et halvt år som Lillestrøms hovedtrener. 42-åringen er ansatt som assistenttrener i Manchester United.

    Det opplyser Lillestrøm i egne mediekanaler. Assistenttrener Robin Asterhed overtar inntil videre som hovedtrener.

    Torsdag erfarte både Romerikes Blad og Nettavisen at Georgson var i samtaler med en ny klubb. Sistnevnte skrev senere på kvelden at det dreide seg om Manchester United.

    Ifølge Nettavisen behøvde den engelske storklubben bare å betale en klausul i Georgsons LSK-kontrakt. Den skal angivelig ha vært på rundt fire millioner kroner.

    Den svenske 42-åringen har en fortid i flere engelske klubber. Han har blant annet vært dødballtrener i Southampton, i tillegg til å ha roller i både Arsenal og Brentford.

    I februar forlot Manchester Uniteds dødballtrener Eric Ramsay klubben. (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: Molde - Lillestrøm (3-0)
    Foto: Marius Simensen / NTB
  • Nigerias basketballkvinner reiste 20 mil – fikk ikke plass på båten

    I regnværet under åpningsseremonien var det god plass på mange av båtene som fraktet OL-deltakere, men ikke for Nigerias basketballkvinner.

    Det nigerianske kvinnelaget hadde reist over 20 mil fra Lille, der gruppespillet avvikles, for å være med i åpningsseremonien.

    Vel framme ble de nektet å gå om bord i båten der Nigerias utøvere skulle være med.

    Årsaken var at båten var for full.

    Ifølge nyhetsbyrået AP var det en representant for Nigerias OL-komité som besluttet at det ikke var plass til basketballkvinnene. Skuffet måtte de reise tilbake til Lille.

    Nigeria var på samme båt som Niger og Norge. TV-bildene fra båten viste at det tilsynelatende var en del ledig plass om bord.

    Nigeria spiller sin første OL-kamp mandag mot Australia. (NTB)

    2P-7bT3AJRc
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal