Hopp til innhold

Gullfavoritt arrestert natten før fellesstarten: – Det sykeste jeg har hørt på lenge

Den nederlandske superstjernen Mathieu van der Poel tilbrakte natten før VM-fellesstarten i arresten. Nå er passet hans inndratt, gulldrømmen knust og kaoset komplett.

Mathieu van der Poel og Alexander Kristoff

DRAMA: Mathieu van der Poel (til venstre) hadde en rimelig spesiell oppladning, og det var en mildt sagt overrasket Alexander Kristoff (til høyre) som fikk høre om det etter rittet.

Foto: RICK RYCROFT/SKJERMDUMP / AP PHOTO/TV 2

– Dette er det sykeste jeg har hørt på lenge, sier Alexander Kristoff til TV 2 etter nattens VM-fellesstart.

Nordmannen spurtet inn til en solid sjetteplass, men de sportslige resultatene må finne seg i å havne i skyggen av dramatikken som har utspilt seg i kulissene.

Nattens VM-fellesstart ble nemlig alt annet enn den nederlandske oppturen mange hadde forespeilet, da lagets superstjerne Mathieu van der Poel måtte lade opp på politistasjonen og endte med å bryte rittet tidlig.

Kristoff hadde ikke hørt noe om kaoset, men informeres av TV 2s reporter rett etter målgang.

– Da forstår jeg kanskje at han ikke følte seg helt rå, sier Kristoff, tydelig satt ut.

Hotellbråk og arrestasjon

Ifølge nyhetsbyrået AP startet det hele ved at 27-åringen fra Nederland ble forstyrret på hotellrommet av noen lokale tenåringsjenter. Van der Poel skal ha blitt irritert for at han ikke fikk ro kvelden før én av karrierens viktigste konkurranser, og etter gjentatt banking på sykkelstjernens dør, skal det ha oppstått en situasjon som gjorde at politiet ble tilkalt.

Portrettbilde av Sondre Sørtveit

NRK-EKSPERT: Sondre Sørtveit.

– Det er overraskende og dramatisk når en av de store stjernene i sykkelsporten blir pågrepet av politiet, sier NRKs sykkelekspert Sondre Sørtveit.

– En høyst uventet hendelse, legger han til.

– Det er krise for han og hans karriere, sier TV 2s sykkelekspert Mads Kaggestad til egen arbeidsgiver.

– En katastrofe

Hovedpersonen bekrefter episoden til den belgiske avisen Sporza.

– Jeg var ikke tilbake på rommet mitt før klokken 4. Det er en katastrofe, men jeg kan ikke gjøre noe med det. Jeg prøver å gjøre det beste ut av det, sa han før VM-fellesstarten.

Han erkjenner at han ikke ba tenåringene slutte på en høflig måte.

Mathieu Van Der Poel

ARRESTERT: Mathieu van der Poel.

Foto: MARCO BERTORELLO / AFP

– Jeg ba dem ikke så pent om å stoppe. Da ble politiet tilkalt, og jeg ble tatt, forklarte han.

Deretter startet han det pågående rittet, men det endte med at han brøt etter bare tre mil.

– Det er en helt absurd situasjon og en attraksjon mindre for sykkelløpet. En av de store favoritten er ute, sier Kaggestad på direkten.

Beskyldes for dytting

Nyhetsbyrået Ap skriver at det lokale politiet har bekreftet at en 27-åring ble arrestert etter et opptrinn med to tenåringsjenter på et hotell, og at det skal dreie seg om dytting som førte til at den ene jenta fikk en liten skade på albuen.

Det avviser manager Cristoph Roodhost i Van der Poels lag overfor TV 2:

– Han foretok seg ikke noe fysisk mot ungdommene, sier Roodhost.

Manageren sier videre at passet til sykkelstjernen er inndratt i seks uker, og at de skal møte opp på politistasjonen over helgen.

– Han var veldig skuffet. Han sov ikke hele natta og han fikk en mental knekk. Han har jobbet hardt de to siste månedene, og så frem til å ha et godt løp i dag.

NRKs sykkelekspert Sørtveit er spent på utviklingen i saken:

– Dette er ikke bra for omdømmet hans, og det er ille hvis det viser seg å være mer alvorlig enn den versjonen som manageren hans serverer. Det skal bli spennende å se videre hvilken avgjørelse australsk politi tar, avslutter han.

Belgisk verdensmester

Det var belgiske Remco Evenepoel som gikk hen og vant VM-fellesstarten. 22-åringen stakk fra bruddet han satt i, og han så seg aldri tilbake.

Hovedfeltet innså at de ikke kom til å klare å kjøre inn belgeren, så de roet helt ned, og mot slutten var det kun et uhell som kunne ha spolert gulljubelen for suverene Evenepoel.

Christophe Laporte fra Frankrike vant sølv, og Michael Matthews fra vertsnasjonen Australia ble nummer tre.

Remco Evenepoel blir verdensmester

VERDENSMESTER: Remco Evenepoel

Foto: WILLIAM WEST / AFP

Siste nytt

 • Arctic Race til Nordkapp i 2023

  Arctic Race of Norway skal i 2023 avsluttes med en etappe til Nordkapp. Alle etappene skal gå nord for Kautokeino.

  2023-etappene ble presentert i Alta onsdag formiddag. Rittet feirer tiårsjubileum.

  1. etappe går fra Kautokeino til Alta, før sykkeleliten fortsetter derfra til Hammerfest. På 3. etappe går turen til Havøysund, før siste etappe går fra Kvalsund og til Nordkapp.

  Rittets første sammenlagtvinner og nå ambassadør, Thor Hushovd, gleder seg til rittets start. Hushovd tror det kan bli en episk avslutning av jubileumsutgaven av Arctic Race of Norway.

  – Den siste etappen går langs noe av det flotteste Norge har å by på av brutal og storslagen natur. De siste 25 kilometerne ut mot Nordkapp kommer imidlertid til å bli beintøffe. Her vil garantert de beste klatrerne angripe og gi alt av det som er igjen av krefter etter fire harde etapper, sier sykkelprofilen.

  Målgang på fjerde etappe er på Nordkapplatået. DSM-rytter Andreas Leknessund er tittelforsvarer. I fjor gikk rittet fra Mo i Rana til Trondheim.

  Etappene:

  Torsdag 17 august: 1. etappe, Kautokeino-Alta (171 km)

  Fredag 18 august: 2. etappe, Alta-Hammerfest (153 km)

  Lørdag 19 august: 3. etappe, Hammerfest-Havøysund (167km)

  Søndag 20 august: 4. etappe, Kvalsund-Nordkapp (171km)

  (NTB)

  Arctic race 2022, etappe 4, Trondheim.
  Foto: Ole Martin Wold / NTB
 • Senegal fikk bot av Fifa

  Senegals fotballforbund er ilagt en bot på rundt 100.000 kroner for å ha brutt pressekonferansereglene i VM. De stilte uten spiller.

  Boten er helt lik den Tyskland fikk da kun trener Hansi Flick møtte opp til pressekonferansen foran Spania-kampen. Det begrunnet han med at han ville spare spillerne for den lange reiseveien til pressesenteret i Qatar før trening.

  Før den viktige og avgjørende puljekampen mot Ecuador stilte også Senegal-trener Aliou Cissé alene. Dermed har de også fått en bot på 10.500 dollar (104.000 norske kroner).

  Fifa-reglene er klare på at alle lag er forpliktet til å stille med trener og minst én spiller på pressekonferanser i forkant av kampene.

  Senegal slo Ecuador og er klar for cupspillet i Qatar-VM.(NTB)

  Aliou Cisse
  Foto: Thanassis Stavrakis / AP
 • Kråkstad Johansen vant jaktstarten i IBU-cupen

  Marthe Kråkstad Johansen tok sin andre seier på to forsøk da hun gled inn til seier på jaktstarten i IBU-cupen i skiskyting i svenske Idre onsdag.

  23-åringen fra Mo i Rana forsvarte dermed ledelsen hun hadde fra start etter seieren på sprinten tirsdag. Johansen bommet bare én gang på fire skytinger i onsdagens renn.

  Hennes tidligere karrierebeste i IBU-cupen var en annenplass i slovakiske Brezno i 2020/21-sesongen. I fjor ble tredjeplass hennes beste resultat. (NTB)

  Sesongstart Skiskyting Sjusjøen
  Foto: Geir Olsen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Er Ola Lunde og fotball den perfekte kombinasjonen? 00:51
Neste