NRK Meny
Normal

Kronprinsesse Victoria: – Gratulerer, Norge!

VAL DI FIEMME (NRK.no): Therese Johaugs VM-gull legges merke til også blant ministre og rojaliteter.

Kronprinsesse Victoria

Sveriges kronprinsesse Victoria med prinsesse Estelle på fanget og prins Daniel (til venstre) på tribunen under ski-VM i Val di Fiemme tirsdag.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

Johaug

Therese Johaug slapp ut et skikkelig jubelbrøl etter gullet. Her hopper hun foran fotografene.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

– Gratulerer, Norge, sier en smilende kronprinsesse Victoria til NRK i sekundene etter Therese Johaugs gulløp på tirsdag.

Hun er i Val di Fiemme for å følge ski-VM på nært hold, men har ikke fått oppleve mye svensk jubel. I stedet må hun nøye seg med å gratulere de norske løperne.

Kronprinsessen så løpet sammen med prins Daniel og prinsesse Estelle. Den lille prinsessen viftet iherdig med det svenske flagget på hovedtribunen på skistadion.

– Gratulerer, et fantastisk resultat, sier kronprinsessen.

Statsministeren: – Nok en dag med flott VM-innsats

Johaug vant 10-kilometeren etter en fantastisk avslutning. Den svenske kongefamilien er ikke de eneste som lot seg imponere av jenta fra Dalsbygda.

Statsminister Jens Stoltenberg er blant dem som har gratulert Johaug på sosiale medier.

– Gratulerer til Therese Johaug med VM-gullet på 10-kilometer! Nok en dag med flott VM-innsats, sølv til Marit Bjørgen og dobbelt norsk, skriver Stoltenberg, som var på besøk i VM-byen i helgen.

Også kulturminster Hadia Tajik gratulerer Johaug.

Moen

Anita Moen Bonden deltok i VM i Val di Fiemme i 2003. Ti år senere er hun imponert over Therese Johaug.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

– Herlig innsats av Therese Johaug! Gratulerer med gullet på 10-kilometer! Flott norsk innsats med både henne og Marit Bjørgen på pallen, skriver Tajik på Twitter.

– Passet henne som hånd i hanske

Også gamle skiløpere er imponert over Johaug.

– Løypen passet Therese som hånd i handske. Vi tar gull og sølv når vår beste ikke er helt i slag. Laget er rett og slett knallsterkt, sier Moen Bonden videre.

Den gamle storløperen var glad for at Johaug var den som lyktes da Marit Bjørgen ikke tok gullet.

– Det er godt for omverdenen å se at Marit Bjørgen ikke alltid er maskin. Det hender hun blir sliten også. Da er det moro at det er Therese som lykkes, sier Anita Moen Bonden til NRK.no.

Siste nytt

 • Svendsen får gå mixed-stafett

  Laget som får gå mixed-stafetten i skiskyting ble klart søndag kveld norsk tid. Det er følger (i alfabetisk rekkefølge): Johannes Thingnes Bø, Tiril Kampenhaug Eckhoff, Marte Olsbu, Emil Hegle Svendsen.

  Morten og broren
  Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix
 • Ny seier for Team Ulsrud

  I natt slo de Danmark før Team Ulsrud i ettermiddag knuste USA i den niende omgangen, med 8-5. Den muligheten fikk de etter en amerikansk kjempeblemme i 5. omgang. Med tre seiere er nå Norge på en delt fjerdeplass. Det er de fire beste som når en semifinale.

  OLYMPICS-2018-CURL-M-RR-USA-NOR/
  Foto: CATHAL MCNAUGHTON / Reuters
 • Årets første seier for Kristoff

  Alexander Kristoff tok sin første etappeseier for sesongen da vant spurten på den siste etappen av rittet Tour of Oman for tredje gang på rad søndag.

  Kristoff
  Foto: GIUSEPPE CACACE / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
OL-magasin
Henrik Kristoffersen - fra Marikollen til Pyeongchang