VIF «avslørt» av videotrening: – Ikke noe vi vil gjøre

Strømsgodset-trener Bjørn Petter Ingebretsen var godt forberedt til møtet med nye, unge Vålerenga. Han hadde sett formasjonstreningen deres på nettet.

Stengel skuffa mot Godset

SKUFFA: Herman Stengel erstattet Christian Grindheim mot Strømsgodset. Det ble en tung avslutning på kampen for midtbanespilleren.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

Strømsgodset leverte en solid snuoperasjon og slo Vålerenga 3-2 på eget gress. Etter kampen fortalte trener Bjørn Petter Ingebretsen at han ikke lot seg overraske av søndagens nye, unge Vålerenga-lag.

Det fordi han hadde studert VIFs trening på deres egne nettsider.

Godset vil ikke gjøre det samme

– Vi kjente til laget deres ganske godt faktisk, for de filmer jo treningene sine. For noen dager siden så vi en formasjonsøkt som var identisk med den som kom, sier Ingebretsen til NRK.

Vålerenga var riktig nok det desidert beste laget i første omgang, og ledet 2-0 til pause. Etter hvilen slo hjemmelaget brutalt tilbake med tre scoringer.

– Det er ikke sikkert videoen var til så mye hjelp, for vi vet jo at de har en bra stall. Men når man vet hvem som spiller, blir man i hvert fall ikke overrasket, mener Ingebretsen.

– Har dere planer om å filme deres treninger og legge dem på nett?

– Det har vi ingen planer om nei, sier Godset-sjefen og humrer.

Skjermdump VIF.no

PÅ NETT: På nettsidene til VIF kan alle som vil se treningene til laget.

Foto: Skjermdump, vif-fotball.no

Åpenhetskulturen kan koste

Vålerengas daglige leder Morten Nydal bekymrer seg ikke stort over at treningene er tilgjengelige for alles skue før kamphelg.

– Hvordan lagene forbereder seg til kampene, får være opp til dem. Noen vil sikkert gjøre det ved å se på våre eminente hjemmesider, enda flere bør besøke, sier Vålerengas Nydal til NRK.

– Vi viste vel i første omgang at vi hadde gjort våre hjemmelekser like bra. Dessverre holdt det ikke helt inn, legger han til.

– Men er det synd at lag føler de er bedre forberedt på grunn av dette?

– Åpenhetskulturen koster kanskje, men når man ser troppen er det uansett ikke så vanskelig å se for seg hva slags førsteellever vi mønstrer, sier Nydal.

– I drøyeste laget

NRKs fotballekspert Tom Nordlie har ikke hørt at lag har lagt ut treninger på nettet før.

Jeg er for åpenhet, men det her var jo i det drøyeste laget. En ting er å oppsøke det på feltet, men å legge det ut for hele Norge er jo litt spesielt kanskje, mener Nordlie.

I hans mangeårige karriere som trener mener han at han har vært en pådriver for åpenhet.

– Jeg er ikke for at man skal stenge treninger. Kanskje bare på noen dødballtrekk og sånn, men de fleste kjenner hverandre så godt uansett. Men om man legger ut dødballtrekk, formasjoner og lagoppstilling så er jo det litt spesielt.

– I den grad det kan ha noe å si gir det jo motstanderen en unødvendig fordel vil jeg si. Der går på en måte grensa for meg også, sier Nordlie.

Siste nytt

 • Rangers-seier uten Zuccarello

  Mats Zuccarello var ikke med da New York Rangers banket New Jersey Devils 5–2 i NHL lørdag kveld. Rangers tok ledelsen 3–0 tidlig. «Zucca» er på vei bort, og kommer trolig til å bytte klubb før overgangsfristen mandag.

  Mats Zuccarello
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix
 • Norsk gull i para-VM

  Eirik Bye tok inn 40 sekund på den siste etappen, gjekk forbi Frankrike heilt på slutten og sikra Norge gull i open klasse i stafett i para-VM.

  Trygve Larsen, Håkon Olsrud og Vilde Nilsen gjekk dei første etappene.

  Norsk gull på stafetten i para-VM
  Foto: Norges Skiforbund
 • Syk Skarstein dropper stafetten

  Birgit Skarstein har pådratt seg vond hoste, og Norge har trukket laget fra mixed stafetten i para-VM. Norge stiller lag i åpen klasse, og stiller med Trygve Toskedal Larsen, Håkon Olsrud, Vilde Nilsen og Eirik Bye. Stafetten starter klokken 20.

  Birgit Skarstein
  Foto: Kathrine Baldishol / Norges Skiforbund

Sendeplan

Kl. Program Kanal