NRK Meny
Normal

Armstrong-vitne raser: – Han fortsatte å lyve

Lance Armstrong innrømmet doping, men holdt likevel kortene tett til brystet når spørsmålene dreide seg om ett av vitnene mot ham, Betsy Andreu. – Jeg er rasende, sier Betsy til CNN.

Armstrong og Betsy Andreu

Betsy Andreu (innfelt) har vitnet mot Armstrong, men fikk ingen tilståelse fra ekssyklisten hos Oprah i natt.

Foto: NTB Scanpix/CNN

– Han skyver saken unna, som om det ikke betyr noe. Det er ikke å være ærlig. Det er ikke å innrømme noe som helst. Hvordan skal vi tro på at han angrer når han fortsetter å lyve?, sa en rasende Betsy Andreu på CNN like etter intervjuet med Lance Armstrong i natt.

Betsy Andreu fulgte nattens Armstrong-intervju - der ekssyklisten innrømmet å ha dopet seg - i CNNs direktestudio.

Armstrong svarte raskt og villig omkring sin eget dopingmisbruk, men da Oprah Winfrey ønsket å få bekreftet om et av vitnene mot ham, Betsy Andreu, hadde snakket sant da hun hevdet å ha overhørt Armstrong innrømme doping overfor en lege i 1996, var Armstrong lite snakkesalig.

Nektet å besvare spørsmål

Armstrong stirret ut i luften, og tenkte seg godt om før han svarte:

– Det vil jeg ikke snakke om. Jeg må la det spørsmålet passere. Jeg har snakket med Betsy i ettertid, vi hadde en 40 minutters lang telefonsamtale. Det var en konfidensiell og personlig samtale, sa Armstrong.

Har dere skværet opp? spurte Oprah.

– Nei. En 40 minutters telefonsamtale er ikke nok. Sårene stikker for dypt, sa Lance.

Armstrong: – Kalte henne aldri «feit»

Armstrong har nektet for at samtalen, som Betsy Andreu hevder hun overhørte i 1996, noen gang fant sted. I 2005 benektet han samtalen under ed.

I ettertid skal Armstrong ha truet Betsy over e-post for at hun stod frem og vitnet mot ham, i tillegg til å ha saksøkt ekteparet Andreu.

– Det jeg kan si her og nå, er at ja, jeg kalte henne en «bitch» og jeg sa at hun var gal. Men jeg sa aldri at hun var feit, sa Lance i intervjuet med Oprah.

Det fikk Betsy Andreu til å rase på direkten.

– Den siste kommentaren der gjør meg rasende, hulket Betsy.

– Han vanæret meg. Han skylder meg en tilståelse. Han skylder det til hele sykkelsporten - en sport han har ødelagt. Du fikk én sjanse, Lance - én sjanse - og du ødela det, sa Betsy, som mente Armstrong ikke stod frem som 100 prosent ærlig i intervjuet med Oprah.

 • Se Betsy Andreus reaksjon på Armstrong-intervjuet her (ekstern lenke)

Også CNNs reporter, Anderson Cooper, var overrasket over Armstrongs uttalelse.

– Da han sa det om at han ikke har kalt deg feit, fikk jeg hakeslepp, sier Cooper.

– Som om det skulle være noen trøst, svarte Betsy.

Mener Armstrong fortsatte å lyve

Frankie Andreu

Frankie Andreu, Betsys ektemann, var lagkamerat med Armstrong på US Postal. I 2000 ble han kastet ut av laget, angivelig fordi han nektet å dope seg.

Foto: PATRICK KOVARIK / AFP

Betsy Andreu var en nær venn av Lance Armstrong på 1990-tallet. Betsy var gift med Armstrongs lagkamerat Frankie Andreu, og knyttet nære bånd til den tidligere tour-kongen.

Men etter at Armstrong angivelig skal ha skjøvet hennes ektemann Frankie ut av US Postal-laget i år 2000, angivelig fordi han nektet å dope seg, ble vennskapet brutt.

I 2005 stod Betsy fram, og vitnet mot Armstrong. Betsy hevder hun overhørte Armstrong fortelle en lege at han hadde brukt doping før ekssyklisten skulle starte en cellegift-kur i 1996.

Noen måneder senere, i november 2005, benektet Armstrong under ed at han hadde tilstått doping overfor en lege.

Betsy mener Armstrong fortsatte å levere hvite løgner i intervjuet med Oprah.

– Når han sier han ikke liker UCI (det internasjonale sykkelforbundet), det er bare tull. Han hadde UCI i baklomma da han holdt på. Og han sier at han ikke styrte dopingprogrammet i US Postal, det er også «a bunch of crap». Det var han som fikk Frankie (hennes ektemann journ.anm.) kastet ut av laget da han ikke ville dope seg, sa hun til CNN.

Siste nytt

 • Veiby signerte for Skoda

  Ole Christian Veiby (21) kan starte planleggingen for neste rallysesong. 21-åringen fra Kongsvinger har nemlig signert ny fabrikkontrakt med Skoda Motorsport.

  – Det er litt vanskelig å sette ord på hvor stort dette er, sier Veiby i en pressemelding.

  Ole Christian Veiby med ny Skoda kontrakt
  Foto: Even Management/Skoda Motorsport.
 • Kvinnelige hockeyspillere utestengt

  Seks kvinnelige hockeyspillere fra Russland er utestengt av Den internasjonale komité, IOC, for å ha brutt dopingregelverket under Sotsji-OL. Spillerne diskvalifiseres fra OL i 2014 og utenges også fra OL på livstid.

  I alt er det åpnet 46 saker som følge av den såkalte Oswald-kommisjonens funn. 33 av dem er nå ferdigbehandlet, og det har ført til at i alt 31 utøvere er diskvalifisert fra 2014-OL i Sotsji.

 • – Norge imponerte ingen

  Selv om de norske håndballjentene vant klart på mandag, var ikke spanske Carmen Martin videre imponert. – Jeg synes ikke Norge er for raske og hurtige. Alle vet at Norge er et bra lag, men de imponerte ingen i kveld, sier Martin til Dagbladet.

  Carmen Martin
  Foto: Ben Curtis / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal