Hopp til innhold

Virusherjede RBK tar sykdomsgrep før gullkampen

RBK-trener Rini Coolen kaller skade- og sykdomsplagene i troppen for «en berg-og-dal-bane». Nå tas det grep før møtet med gulljagende Brann.

rbk

TILBAKE: Mange er ute med sykdom, men Nicklas Bendtner er tilbake i spill for Rosenborg etter en skadeperiode. Men verken han eller noen andre greide å score i uavgjortkampen mellom RBK og LSK søndag.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

– Magen min har sett bedre dager, men det kommer seg forhåpentligvis, sier RBK-spiller Anders Trondsen.

Han er en av flere RBK-spillere som har blitt smittet av omgangssyken i løpet av helgen.

meling

Birger Meling måtte bytte seg selv ut underveis mot LSK på grunn av magetrøbbel.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Magevirus, som gjerne sprer seg svært raskt, var ikke godt nytt før helgens møte med LSK, og det passer enda dårligere å ha med seg inn mot det potensielle gull-oppgjøret mot Brann på søndag. I tillegg skal Rosenborg spille i Europaligaen allerede torsdag.

– Må sørge for at alle holder seg friske

RBK-trener Rini Coolen forteller at laget nå tar alle forholdsregler for å unngå at viruset sprer seg til flere spillere.

– Vi har snakket med det medisinske personellet og må sørge for at alle holder seg friske. Kampene kommer tettere og tettere nå, og allerede om noen få dager kommer det en, sier han.

Trondsen greide å spille i helgen til tross for mageproblemene, men det sto verre til med Mike Jensen, Anders Konradsen og Alexander Søderlund. I tillegg måtte Birger Meling gi seg underveis i kampen på grunn av mageproblemer.

RBK greide kun uavgjort mot nedrykkstruede LSK, og det gjør at søndagens kamp mot serietoer Brann kan bli en ren gullkamp. Brann ligger to poeng bak trønderne, og det gjenstår kun fire serierunder.

coolen

Rini Coolen har hatt en rekke skader å hanskes med i sin tid som RBK-trener.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Reidar Due, lege i RBK, sier til NRK at for de neste 48 timene innføres det tiltak som ekstra håndhygiene og alenetid på hotellrommene.

– Vi har fått en del tiltak. Alle har fått alenerom på hotell og sånn, så man tar alle de tiltakene man klarer, sier Trondsen.

– Må gå tilbake til oss selv

RBK har slitt med en del skadeproblemer denne sesongen, og derfor var gleden stor da Coolen hadde hele troppen tilgjengelig så sent som torsdag i forrige uke. Gleden ble imidlertid kortvarig da viruset brøt ut like etterpå.

Treneren medgir at det har vært litt i overkant mye trøbbel.

– Ja, hva kan man gjøre? Det er en berg-og-dal-bane. Det er rart, men du må bare håndtere det. Det er ting du ikke kan påvirke som trener. Du må ta det som det er, sier han.

RBK har nå spilt tre kamper på rad uten å vinne. Laget har fått kritikk for måten de har spilt på, og Trondsen er enig i at laget helst bør heve nivået nå som gullkampen tilspisser seg.

– Kommer vi på vinnersporet igjen og vinner de siste kampene, blir det gull. Men vi må gå tilbake til oss selv og til den formen vi vet vi har. Det har sett bra ut på trening, fastslår han.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

  • Medier: Red Bull-topp forlater laget etter Horner-anklagene

    Flere medier skriver at Adrian Newey, hjernen bak Red Bull-bilen, slutter i Formel 1-laget grunnet misnøye med håndtering av trakassering-anklagene mot Christian Horner.

    Horner ble tidligere i år anklaget av en kvinnelig kollega, men etter en ekstern etterforskning fikk briten fortsette som Red Bull-sjef.

    Nå skal det imidlertid virke som bråket koster laget sin tekniske sjef. Newey har vært i Red Bull siden 2005, men situasjonen med Horner skal ha gjort 65-åringen urorlig.

    Det skriver flere medier torsdag, blant andre BBC, Auto Motor und Sport og Autosport.

    Neweys kontrakt med Red Bull går ut ved utgangen av 2025, men han skal ha fortalt laget at han vil videre allerede nå.

    Den genierklærte briten har blant annet vært koblet til Ferrari.

    Bahrain Grand Prix
    Foto: Hamad I Mohammed / Reuters
  • Skaslien og Nedregotten til semifinale i curling-VM

    Det norske ekteparet Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten knuste Spania 9-3 og vant med det gruppen i VM i parcurling.

    Det betyr at de går direkte videre til semifinalen. Sveits, som lå likt med Norge før sist gruppespillskamp, tapte 7-8 for Japan.

    Den norske duoen endte som eneste par med sju seire på ni kamper.

    Estland ble nummer tre i gruppen og skal sammen med Sveits ut i utslagsrunde mot toer- og treerlagene fra gruppe B, som fortsatt har én kamp igjen å spille.

    Skaslien og Nedregotten spiller sitt første mesterskap sammen siden de tok sølv i Beijing-OL i 2022. (NTB)

    Curling - Mixed Doubles Round Robin Session 13 - Switzerland v Norway
    Foto: ELOISA LOPEZ / Reuters
  • Ruud møter serber i Madrid

    Tennisstjernen Casper Ruud skal bryne seg på Miomir Kecmanovic i den 2. runden i storturneringen i Madrid. Serberen har vunnet flest kamper mellom de to.

    Torsdag ettermiddag vant Kecmanovic 1. runde mot kinesiske Zhang Zhizhen. Kampen var over på en drøy time og endte med sifrene 6-3, 6-2.

    Ruud har walkover til 2. runde i turneringen, der han møter Kecmanovic fredag.

    Kecmanovic vant de to første kampene mot Ruud på ATP-nivå. Det var riktig nok tilbake i 2019. Mye har skjedd for Ruud siden den gang, og i fjor ble Kecmanovic slått i finalen i Estoril.

    Italieneren Jannik Sinner venter for Ruud i en eventuell kvartfinale i den spanske hovedstaden. (NTB)

    Miomir Kecmanovic
    Foto: Denis Balibouse / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal