Normal

Rolland vant - Wiggins økte forspranget til Evans

 

Viktige hendelser:

 • Umiddelbart etter den offisielle starten på etappen, kom flere bruddforsøk. En stor gruppe på mellom 20 og 30 ryttere rev seg løs, og opp toppen av første ukategoriserte stigningen varierte størrelsen mellom 22 og 26 ryttere. P. Velits og Kessiakoff snek seg fra de andre i gruppa over toppen og fikk et forsprang.
 • Godt oppe i den andre stigningen på etappen, støtet Evans fra hovedfeltet. Han fikk et forsprang på 20 sekunder, men ble etter hvert innhentet av Sky-toget.
 • I siste motbakke, var det Nibali som støtet. Wiggins klarte etter hvert å svare ved hjelp av Froome, mens Evans ble hengende etter. Han tapte nesten halvannet minutt i sammendraget.
 • Pierre Rolland vant etappen, etter å ha rykket fra utbrytergruppa i siste bakke.

Tøff fjelletappe

Den andre fjelletappen i Tour de France 2012 står for tur. Torsdagens etappe er kortere enn den forrige, men tro ikke at rytterne får det lettere av den grunn.

Etter bare 14,5 kilometer møter utøverne etappens første fjellvegg. De skal opp Col de La Madeleine, en ukategorisert stigning på over 25 kilometer. Etter 19 kilometer utforkjøring ned fra toppen, venter nok en ukategorisert stigning, Col de la Croix de Fer med topp 2067 meter over havet.

Deretter venter annenkategori stigningen Col du Mollard. Når rytterne er vel nede herfra, gjenstår 18 kilometer til mål.

Da går det opp til La Toussuire, en førstekategori stigning med målgang på toppen i 2000 meters høyde.

Siste nytt

 • Nord- og Sør-Korea går sammen om OL

  Sør-Korea og Nord-Korea har bestemt seg for å sammen søke om å arrangere de Olympiske sommerleker i 2032. Det kommer fram i en felles erklæring fra president Moon Jae-in og leder Kim Jong-un onsdag morgen. De vil også samarbeide om store sportsarrangementer.

  Moon Jae-in og Kim Jong Un signerer felleserklæring
  Foto: Korea Broadcasting System / AP
 • Vålerenga fortsatt uten poengtap

  Storhamar topper tabellen etter å ha vendt til 3-2-seier i mjøsderbyet mot Lillehammer, mens Vålerenga er eneste lag uten poengtap i eliteserien. Oslolaget slo nemlig kort Sparta 3-0 i Furuset Forum.

  Lindström
  Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
 • Helleland vil røyste mot Russland

  Wadas visepresident Linda Hofstad Helleland skriv i ei fråsegn at ho kjem til å røyste mot at Russland blir tekne inn igjen som Wada-medlem, slik kontrollkomiteen CRC tilrår, melder insidetgegames.biz.

  Wada skal avgjere saka på sitt styremøte torsdag.

  Barne- og likestillingsminister Linda Hofstad Helleland
  Foto: Lotte Olsen Jessa / NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag
Mesterligaen: 1. runde