Hopp til innhold

Vingegaard-milepæl etter skrekkvelten – håper på Tour-start

Jonas Vingegaard gjennomførte tirsdag sin første sykkeltur utendørs etter den stygge velten i Baskerland rundt. Han har ikke gitt opp å vinne Tour de France tre år på rad.

Den danske sykkelstjernen pådro seg flere ribbeinsbrudd, punktert lunge og betennelse i lungevevet etter velten i Spania tidlig i april.

Midt i forrige måned ble 27-åringen skrevet ut fra sykehus. Der oppholdt han seg i tolv dager og ble operert i kragebeinet.

Nå venter sykkelfansen i spenning på om Vingegaard har nok tid til rådighet til å komme i toppform tidsnok til Tour de France. Starten går i italienske Firenze 29. juni.

– Jeg håper selvsagt å være der når starten på Tour de France går. Vi vet ikke helt hvordan formen og rehabiliteringen min utvikler seg, men jeg skal gjøre alt jeg kan for å være i toppform i Touren.

Det sier VIngegaard i en video publisert av danskens arbeidsgiver, delvis norsksponsede Visma Lease a Bike.

– Det er godt å endelig kunne sykle normalt igjen, og å være tilbake på veien. Jeg ser fram til de neste stegene, sier Vingegaard.

Samtidig røper han at han fortslatt sliter med ettervirkninger etter velten, og at det fortsatt er enkelt ting han må bli frisk etter. (NTB)

Jonas Vingegaard
Foto: PAU BARRENA / AFP

Siste nytt

 • Salt Lake City tildelt vinter-OL i 2034

  Salt Lake City i USA er tildelt vinter-OL i 2034.

  Det ble klart under IOC-kongressen i OL-byen Paris onsdag.

  I sin tale til kongressen, viste Utah-guvernør Spencer Cox (R) direktebilder fra delstaten, hvor innbyggerne ventet på kunngjøringen.

  – Jeg bringer hilsener og ambisjonene til 3,5 millioner innbyggere i Utah som elsker de olympiske lekene, og som gleder seg til å være vertskap, sa han.

  President og CEO for Salt Lake City-Utah 2034, Fraser Bullock, rettet i sin tale støtte til World Anti-Doping Agency (WADA) sin kamp for en ren idrett.

  – Vi støtter sterkt WADAs oppdrag, og vi er takknemlige for alle som globalt kjemper for en ren idrett, sa Bullock.

  Tidligere på kongressen ble Frankrike tildelt de 26. olympiske vinterleker i 2030.

  Offentliggjøringen var som ventet, etter at IOC i juni foreslo byen som OL-arrangør i 2034. De andre søkerne, inkludert Sverige, ble med i praksis vraket.

  USA arrangerte vinter-OL i 1932, 1960, 1980 og i 2002, hvorav sistnevnte ble holdt i Salt Lake City.

  Milano og Cortina d'Ampezzo i Italia er vertskap for vinter-OL i 2026.

  ssss
  Foto: Ludovic MARIN / AFP / AFP
 • Dansk håndballstjerne mister OL

  Den danske håndballspilleren Simone Petersen skadet seg på trening og mister OL.

  Det bekrefter det danske håndballforbundet på sin hjemmeside onsdag.

  Undersøkelsene etter treningen viser at Petersen har pådratt seg et brudd i foten.

  – Det er uutholdelig. Jeg er tom for ord. Lagkameratene mine og staben har vært en fantastisk støtte i situasjonen, og jeg ønsker dem alt godt for OL, sier Simone Petersen til forbundet.

  Danmark som er i samme gruppe som Norge, møter Slovenia i sin åpningskamp torsdag.

  rGpf8UyXKNg
  Foto: NTB
 • Brann-profil solgt til utlandet

  Brann-spiller Marit Bratberg Lund har spilt sin siste kamp for bergensklubben. 26-åringen har nemlig signert for den portugisiske klubben Benfica.

  Laget er regjerende seriemester i Portugal, og kom like langt som Brann i årets utgave av Champions League da de ble slått ut av Lyon i kvartfinalen.

  Bratberg Lund ble kåret til Toppseriens beste spiller i 2021. Siden Sandviken ble til Brann, har hun totalt spilt 86 kamper Sandviken som senere ble til Brann.

  – Det er veldig trist å dra fra Brann nå, særlig midt i sesongen, men samtidig så kjenner jeg på at jeg har lyst til å prøve meg i utlandet, sier Bratberg Lund til Branns hjemmeside.

  Marit Bratberg Lund
  Foto: Annika Byrde / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal