Hopp til innhold

VIF «avslørt» av videotrening: – Ikke noe vi vil gjøre

Strømsgodset-trener Bjørn Petter Ingebretsen var godt forberedt til møtet med nye, unge Vålerenga. Han hadde sett formasjonstreningen deres på nettet.

Stengel skuffa mot Godset

SKUFFA: Herman Stengel erstattet Christian Grindheim mot Strømsgodset. Det ble en tung avslutning på kampen for midtbanespilleren.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

Strømsgodset leverte en solid snuoperasjon og slo Vålerenga 3-2 på eget gress. Etter kampen fortalte trener Bjørn Petter Ingebretsen at han ikke lot seg overraske av søndagens nye, unge Vålerenga-lag.

Det fordi han hadde studert VIFs trening på deres egne nettsider.

Godset vil ikke gjøre det samme

– Vi kjente til laget deres ganske godt faktisk, for de filmer jo treningene sine. For noen dager siden så vi en formasjonsøkt som var identisk med den som kom, sier Ingebretsen til NRK.

Vålerenga var riktig nok det desidert beste laget i første omgang, og ledet 2-0 til pause. Etter hvilen slo hjemmelaget brutalt tilbake med tre scoringer.

– Det er ikke sikkert videoen var til så mye hjelp, for vi vet jo at de har en bra stall. Men når man vet hvem som spiller, blir man i hvert fall ikke overrasket, mener Ingebretsen.

– Har dere planer om å filme deres treninger og legge dem på nett?

– Det har vi ingen planer om nei, sier Godset-sjefen og humrer.

Skjermdump VIF.no

PÅ NETT: På nettsidene til VIF kan alle som vil se treningene til laget.

Foto: Skjermdump, vif-fotball.no

Åpenhetskulturen kan koste

Vålerengas daglige leder Morten Nydal bekymrer seg ikke stort over at treningene er tilgjengelige for alles skue før kamphelg.

– Hvordan lagene forbereder seg til kampene, får være opp til dem. Noen vil sikkert gjøre det ved å se på våre eminente hjemmesider, enda flere bør besøke, sier Vålerengas Nydal til NRK.

– Vi viste vel i første omgang at vi hadde gjort våre hjemmelekser like bra. Dessverre holdt det ikke helt inn, legger han til.

– Men er det synd at lag føler de er bedre forberedt på grunn av dette?

– Åpenhetskulturen koster kanskje, men når man ser troppen er det uansett ikke så vanskelig å se for seg hva slags førsteellever vi mønstrer, sier Nydal.

– I drøyeste laget

NRKs fotballekspert Tom Nordlie har ikke hørt at lag har lagt ut treninger på nettet før.

Jeg er for åpenhet, men det her var jo i det drøyeste laget. En ting er å oppsøke det på feltet, men å legge det ut for hele Norge er jo litt spesielt kanskje, mener Nordlie.

I hans mangeårige karriere som trener mener han at han har vært en pådriver for åpenhet.

– Jeg er ikke for at man skal stenge treninger. Kanskje bare på noen dødballtrekk og sånn, men de fleste kjenner hverandre så godt uansett. Men om man legger ut dødballtrekk, formasjoner og lagoppstilling så er jo det litt spesielt.

– I den grad det kan ha noe å si gir det jo motstanderen en unødvendig fordel vil jeg si. Der går på en måte grensa for meg også, sier Nordlie.

Siste nytt

  • Leicester rykket opp igjen til Premier League

    Leeds tapte hele 0-4 borte mot Queens Park Rangers fredag kveld. Dermed ser det ut til at et direkte opprykk glipper for den tradisjonsrike klubben, mens Leicester kan feire retur til Premier League neste sesong.

    Etter fredagens kamp har Leeds fire poeng opp til Leicester, men kun én kamp igjen å spille. Leicester har på sin side to kamper igjen å spille.

    For Leeds' del jakter Ipswich Town like bak. De er ett poeng bak Leeds, men har spilt to kamper mindre. Dermed vil fem poeng på de siste tre kampene sikre et opprykk for Ipswich.

    For Leicester ble oppholdet på nest øverste nivå i engelsk fotball kortvarig. Klubben som vant Premier League i 2016, rykket ned fra Premier League i fjor.

    Seieren til Queens Park Rangers gjør at de har sikret plassen på nest øverste nivå.

    Leicester
    Foto: AP
  • Medier: Liverpool og Feyenoord enige om Slot-overgang

    Arne Slot blir etter alt å dømme arvtakeren til Jürgen Klopp som Liverpool-manager. Ifølge flere medier har Feyenoord gått med på å slippe ham.

    Det skjer etter at Slot torsdag bekreftet at han ønsket seg til Liverpool.

    – Jeg vil gjerne til Liverpool. Nå venter jeg på å se om klubbene kommer til enighet. Jeg er veldig trygg på det, sa Slot til ESPN.

    Nå melder flere medier, blant dem The Athletic, at klubbene har kommet fram til en kompensasjon for nederlenderens tjenester. Også nederlandske medier hevder at Slot nærmer seg Liverpool-jobben.

    Liverpool har vært på managerjakt siden Klopp i vinter varslet at han kom til å gi seg ved sesongslutt. Tyskeren hadde egentlig to år igjen av kontrakten.

    I Nederland er 45-årige Slot kjent for å stå for en offensiv og energisk spillestil. Han ledet i fjor Feyenoord til serietittelen og fulgte i år opp med å vinne cupen.

    Slot tok for to år siden Rotterdam-laget til finalen i Serieligaen. Han leverte også sterke resultater som AZ Alkmaar-trener. (NTB)

    Arne Slot
    Foto: AFP
  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

    Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

    18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

    Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

    – Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

    – Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

    Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

    Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål i spilleforlengelsen.

    Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.

    Michael Brandsegg-Nygård
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal