Hopp til innhold

Verdensmester tatt i doping

Den brasilianske verdensrekordholderen Etiene Medeiros skal ha levert en positiv dopingprøve etter å ha blitt testet i utenfor konkurranse mai. Det brasilianske forbundet har ikke bekreftet opplysnignene, melder svømmenettstedet Swimswam.com.

Etiene Medeiros
Foto: Erich Schlegel / Reuters

Sportsnyheter

Leverkusen

Historisk bragd sekunder før slutt: – Eit under

Sensasjonslaget Bayer Leverkusen såg ut til å feile i forsøket på å slå ein 59 år gamal europeisk fotballrekord, men så skjedde det utrulege langt på overtid.

Siste nytt

  • Fifa trues med søksmål – hevder klubb-VM passer inn i «harmonisk» kalender

    Det internasjonale fotballforbundet (Fifa) rykker ut og forsvarer det nye VM-formatet for klubblag. Det skjer etter trusler om rettslige skritt.

    I et brev til Fifa-president Gianni Infantino står det at terminoppsettet i fotballen allerede har nådd et metningspunkt. Avsenderen er en forening for proffligaer fra hele verden og spillerforeningen Fifpro.

    Det melder nyhetsbyrået AFP, som har sett brevet. Fifa blir der varslet om et potensielt søksmål om det ikke gjøres om på planene for et nytt klubb-VM i 2025.

    Konseptet består av 32 lag mot dagens sju. Mesterskapet er lagt til USA i juni og juli. Kritikerne mener det skader ligaene økonomisk og presser spillerne «utover alle grenser».

    «Skulle Fifa nekte å forplikte seg til å løse problemene på det neste styremøte, vil vi være tvunget til å råde våre medlemmer om tilgjengelige alternativer. Dette inkluderer juridiske skritt mot Fifa», står det i brevet.

    Fifa mener den nye VM-modellen tar høyde for å ivareta spillernes helse.

    «Datoene er satt for å sikre at de harmonerer med det internasjonale kampprogrammet og gir tilstrekkelig tid mellom turneringsfinalen og starten på sesongen i mange ligaer», heter det i en uttalelse. (NTB)

    Infantino
    Foto: AP
  • FIS tar sikkerhetsgrep etter Kilde-skade

    Det blir påbudt å kjøre med airbag for fartskjørerne i alpinsirkuset neste sesong. FIS retter også en sterk anbefaling om bruk av kuttsikkert undertøy.

    En rekke toppalpinister pådro seg alvorlige skader i vinter. Aleksander Aamodt Kilde var blant dem det gikk hardest utover. Nordmannen smalt i sikkerhetsnettet i Wengen og pådro seg blant annet et svært stygt og potensielt karrieretruende kutt i leggen.

    I etterkant har sikkerheten knyttet til renn i spesielt utfor og super-G vært diskutert. Nå har Det internasjonale ski- og snowboardforbundet (FIS) vedtatt nye sikkerhetsgrep.

    Det er klart etter denne ukens møtevirksomhet i slovenske Portoroz. Der ble det vedtatt at det fra neste vinter er påbudt å bruke airbag-løsninger for fartskjørerne i verdenscupen, VM og OL.

    «Kollisjonsputer har vist seg å være et verdifullt tiltak for å øke sikkerheten til utøvere i fartsrenn», skriver FIS.

    I tillegg kommer FIS med en sterk oppfordring til utøverne om å bruke kuttsikkert undertøy fra og med neste sesong. Den patenten kunne redusert omfanget av det stygge kuttet Kilde pådro seg i Wengen.

    FIS skriver at målet er å gjøre kuttsikkert tøy obligatorisk fra 2025/26-sesongen. (NTB)

    Aleksander Aamodt Kilde Wengen
    Foto: MARCO BERTORELLO / AFP
  • Marerittavslutning ødela for Hovland i Charlotte

    Viktor Hovland innledet med birdie da han torsdag var tilbake på PGA-touren etter en pause, men avsluttet med dobbeltbogey og endte ett slag over par.

    Hovland var to slag under par og på delt 13.-plass etter 15 spilte hull på åpningsrunden i Charlotte, men en bogey på 16. hull og dobbeltbogey på 18. hull ødela dagen og sendte ham langt nedover på listene.

    Den norske golfstjernen avsluttet fjorårssesongen strålende, men han har ikke klart å finne tilbake til storspillet så langt i år. Etter at han misset cuten i The Masters for en snau måned siden, tok han pause for å prioritere trening.

    Nå er han tilbake igjen på PGA-touren. Turneringen i North Carolina er den siste før PGA-mesterskapet neste uke.

    Etter den første runden ligger han på en delt 43. plass av 68 spillere. Xander Schauffele leder, syv slag under par. (NTB)

    Viktor Hovland
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal