Hopp til innhold

Gullfavoritt arrestert natten før fellesstarten: – Det sykeste jeg har hørt på lenge

Den nederlandske superstjernen Mathieu van der Poel tilbrakte natten før VM-fellesstarten i arresten. Nå er passet hans inndratt, gulldrømmen knust og kaoset komplett.

Mathieu van der Poel og Alexander Kristoff

DRAMA: Mathieu van der Poel (til venstre) hadde en rimelig spesiell oppladning, og det var en mildt sagt overrasket Alexander Kristoff (til høyre) som fikk høre om det etter rittet.

Foto: RICK RYCROFT/SKJERMDUMP / AP PHOTO/TV 2

– Dette er det sykeste jeg har hørt på lenge, sier Alexander Kristoff til TV 2 etter nattens VM-fellesstart.

Nordmannen spurtet inn til en solid sjetteplass, men de sportslige resultatene må finne seg i å havne i skyggen av dramatikken som har utspilt seg i kulissene.

Nattens VM-fellesstart ble nemlig alt annet enn den nederlandske oppturen mange hadde forespeilet, da lagets superstjerne Mathieu van der Poel måtte lade opp på politistasjonen og endte med å bryte rittet tidlig.

Kristoff hadde ikke hørt noe om kaoset, men informeres av TV 2s reporter rett etter målgang.

– Da forstår jeg kanskje at han ikke følte seg helt rå, sier Kristoff, tydelig satt ut.

Hotellbråk og arrestasjon

Ifølge nyhetsbyrået AP startet det hele ved at 27-åringen fra Nederland ble forstyrret på hotellrommet av noen lokale tenåringsjenter. Van der Poel skal ha blitt irritert for at han ikke fikk ro kvelden før én av karrierens viktigste konkurranser, og etter gjentatt banking på sykkelstjernens dør, skal det ha oppstått en situasjon som gjorde at politiet ble tilkalt.

Portrettbilde av Sondre Sørtveit

NRK-EKSPERT: Sondre Sørtveit.

– Det er overraskende og dramatisk når en av de store stjernene i sykkelsporten blir pågrepet av politiet, sier NRKs sykkelekspert Sondre Sørtveit.

– En høyst uventet hendelse, legger han til.

– Det er krise for han og hans karriere, sier TV 2s sykkelekspert Mads Kaggestad til egen arbeidsgiver.

– En katastrofe

Hovedpersonen bekrefter episoden til den belgiske avisen Sporza.

– Jeg var ikke tilbake på rommet mitt før klokken 4. Det er en katastrofe, men jeg kan ikke gjøre noe med det. Jeg prøver å gjøre det beste ut av det, sa han før VM-fellesstarten.

Han erkjenner at han ikke ba tenåringene slutte på en høflig måte.

Mathieu Van Der Poel

ARRESTERT: Mathieu van der Poel.

Foto: MARCO BERTORELLO / AFP

– Jeg ba dem ikke så pent om å stoppe. Da ble politiet tilkalt, og jeg ble tatt, forklarte han.

Deretter startet han det pågående rittet, men det endte med at han brøt etter bare tre mil.

– Det er en helt absurd situasjon og en attraksjon mindre for sykkelløpet. En av de store favoritten er ute, sier Kaggestad på direkten.

Beskyldes for dytting

Nyhetsbyrået Ap skriver at det lokale politiet har bekreftet at en 27-åring ble arrestert etter et opptrinn med to tenåringsjenter på et hotell, og at det skal dreie seg om dytting som førte til at den ene jenta fikk en liten skade på albuen.

Det avviser manager Cristoph Roodhost i Van der Poels lag overfor TV 2:

– Han foretok seg ikke noe fysisk mot ungdommene, sier Roodhost.

Manageren sier videre at passet til sykkelstjernen er inndratt i seks uker, og at de skal møte opp på politistasjonen over helgen.

– Han var veldig skuffet. Han sov ikke hele natta og han fikk en mental knekk. Han har jobbet hardt de to siste månedene, og så frem til å ha et godt løp i dag.

NRKs sykkelekspert Sørtveit er spent på utviklingen i saken:

– Dette er ikke bra for omdømmet hans, og det er ille hvis det viser seg å være mer alvorlig enn den versjonen som manageren hans serverer. Det skal bli spennende å se videre hvilken avgjørelse australsk politi tar, avslutter han.

Belgisk verdensmester

Det var belgiske Remco Evenepoel som gikk hen og vant VM-fellesstarten. 22-åringen stakk fra bruddet han satt i, og han så seg aldri tilbake.

Hovedfeltet innså at de ikke kom til å klare å kjøre inn belgeren, så de roet helt ned, og mot slutten var det kun et uhell som kunne ha spolert gulljubelen for suverene Evenepoel.

Christophe Laporte fra Frankrike vant sølv, og Michael Matthews fra vertsnasjonen Australia ble nummer tre.

Remco Evenepoel blir verdensmester

VERDENSMESTER: Remco Evenepoel

Foto: WILLIAM WEST / AFP

Siste nytt

 • Regjerende olympisk mester mister lekene i Paris: – Hjertet mitt er knust

  Venezuelanske Yulimar Rojas tok OL-gull i tresteg i Tokyo 2020, men får ikke prøve å forsvare tittelen i Paris etter at hun skadet seg på trening.

  Det skriver hun i et innlegg på Instagram.

  – Til mitt Venezuela, til OL-familien og idrettsbevegelsen: Jeg vil informere dere om at jeg ikke vil kunne delta i De olympiske leker i Paris 2024, skriver hun og utdyper:

  – Med mye smerte og sorg vil jeg fortelle dere at jeg pådro meg en skade i venstre akilles da jeg falt på trening. Hjertet mitt er knust og jeg føler meg så trist at jeg vil be om unnskyldning for at jeg ikke kan representere dere i Paris 2024.

  I tillegg til OL-gullet i Tokyo, er også Rojas regjerende verdensmester etter at hun gikk av med seieren under fjorårets mesterskap i Budapest. Hun tok også VM-gullet i de tre foregående mesterskapene. (NTB)

  Rojas
  Foto: NTB
 • Nielsen forlenget med Hannover

  Håvard Nielsen og Hannover er enig om en ny toårskontrakt for den norske spissen.

  Det bekreftet spilleren selv på sin egen Instagram-konto.

  – Veldig glad og stolt over å ha forlenget kontrakten min med to nye år. Spennende tider fremover, reisen er langt fra ferdig! skrev han.

  Nielsen gjorde i juli 2022 overgang fra Greuther Fürth til Hannover, hvor han har notert seg med 15 mål og 6 målgivende på 61 kamper.

  I tillegg til 14 A-landskamper for Norge, har han også spilt for klubber som Vålerenga, Salzburg, Freiburg og Fortuna Düsseldorf. (NTB)

  Håvard Nielsen
  Foto: Vegard Wivestad Grøtt
 • Guardiola må trolig la Rodri hvile mot Luton

  Manchester City-trener Pep Guardiola har ennå ikke bestemt seg for om Rodri kan spille mot Luton lørdag. Et tøft kampprogram tærer på City-stallen.

  Han innrømmet under fredagens pressekonferanse at stjernen har spurt om en pause, og at han kanskje får innvilget sin forespørsel, ifølge The Daily Mail.

  – Så absolutt. Fullstendig riktig. Det blir verre, verre og verre, sa Guardiola om Rodris situasjon.

  Manchester City henger fortsatt med i tre turneringer og har igjen et svært tett og tøft program framover. Ved siden av innspurten i Premier League er det returkamp i mesterligaens kvartfinale til uken, og 20. april er det semifinale i FA-cupen.

  Erling Braut Haaland og hans lagkamerater kjemper også med Liverpool og Arsenal om Premier League-tittelen. Laget er ett poeng bak med sju serierunder igjen å spille. (NTB)

  Rodri

Sendeplan

Kl. Program Kanal