Virusherjede RBK tar sykdomsgrep før gullkampen

RBK-trener Rini Coolen kaller skade- og sykdomsplagene i troppen for «en berg-og-dal-bane». Nå tas det grep før møtet med gulljagende Brann.

rbk

TILBAKE: Mange er ute med sykdom, men Nicklas Bendtner er tilbake i spill for Rosenborg etter en skadeperiode. Men verken han eller noen andre greide å score i uavgjortkampen mellom RBK og LSK søndag.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

– Magen min har sett bedre dager, men det kommer seg forhåpentligvis, sier RBK-spiller Anders Trondsen.

Han er en av flere RBK-spillere som har blitt smittet av omgangssyken i løpet av helgen.

meling

Birger Meling måtte bytte seg selv ut underveis mot LSK på grunn av magetrøbbel.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Magevirus, som gjerne sprer seg svært raskt, var ikke godt nytt før helgens møte med LSK, og det passer enda dårligere å ha med seg inn mot det potensielle gull-oppgjøret mot Brann på søndag. I tillegg skal Rosenborg spille i Europaligaen allerede torsdag.

– Må sørge for at alle holder seg friske

RBK-trener Rini Coolen forteller at laget nå tar alle forholdsregler for å unngå at viruset sprer seg til flere spillere.

– Vi har snakket med det medisinske personellet og må sørge for at alle holder seg friske. Kampene kommer tettere og tettere nå, og allerede om noen få dager kommer det en, sier han.

Trondsen greide å spille i helgen til tross for mageproblemene, men det sto verre til med Mike Jensen, Anders Konradsen og Alexander Søderlund. I tillegg måtte Birger Meling gi seg underveis i kampen på grunn av mageproblemer.

RBK greide kun uavgjort mot nedrykkstruede LSK, og det gjør at søndagens kamp mot serietoer Brann kan bli en ren gullkamp. Brann ligger to poeng bak trønderne, og det gjenstår kun fire serierunder.

coolen

Rini Coolen har hatt en rekke skader å hanskes med i sin tid som RBK-trener.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Reidar Due, lege i RBK, sier til NRK at for de neste 48 timene innføres det tiltak som ekstra håndhygiene og alenetid på hotellrommene.

– Vi har fått en del tiltak. Alle har fått alenerom på hotell og sånn, så man tar alle de tiltakene man klarer, sier Trondsen.

– Må gå tilbake til oss selv

RBK har slitt med en del skadeproblemer denne sesongen, og derfor var gleden stor da Coolen hadde hele troppen tilgjengelig så sent som torsdag i forrige uke. Gleden ble imidlertid kortvarig da viruset brøt ut like etterpå.

Treneren medgir at det har vært litt i overkant mye trøbbel.

– Ja, hva kan man gjøre? Det er en berg-og-dal-bane. Det er rart, men du må bare håndtere det. Det er ting du ikke kan påvirke som trener. Du må ta det som det er, sier han.

RBK har nå spilt tre kamper på rad uten å vinne. Laget har fått kritikk for måten de har spilt på, og Trondsen er enig i at laget helst bør heve nivået nå som gullkampen tilspisser seg.

– Kommer vi på vinnersporet igjen og vinner de siste kampene, blir det gull. Men vi må gå tilbake til oss selv og til den formen vi vet vi har. Det har sett bra ut på trening, fastslår han.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Sandbech vant slopestyle i USA

  Snowboardkjører Ståle Sandbech vant slopestylefinalen i det store stevnet i Breckenridge i Colorado søndag. Mons Røisland ble nummer tre. Amerikanske Chris Corning endte på plassen foran. Silje Norendal ble nummer seks i kvinnenes slopestyle.

  VINTER-OS 2018 SNOWBOARD
  Foto: Andreas Hillergren/TT / NTB scanpix
 • Nytt Messi-show for Barcelona

  Lionel Messi var strålende da Barcelona igjen skaffet seg luke på tabelltoppen i spansk fotball søndag. Messi scoret tre ganger og gjorde forarbeidet til de to øvrige målene i 5-0-seieren over Levante.

  Lionel Messi
  Foto: Jose Jordan / AFP
 • Zuccarello-assist da Rangers tapte

  Mats Zuccarello bidro med en ny målgivende pasning, men kunne ikke forhindre at New York Rangers røk 3-4 for Vegas Golden Knights i NHL søndag. Zuccarello fikk registrert målgivende pasning og dermed et målpoeng da Mika Zibanejad utliknet til 2-2.

  NHL: Buffalo Sabres at New York Rangers
  Foto: Danny Wild / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal