Verstappen raskast i Frankrike

Nederlandske Max Verstappen sikra seg den beste startposisjonen i Frankrikes Grand Prix, etter at han var raskast i formel 1 kvalifiseringa laurdag.

Verstappen vann kvalifiseringa framfor Mercedes-duoen Lewis Hamilton og Valtteri Bottas. Dermed har han ein liten fordel inn mot søndagens løp, der nye poeng skal delast ut i kampen om VM-tittelen.

Der ledar Verstappen med berre fire poeng ned til Hamilton. Søndagens løp er sesongens sjuande av totalt 23.

LDAoZ6AVC5c
Foto: NICOLAS TUCAT / Reuters

Sportsnyheter

Sailing - Men's Laser - Medal Race

Tomasgaard tok OL-medalje etter seiledrama

TOKYO/OSLO (NRK): Hermann Tomasgaard klarte å holde hodet kaldt på den siste seilasen og sikret Norges første individuelle herremedalje i seiling på 25 år.

Siste nytt

 • Dennis Hauger vann i Budapest

  Denis Hauger vann Formel 3-løpet i Ungarn i dag. Han starta frå nest beste posisjon, men køyrde inn til siger. Dermed auka han ogaå leiinga i samandraget.

  – For eit utruleg kontrollert løp av Dennis Hauger. Det er berre å vere så utruleg stolt over det han leverer helg etter helg, skriv TV-kommentator Stein Pettersen på twitter.

  Dennis Hauger
  Foto: Lluis Gene / AFP
 • Hest måtte avlives etter OL-ritt

  Den sveitsiske rytteren Robin Godels hest Jet Set måtte avlives etter terrengrittet i OL søndag. Den skadet seg da den slo i et hinder underveis.

  Etter en veterinærundersøkelse var det klart at den 14-årige vallaken hadde en alvorlig skade.

  – Dessverre viste røntgenbildene ubotelige skader i senene på høyre bakbein, rett over hoven, opplyste Det internasjonale ridesportforbundet (FEI) i en uttalelse.

  Hesteeieren og rytteren fattet sammen beslutningen om å avlive hesten.

  – Jet Set gikk bort mens han gjorde det han elsket mest, å passere hinder i full galopp, skrev 23-årige Godel på Instagram.

  Terrengritt er ofte en stor påkjenning for de deltakende hestene, og årets OL-løype ble kortet noe inn av hensyn til hestene.

  KsjXzzJJ_uA
  Foto: Carolyn Kaster / AP
 • O'Sullivan fikk tommelen ut av ledd

  Christian O'Sullivan ble sendt rett til røntgenundersøkelse rett etter sluttsignalet i Norges seier mot Frankrike.

  – Christian fikk det ytterste leddet i den høyre tommelen sin ut av ledd. Det gjør ganske vondt når det er kastearmen, så han er på vei til røntgen sammen med legen nå for å se om det også er skjelettskade eller ikke, sier Norge-fysio Harald Markussen til NRK.

  Norge vant 32-29. O'Sullivan fullførte ikke oppgjøret, og tommelen måtte dras i stilling igjen av helseteamet.

  O'Sullivan er en svært viktig spiller for Norge. Han kjørt av gårde til røntgensjekk kort etter kampslutt.

  – Dersom det ikke blir påvist noe brudd eller andre skader, så tror jeg det er snakk om hvor mye smerte han tåler å spille med, sa Markussen.

  Han ville ikke spekulere i skadeomfanget. Norge spiller kvartfinale allerede tirsdag, men motstanderen er ikke klar.

  Magnus Abelvik Rød ble også skadd, men det skal ikke være usikkert med ham og en kvartfinale. Han skal ha pådratt seg en slagskade.

  d
  Foto: Stian Lysberg Solum / Stian Lysberg Solum

Sendeplan

Kl. Program Kanal