NRK Meny
Normal

Jacobsen tok VM-bronse: – Snudde hoppformen på volleyballbanen

VAL DI FIEMME/OSLO (NRK.no): Anders Jacobsen har tvilt på formen, men torsdag hoppet nordmannen seg til VM-medalje i stor bakke.

Anders Jacobsen sikret bronsemedaljen og var godt fornøyd etter hoppingen.

Anders Jacobsen var en stolt mann etter at han sikret seg VM-bronse i storbakke.

Stöckl og Jacobsen

Landslagstrener Alexander Stöckl og Anders Jacobsen smilte godt etter at Jacobsen sikret hoppernes andre medalje i mesterskapet.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix
Espen Bredesen

NRKs hoppekspert Espen Bredesen er imponert over hvordan Jacobsen har hentet seg inn etter en vanskelig start på mesterskapet i Val di Fiemme.

Foto: Bendiksby, Terje / SCANPIX

Det har vært litt mye frem og tilbake i Val di Fiemme så langt, så nå har jeg en veldig god følelse. Jeg er mest fornøyd med at jeg har funnet tilbake til godhoppingen under mesterskapet, sier Anders Jacobsen til NRK.

Jacobsen ble kun slått av Kamil Stoch og Peter Prevc i storbakken torsdag.

Nordmannens to hopp på 129 meter og 131 sikret ham VM-bronsen og den siste pallplassen.

Startet på volleyballbanen

Jacobsens bronse var en skikkelig revansje etter den skuffende 19.-plassen i normalbakken tidligere i mesterskapet. Nordmannen tvilte på seg selv etter den svake VM-starten.

– Jeg måtte nok en gang stikke fingeren i jorda og begynne på nytt, sier Jacobsen.

Veien tilbake til hoppformen startet et helt annet sted enn i hoppbakken.

– Prosessen startet egentlig på volleyballbanen. Det skjer i hodet og når man legger seg, men det var der det starta, på volleyballbanen, forteller Jacobsen til NRK.no.

Under volleyballtrening tidligere torsdag hentet nemlig den ferske bronsevinneren tankegangen som sikret VM-medalje.

– Jeg tenkte bare at i dag skal jeg ta det rolig og ikke ta en eneste smash. Jeg skal bare ligge og være rolig og smart, bruke 70 prosent av det jeg er kapabel til i stedet for 100 prosent. Dette tok jeg med meg til teknikktreninga, og da er det lettere, sier Jacobsen.

– Han var frustrert

Lagkamerat Anders Bardal, som ble nummer 11 torsdag, er en av de som kjenner Jacobsen best. Han har merket at bronsevinneren har hatt litt å tenke på de siste dagene.

– Anders var litt frustrert etter normalbakken. Når han tenker litt, så merker vi det. Men han tok seg sammen og fant følelsen, sier Bardal til NRK.no.

– Har du merket forskjell de siste dagene?

– Ja, han har vært betraktelig roligere for eksempel når vi spiller volleyball. Da prøver han ikke å knuse ballen, sier Bardal og ler.

Jobbet beinhardt

Jacobsen selv var spesielt fornøyd med finalehoppet i konkurransen torsdag.

– Jeg synes jeg gjør mitt beste hopp her, og jeg synes jeg hopper ganske pent. Som du ser, er jeg hoppende glad, kommenterer Jacobsen når han får se TV-bildene av finalehoppet.

(Artikkelen fortsetter under videovinduet.)

Anders Jacobsen sikret seg bronsemedalje under dagens hopprenn.

Dette hoppet gjorde Anders Jacobsen hoppende glad.

Hoppende glad var også sportssjef Clas Brede Bråthen. Han kan fortelle om en revansjesugen Jacobsen etter normalbakkerennet.

– Anders hater fortsatt å tape, så humøret etter rennet i liten bakke var ikke perfekt. Men han legger det bak seg, jobber og jobber og jobber, og tar frem konkurransenervene i beinhard konkurranse. Det var så tett at det er ufattelig, sier Bråthen til NRK.no.

Imponerte Bredesen

NRKs hoppekspert Espen Bredesen er imponert over Jacobsens snuoperasjon i mesterskapet.

– Han har hentet seg mesterlig inn etter å ha rotet fælt mentalt og teknisk. I dag senker han skuldrene, slapper av og lar adrenalinet gjøre det lille ekstra. Jeg er imponert over Jacobsen, sier Bredesen.

Jacobsen høres også ut til å ha imponert seg selv.

– Det er deilig å finne seg selv. Mestringsfølelse gjør at man vokser. Jeg er litt stolt, sier Jacobsen, som benyttet anledning til å hilse hjem til sønnen:

– Du kan være litt stolt av pappa nå, Isak.

Kamil Stoch tok gull under dagens hopprenn.

Kamil Stoch ble verdensmester storbakke etter dette hoppet i finaleomgangen.

Siste nytt

 • Schmeichel VM-klar for Danmark

  Danmarks førstekeeper Kasper Schmeichel er kampklar etter å ha vært ute de siste fire kampene for Premier League-klubben Leicester. Dansken har slitt med en ankelskade. Danmark spiller sin første VM-kamp mot Peru 16. juni i Saransk.

  Denmark Panama Soccer
  Foto: Mads Claus Rasmussen / AP
 • Capitals til NHL-finale

  Washington Capitals er klare for NHL-finale mot Vegas Golden Knights etter 4-0-seieren over Tampa Bay Lightning. Svenske André Burakovsky ble den store helten: – Naturligvis føles det bra å få to mål i en sånn kamp, sier Burakovsky til Aftonbladet.

  Capitals Lightning Hockey
  Foto: Chris O'Meara / AP
 • Zuccas nye sjef klar

  51 år gamle David Quinn er ansatt som ny trener for Mats Zuccarellos NHL-klubb New York Rangers. Quinn kommer fra trenerjobben til Boston University. Quinn erstatter Alain Vigneault. Han fikk sparken bare timer etter at New York Rangers ikke tok seg til NHL-sluttspillet for første gang siden 2010.

  Mats Zuccarello Aasen
  Foto: Elsa / Getty Images

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live