NRK Meny
Normal

Viktig VM-prøve blåste bort: – Utrolig bittert for de norske

De nest beste norske hopperne mistet en gylden mulighet til å imponere landslagsledelsen før VM.

Harrachov

Arrangørene holdt ovarennet fri for snø da juryen flere ganger utsatte rennet. Nå håper FIS å få gjennomført to skiflygingsrenn søndag.

Foto: PETR JOSEK / Reuters

Vind

Vinden var altfor sterk til å sette i gang rennet i Harrachoc.

Foto: MICHAL CIZEK / Afp

– Alle ville gjerne hoppe. De er i en situasjon hvor de må levere hvis de skal komme med til VM, sier sportssjef Clas Brede Bråthen til NRK.no.

Lørdagens skiflygingsrenn i tsjekkiske Harrachov ble avlyst på grunn av vanskelige vindforhold. Nå er håpet å få til to renn i løpet av søndagen fra klokken 09.00.

Værmeldinger viser imidlertid at også søndagens renn kan bli vanskelig å gjennomføre.

– Det ser svært usikkert med tanke på morgendagen også, sier NRKs hoppekspert Arne Scheie.

– Alle kan kapre VM-plass

Med Anders Jacobsen, Anders Bardal og Tom Hilde hjemme i Norge, åpnet dørene seg for de norske som ennå ikke har sikret seg en VM-plass.

Landslagsledelsen skal ha med fem hoppere, og bortsett fra de tre selvskrevne, har flere muligheten til å gripe en av de to siste plassene, ifølge Bråthen.

– Alle har muligheten. Noen ligger selvsagt bedre an enn andre, men det er fortsatt mulig å kjempe seg inn, sier Bråthen.

Bråthen

Sportssjef Clas Brede Bråthen.

Foto: Holm, Morten / Scanpix

Fredrik Bjerkeengen, Kim René Elverum Sorsell og Ole Marius Ingvaldsen erstattet de norske favorittene.

I tillegg er Andreas Stjernen, Anders Fannemel og Rune Velta med til Tsjekkia. De er i øyeblikket nærmest de to siste VM-plassene.

– Vi får håpe det blir gjennomført renn i morgen. Vi har allerede fått et inntrykk av at de som er med er fullt på høyde med de beste, og de kan være med å kjempe i toppen, sier Bråthen.

– Bitter avlysning

Rune Velta kvalifiserte seg som nummer tre, mens Fannemel kapret 7. plassen. Fredrik Bjerkeengen ble nummer 15, Kim René Elverum Sorsell 22 og Ole Marius Ingvaldsen 25.

– Avlysningen er utrolig bitter for de norske. De som er med viste i kvalifiseringen at de kan få til resultater, sier Arne Scheie.

Andreas Stjernen var forhåndskvalifisert til rennet i Harrachov.

Siste nytt

 • Lyon henter Denayer

  Franske Lyon har signert Jason Denayer fra Manchester City. Prisen skal angivelig være på 96 millioner kroner. 23-åringen klarte aldri å slå ordentlig gjennom på Citys førstelag og har nå signert en fireårskontrakt med den franske Ligue 1-klubben.

  Jason Denayer
  Foto: Emmanuel Dunand / AFP
 • NFF støtter Ceferin i UEFA-valget

  NFF og de fem andre nordiske fotballforbundene stiller seg bak nåværende UEFA-president Aleksander Ceferin under neste års presidentvalg i Roma i februar. Avgjørelsen ble tatt under et møte for de nordiske fotballforbundene i Helsingfors i helgen.

  SOCCER-WORLDCUP/CEFERIN
  Foto: Pierre Albouy / Reuters
 • Hodgson raser mot teatralsk Salah

  I kampen mellom Liverpool og Crystal Palace gikk Mohamed Salah over ende i feltet etter nærkontakt med Mamadou Sakho og fikk straffe. Palace-manager Roy Hodgson mener Salah falt lett. – Hvis det var et straffespark så har spillet endret seg til noe ugjenkjennelig.

  Premier League - Crystal Palace v Liverpool
  Foto: John Sibley / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NRK Sport Live
Sport i dag
NM fotball: Kolbotn - Klepp
NM fotball: Trondheims-Ørn - Sandviken
NM Fotball: Trondheims-Ørn-Sandviken
Sport i dag