VIF «avslørt» av videotrening: – Ikke noe vi vil gjøre

Strømsgodset-trener Bjørn Petter Ingebretsen var godt forberedt til møtet med nye, unge Vålerenga. Han hadde sett formasjonstreningen deres på nettet.

Stengel skuffa mot Godset

SKUFFA: Herman Stengel erstattet Christian Grindheim mot Strømsgodset. Det ble en tung avslutning på kampen for midtbanespilleren.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

Strømsgodset leverte en solid snuoperasjon og slo Vålerenga 3-2 på eget gress. Etter kampen fortalte trener Bjørn Petter Ingebretsen at han ikke lot seg overraske av søndagens nye, unge Vålerenga-lag.

Det fordi han hadde studert VIFs trening på deres egne nettsider.

Godset vil ikke gjøre det samme

– Vi kjente til laget deres ganske godt faktisk, for de filmer jo treningene sine. For noen dager siden så vi en formasjonsøkt som var identisk med den som kom, sier Ingebretsen til NRK.

Vålerenga var riktig nok det desidert beste laget i første omgang, og ledet 2-0 til pause. Etter hvilen slo hjemmelaget brutalt tilbake med tre scoringer.

– Det er ikke sikkert videoen var til så mye hjelp, for vi vet jo at de har en bra stall. Men når man vet hvem som spiller, blir man i hvert fall ikke overrasket, mener Ingebretsen.

– Har dere planer om å filme deres treninger og legge dem på nett?

– Det har vi ingen planer om nei, sier Godset-sjefen og humrer.

Skjermdump VIF.no

PÅ NETT: På nettsidene til VIF kan alle som vil se treningene til laget.

Foto: Skjermdump, vif-fotball.no

Åpenhetskulturen kan koste

Vålerengas daglige leder Morten Nydal bekymrer seg ikke stort over at treningene er tilgjengelige for alles skue før kamphelg.

– Hvordan lagene forbereder seg til kampene, får være opp til dem. Noen vil sikkert gjøre det ved å se på våre eminente hjemmesider, enda flere bør besøke, sier Vålerengas Nydal til NRK.

– Vi viste vel i første omgang at vi hadde gjort våre hjemmelekser like bra. Dessverre holdt det ikke helt inn, legger han til.

– Men er det synd at lag føler de er bedre forberedt på grunn av dette?

– Åpenhetskulturen koster kanskje, men når man ser troppen er det uansett ikke så vanskelig å se for seg hva slags førsteellever vi mønstrer, sier Nydal.

– I drøyeste laget

NRKs fotballekspert Tom Nordlie har ikke hørt at lag har lagt ut treninger på nettet før.

Jeg er for åpenhet, men det her var jo i det drøyeste laget. En ting er å oppsøke det på feltet, men å legge det ut for hele Norge er jo litt spesielt kanskje, mener Nordlie.

I hans mangeårige karriere som trener mener han at han har vært en pådriver for åpenhet.

– Jeg er ikke for at man skal stenge treninger. Kanskje bare på noen dødballtrekk og sånn, men de fleste kjenner hverandre så godt uansett. Men om man legger ut dødballtrekk, formasjoner og lagoppstilling så er jo det litt spesielt.

– I den grad det kan ha noe å si gir det jo motstanderen en unødvendig fordel vil jeg si. Der går på en måte grensa for meg også, sier Nordlie.

Siste nytt

 • Rally-løp avlyst etter skogbrann

  Rally Australia er kansellert på grunn av alvorlig skogbrann. Det skriver FIA World Rally Championships. Arrangementet skulle vare fra 14. til 17. november, men blir ikke noe av. Norske Andreas Mikkelsen er på fjerdeplass sammenlagt i verdenscupen.

  Mikkelsen
  Foto: Ozan Kose / AFP
 • Sterling droppes av England

  Manchester Citys Raheem Sterling blir ikke med det engelske landslaget i EM-kvalifiseringsoppgjøret mot Montenegro. Ifølge The Telegraph skyldes dette en krangel mellom Sterling og landsmann Joe Gomez i søndagens oppgjør mellom Liverpool og Manchester City. – Vi har tatt avgjørelsen om å ikke vurdere Raheem til kampen mot Montenegro, sier landslagstrener Gareth Southgate i en uttalelse. Han blir likevel værende med i troppen og kan bli aktuell mot Kosovo søndag.

  FILE PHOTO: Premier League - Liverpool v Manchester City
  Foto: Carl Recine / Reuters
 • Eks-verdensrekordholder utestengt

  Den kenyanske friidrettsprofilen Abraham Kiptum får fire års utestengelse for brudd på antidopingreglementet.

  Friidrettens integritetsenhet (AIU) bekrefter beslutningen på sin Twitter-konto.

  Kiptum, som i fjor satte verdensrekord på halvmaraton, ble midlertidig suspendert 26. april i år som følge av et regelbrudd relatert til hans blodpass.

  Alle Kiptums resultater siden 13. oktober 2018 er strøket fra historiebøkene.

  Kenyaneren løp inn til tiden 58.18 da han satte verdensrekord i Valencia i fjor. Tidligere i år forbedret landsmannen Geoffrey Kamworor rekorden til 58.01 i København.

  Abraham Kiptum
  Foto: Joaquin Sarmiento / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal