Tre strake uten seier for Rosenborg: – Må bevise at at vi er det beste laget

ÅRÅSEN (NRK): Da skadelista krympet, kom magesjauen til Rosenborg. For tredje gang på rad avga serielederne poeng i gullkampen.

Rosenborg Lillestrøm

MÅLLØSE: Nicklas Bendtner og Rosenborg maktet ikke å score på Åråsen.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

– Det er litt for dårlig. Vi har mye ball, men klarer ikke å skape det helt store, konstaterer Anders Trondsen overfor Eurosport etter 0–0 mot Lillestrøm på Åråsen.

I de to siste kampene før landslagspausen ble et skadeplaget Rosenborg først rundspilt av Molde og klarte bare ett poeng mot bunnlaget Sandefjord.

Da Rini Coolen endelig hadde en tilnærmet skadefri tropp, var det magesjau som skulle skape problemer for Rosenborg. Mike Jensen, Anders Konradsen og Alexander Søderlund måtte bli igjen i Trondheim.

Påvirket av skader og sykdom

Etter 45 minutter måtte også Birger Meling gi seg på grunn av skade. Da hadde allerede høstens stjerneskudd Issam Jebali gått av med skade.

– Det er en berg-og-dal-bane. Det er rart. Men det er ting du ikke kan påvirke som trener. Du må ta det som det kommer, og det var det vi gjorde, erkjenner RBK-trener Rini Coolen overfor NRK.

Første omgang ble jevn, tøff og målløs. Utover i andre omgang kontrollerte Rosenborg spillet, men fortsatt uten å skape de helt store sjanse.

Etter en drøy time lå ballen i stedet i nettet bak RBK-keeper André Hansen, men offsideflagget kom i været. TV-bildene tyder på at det var en hårfin, men riktig, dommeravgjørelse.

LSK - RBK

TØFFE TAK: Mange tøffe dueller, men ingen mål. Her er Yann-Erik de Lanlay i duell med Thomas Lehne Olsen.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Traff tverrliggeren

Etter 84 minutters spill slo Pål André Helland en nydelig gjennombruddspasning til Anders Trondsen, men skuddet traff tverrliggeren.

– Jeg merker at jeg ikke er i den matchformen jeg vil. Jeg begynte å bli tung i beina, erkjenner Trondsen.

0–0 betyr at Rosenborg har avgitt sju poeng på de tre siste kampene. Det holder til fortsatt serieledelse, men er ikke gulltakter.

– Det gjør det interessant, hvis du avgir poeng. Men vi leder serien, og vi er det beste laget. Det er det vi må vise nå de neste kampene, sier Coolen til NRK.

For LSK-trener Jörgen Lennartsson var ett poeng greit nok.

– Det var en kamp som bølget. Med litt flaks kunne vi hatt tre poeng, med litt uflaks kunne vi tapt, jeg synes det er ok på ett poeng. Noen kamper som gir ett poeng på tabellen gir mer selvtillit og energi, sier han til Eurosport.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Ohi har signert for Molde

  Stabæk-spiller Ohi Omoijuanfo skifter klubb en drøy uke før seriestart. 25-åringen blir Molde-spiller, noe klubben bekrefter på sin hjemmeside. Spissen signerte kontrakt og gjennomførte den medisinske testen i Molde torsdag.

  Laster Twitter-innhold
 • Fem av seks nordmenn kvalifisert

  Fem av seks nordmenn kvalifiserte seg torsdag til fredagens individuelle renn i skiflyging i Planica. Kun Anders Fannemel må se rennet fra tribuneplass. Johann André Forfang ble best av de norske på 11. plass etter å ha hoppet 214,5 meter.

  RawAir Vikersund. Verdenscup hopp.
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
 • RB: Ohi på vei til Molde

  Stabæks Ohi Omoijuanfo skal være på vei til Molde, skriver Romsdals Budstikke. Klubbene skal være enige om en overgangssum, og etter det avisen erfarer kommer spissen til Molde torsdag for å forhandle ferdig sin personlige kontrakt.

  Eliteserien fotball 2018: Odd - Stabæk (0-3).
  Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal