Hopp til innhold

Armstrong-vitne raser: – Han fortsatte å lyve

Lance Armstrong innrømmet doping, men holdt likevel kortene tett til brystet når spørsmålene dreide seg om ett av vitnene mot ham, Betsy Andreu. – Jeg er rasende, sier Betsy til CNN.

Armstrong og Betsy Andreu

Betsy Andreu (innfelt) har vitnet mot Armstrong, men fikk ingen tilståelse fra ekssyklisten hos Oprah i natt.

Foto: NTB Scanpix/CNN

– Han skyver saken unna, som om det ikke betyr noe. Det er ikke å være ærlig. Det er ikke å innrømme noe som helst. Hvordan skal vi tro på at han angrer når han fortsetter å lyve?, sa en rasende Betsy Andreu på CNN like etter intervjuet med Lance Armstrong i natt.

Betsy Andreu fulgte nattens Armstrong-intervju - der ekssyklisten innrømmet å ha dopet seg - i CNNs direktestudio.

Armstrong svarte raskt og villig omkring sin eget dopingmisbruk, men da Oprah Winfrey ønsket å få bekreftet om et av vitnene mot ham, Betsy Andreu, hadde snakket sant da hun hevdet å ha overhørt Armstrong innrømme doping overfor en lege i 1996, var Armstrong lite snakkesalig.

Nektet å besvare spørsmål

Armstrong stirret ut i luften, og tenkte seg godt om før han svarte:

– Det vil jeg ikke snakke om. Jeg må la det spørsmålet passere. Jeg har snakket med Betsy i ettertid, vi hadde en 40 minutters lang telefonsamtale. Det var en konfidensiell og personlig samtale, sa Armstrong.

Har dere skværet opp? spurte Oprah.

– Nei. En 40 minutters telefonsamtale er ikke nok. Sårene stikker for dypt, sa Lance.

Armstrong: – Kalte henne aldri «feit»

Armstrong har nektet for at samtalen, som Betsy Andreu hevder hun overhørte i 1996, noen gang fant sted. I 2005 benektet han samtalen under ed.

I ettertid skal Armstrong ha truet Betsy over e-post for at hun stod frem og vitnet mot ham, i tillegg til å ha saksøkt ekteparet Andreu.

– Det jeg kan si her og nå, er at ja, jeg kalte henne en «bitch» og jeg sa at hun var gal. Men jeg sa aldri at hun var feit, sa Lance i intervjuet med Oprah.

Det fikk Betsy Andreu til å rase på direkten.

– Den siste kommentaren der gjør meg rasende, hulket Betsy.

– Han vanæret meg. Han skylder meg en tilståelse. Han skylder det til hele sykkelsporten - en sport han har ødelagt. Du fikk én sjanse, Lance - én sjanse - og du ødela det, sa Betsy, som mente Armstrong ikke stod frem som 100 prosent ærlig i intervjuet med Oprah.

  • Se Betsy Andreus reaksjon på Armstrong-intervjuet her (ekstern lenke)

Også CNNs reporter, Anderson Cooper, var overrasket over Armstrongs uttalelse.

– Da han sa det om at han ikke har kalt deg feit, fikk jeg hakeslepp, sier Cooper.

– Som om det skulle være noen trøst, svarte Betsy.

Mener Armstrong fortsatte å lyve

Frankie Andreu

Frankie Andreu, Betsys ektemann, var lagkamerat med Armstrong på US Postal. I 2000 ble han kastet ut av laget, angivelig fordi han nektet å dope seg.

Foto: PATRICK KOVARIK / AFP

Betsy Andreu var en nær venn av Lance Armstrong på 1990-tallet. Betsy var gift med Armstrongs lagkamerat Frankie Andreu, og knyttet nære bånd til den tidligere tour-kongen.

Men etter at Armstrong angivelig skal ha skjøvet hennes ektemann Frankie ut av US Postal-laget i år 2000, angivelig fordi han nektet å dope seg, ble vennskapet brutt.

I 2005 stod Betsy fram, og vitnet mot Armstrong. Betsy hevder hun overhørte Armstrong fortelle en lege at han hadde brukt doping før ekssyklisten skulle starte en cellegift-kur i 1996.

Noen måneder senere, i november 2005, benektet Armstrong under ed at han hadde tilstått doping overfor en lege.

Betsy mener Armstrong fortsatte å levere hvite løgner i intervjuet med Oprah.

– Når han sier han ikke liker UCI (det internasjonale sykkelforbundet), det er bare tull. Han hadde UCI i baklomma da han holdt på. Og han sier at han ikke styrte dopingprogrammet i US Postal, det er også «a bunch of crap». Det var han som fikk Frankie (hennes ektemann journ.anm.) kastet ut av laget da han ikke ville dope seg, sa hun til CNN.

Siste nytt

  • Windingstad avslutter samarbeid

    Alpinist Rasmus Windingstad avslutter samarbeidet med skimerket Stöckli. Det bekrefter han selv på Instagram.

    30-åringen skriver at han er takknemlig for samarbeidet over de siste fire årene.

    – Det var på tide å gå videre og prøve noe nytt, spent på de kommende sesongene, skriver Windingstad.

    Han bekrefter dermed at han ikke er helt ferdig med alpinkarrieren enda, men røper ikke hvilket skimerke han kjører på kommende sesong.

    Stöckli har blant annet stjernen Marco Odermatt blant sine utøvere.

    Audi FIS Alpine Ski World Cup - Men's Giant Slalom
    Foto: SEAN M. HAFFEY / AFP
  • Team Braathen avviser Hirscher-rykter: – Blir ikke noe samarbeid

    Michael Pircher er Lucas Braathens nye trener og var sjef for Marcel Hirscher i seks år. Han er likevel klar på at det ikke vil bli noe samarbeid dem imellom.

    I mars ble det klart at Braathen gjør comeback som alpinist etter en sesong på sidelinjen, men for Brasil. Hokksund-gutten har derfor måttet sette sammen sitt helt eget team, hvor Pircher er ansatt som trener.

    48-åringen ble hentet fra Det østerrikske skiforbundet, hvor han blant annet hadde treneransvaret for skilegenden Hirscher fra 2013 til han la opp i 2019.

    Østerrikeren sjokkerte hele alpinverden da han annonserte comeback for Nederland tidligere i uken. Det har også skapt spekulasjoner om han og Braathen ville danne et samarbeid.

    – Det er ikke en sak for oss. Vi kommer garantert til å være i de samme skistedene, og noe vil dukke opp, men det blir ikke noe samarbeid, sa Pircher til Tiroler Zeitung, ifølge Blick.

    Trenerveteranen er tydelig på at fokuset hans nå ligger på Braathen, som skal jakte VM-gull i Saalbach til vinteren.

    – Om dagen planlegger vi opplegget, alt er fortsatt i de tidlige stadiene. Vi har nettopp funnet hverandre, sa Pircher. (NTB)

    Lucas Braathen
    Foto: BARBARA GINDL / AFP
  • Formel 1-stjerne ferdig i Haas etter sesongen

    Den tyske Formel 1-stjernen Nico Hülkenberg kjører sin siste sesong for Haas. Det bekreftet laget fredag formiddag.

    «Haas og Nico Hülkenberg vil skille lag ved avslutningen av 2024-sesongen» heter det i meldingen på X.

    Tyskeren er inne i sin andre sesong for Haas. Tidligere har han kjørt for lag som Williams, Sauber, Renault og Aston Martin.

    36-åringen har tatt en pole position, men har fortsatt til gode å vinne et Formel 1-løp. Totalt har han tatt 534 poeng på 211 løp i karrieren.

    Så langt denne sesongen står han imidlertid bare med fire poeng på fem løpshelger. Hans beste resultat i år er en 9.-plass fra Australias Grand Prix. (NTB)

    Japan F1 GP Auto Racing
    Foto: Hiro Komae / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal