Hopp til innhold

Virusherjede RBK tar sykdomsgrep før gullkampen

RBK-trener Rini Coolen kaller skade- og sykdomsplagene i troppen for «en berg-og-dal-bane». Nå tas det grep før møtet med gulljagende Brann.

rbk

TILBAKE: Mange er ute med sykdom, men Nicklas Bendtner er tilbake i spill for Rosenborg etter en skadeperiode. Men verken han eller noen andre greide å score i uavgjortkampen mellom RBK og LSK søndag.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

– Magen min har sett bedre dager, men det kommer seg forhåpentligvis, sier RBK-spiller Anders Trondsen.

Han er en av flere RBK-spillere som har blitt smittet av omgangssyken i løpet av helgen.

meling

Birger Meling måtte bytte seg selv ut underveis mot LSK på grunn av magetrøbbel.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Magevirus, som gjerne sprer seg svært raskt, var ikke godt nytt før helgens møte med LSK, og det passer enda dårligere å ha med seg inn mot det potensielle gull-oppgjøret mot Brann på søndag. I tillegg skal Rosenborg spille i Europaligaen allerede torsdag.

– Må sørge for at alle holder seg friske

RBK-trener Rini Coolen forteller at laget nå tar alle forholdsregler for å unngå at viruset sprer seg til flere spillere.

– Vi har snakket med det medisinske personellet og må sørge for at alle holder seg friske. Kampene kommer tettere og tettere nå, og allerede om noen få dager kommer det en, sier han.

Trondsen greide å spille i helgen til tross for mageproblemene, men det sto verre til med Mike Jensen, Anders Konradsen og Alexander Søderlund. I tillegg måtte Birger Meling gi seg underveis i kampen på grunn av mageproblemer.

RBK greide kun uavgjort mot nedrykkstruede LSK, og det gjør at søndagens kamp mot serietoer Brann kan bli en ren gullkamp. Brann ligger to poeng bak trønderne, og det gjenstår kun fire serierunder.

coolen

Rini Coolen har hatt en rekke skader å hanskes med i sin tid som RBK-trener.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Reidar Due, lege i RBK, sier til NRK at for de neste 48 timene innføres det tiltak som ekstra håndhygiene og alenetid på hotellrommene.

– Vi har fått en del tiltak. Alle har fått alenerom på hotell og sånn, så man tar alle de tiltakene man klarer, sier Trondsen.

– Må gå tilbake til oss selv

RBK har slitt med en del skadeproblemer denne sesongen, og derfor var gleden stor da Coolen hadde hele troppen tilgjengelig så sent som torsdag i forrige uke. Gleden ble imidlertid kortvarig da viruset brøt ut like etterpå.

Treneren medgir at det har vært litt i overkant mye trøbbel.

– Ja, hva kan man gjøre? Det er en berg-og-dal-bane. Det er rart, men du må bare håndtere det. Det er ting du ikke kan påvirke som trener. Du må ta det som det er, sier han.

RBK har nå spilt tre kamper på rad uten å vinne. Laget har fått kritikk for måten de har spilt på, og Trondsen er enig i at laget helst bør heve nivået nå som gullkampen tilspisser seg.

– Kommer vi på vinnersporet igjen og vinner de siste kampene, blir det gull. Men vi må gå tilbake til oss selv og til den formen vi vet vi har. Det har sett bra ut på trening, fastslår han.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Ruud åpner mot amerikaner i Los Cabos

  Norges tennisstjerne Casper Ruud skal måle krefter mot Marcos Giron fra USA i 2. runde av ATP 250-turneringen i Mexico.

  Det er klart etter at Giron vant over japanske Taro Daniel med settsifrene 6-4, 7–5 natt til onsdag norsk tid.

  Utfallet ble klart etter at Ruud først hadde spilt double i ATP-turneringen på samme sted med amerikaneren William Blumberg mot britene Jack Draper og Daniel Evans tidligere natt til onsdag norsk tid. Denne kampen endte med seier for Ruud og Blumberg med settsifrene 6-3, 6–3.

  Ruud er fjerdeseedet i hardcourt-turneringen og fikk walkover i første runde. (NTB)

  Casper Ruud
  Foto: Erlend Havsgård Martinsen / NRK
 • PSV berget hjemmerekken mot Ryersons Dortmund

  PSV Eindhoven kan fortsatte skryte av å være ubeseiret i egen storstue. Et straffemål reddet 1-1 mot Borussia Dortmund i mesterligaens åttedelsfinale.

  Dermed virker det ganske åpent om hvem som tar seg videre, men bookmakerne vil nok peke på Dortmund før returmøtet i Tyskland 13. mars.

  Tirsdagens utligning kom på Luuk de Jongs straffespark tidlig etter hvilen. Dommeren pekte resolutt mot krittmerket da Mats Hummels tilsynelatende felte Malik Tillman.

  Stopperveteranen reagerte voldsomt og bedyret sin uskyld, men avgjørelsen ble ikke omgjort i VAR-rommet.

  Julian Ryerson spilte solid på backplassen for Borussia Dortmund. Han gikk ofte på gode løp og hadde tilnærmet full kontroll på Hirving Lozano.

  (NTB)

  x-zHiykLJak
  Foto: AP
 • Arnautovic og Inter tok første stikk mot Atletico Madrid

  Innbytter Marko Arnautovic misbrukte et par kjempesjanser for Inter, men lyktes i tredje forsøk og ordnet 1-0-seier over Atlético Madrid i mesterligaen.

  Østerrikeren erstattet Marcus Thuram ved pause i en til da sjansefattig forestilling. Det var han som kom til muligheter i den andre omgangen, men de to første utnyttet han dårlig.

  I det 49. minutt slo Federico Dimarco et innlegg bak forsvaret. Ved lengste stolpe nådde ballen Arnautovic. Han kastet seg fram og beinet ballen langt over.

  Et snaut kvarter senere fikk han en enda større sjanse, etter fint veggspill med lagkaptein Lautaro Martínez. Han fikk avslutte fra kort hold, men igjen føk ballen over tverrliggeren.

  I det 79. minutt var det hans tur. Etter et balltap av Reinildo kontret Inter raskt, og Martínez ble spilt gjennom. Jan Oblak reddet alene med argentineren, men ga retur ut til siden.

  Der dukket Arnautovic opp og scoret fra spiss vinkel. Samuel Lino prøvde å redde på streken, men lyktes ikke.

  GYXUVBlAbME
  Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal