NRK Meny
Normal

Verdensmester sparket trenerlegende i bittert mailoppgjør

David Oliver, regjerende verdensmester på 110 meter hekk, avskilter treneren sin i en åpen e-post.

ATHLETICS-WORLD/ Oliver of the U.S. wins the men's 110 metres hurdles final during the IAAF World Athletics Championships at the Luzhniki Stadium in Moscow

OPPRØRT: David Oliver sparket treneren

Foto: LUCY NICHOLSON / Reuters

Etter elleve års samarbeid var det en SMS fra hans 81 år gamle trener Brooks Johnson som fikk det til å renne over for Oliver.

I tekstmeldingen, som ifølge Oliver ble sendt få minutter etter at de snakket sammen, så skrev Johnson at han mente Oliver hadde latt utenomsportslige forpliktelser ta overhånd, og at han med hjelp fra agenten var i ferd med å ta livet av sin egen karriere.

Svaret fra Oliver har ikke gått ubemerket hen i friidrettsverdenen.

Du kan lese hele korrespondansen i denne saken.

Mye manglende respekt

– Bortsett fra at det du gjør er feigt, er det også svært respektløst. Det jeg trodde var en gjensidig respekt var nok bare noe jeg innbilte meg, skriver Oliver innledende i sitt svar.

Tekstmeldingen utløste en lang svarmail der Oliver sparker sin egen trener, men også avskilter treningsmetodene hans, og mener Brooks ikke har den samme sulten som tidligere.

Han forteller også om tidligere ganger han mener treneren har vist manglende respekt, for å illustrere at han mener at den siste meldingen ikke var en engangsforeteelse.

En del av problemet

Etter å ha skrevet langt om hvordan treneren ikke viser den samme iveren som før og at han er drevet av frykt i langt større grad, runder Oliver av med å takke treneren for samarbeidet.

Oliver følte også kritikken var uberettiget, da han løp på 13,14 på stevnet i Eugene før han fikk den kritiske tekstmeldingen. Tiden er bare en snau tidel bak årsbeste i verden.

– Jeg er ikke intereressert i stress, drama eller negativitet på dette stadiet av karrieren, og som du alltid sier: «du er enten en del av løsningen, eller en del av problemet». Du er har blitt en del av problemet.

Om Oliver nå klarer å løpe seg tilbake til verdenstoppen gjenstår ennå å se.

Siste nytt

 • Sverige møter Italia i VM-playoff

  Sverige kan vente seg to tøffe kamper når de i november skal møte Italia i toeromspillet til fotball-VM i Russland. Det ble klart da trekningen i FIFA-regi ble gjort i Zürich tirsdag.

  SVT-eksperten Daniel Nannskog sier at det ikke kunne blitt verre.

  FBL-WC-2018-QUALIFIER-BUL-SWE
  Foto: DIMITAR DILKOFF / AFP
 • Norge møter Makedonia og Slovakia

  Norges landslagsherrer i fotball avslutter sesongen med bortekamper mot Makedonia og Slovakia.

  Landslagssjef Lars Lagerbäck sier i en pressemelding at han er veldig fornøyd med at de har fått på plass to treningskamper i november.

  Lars Lagerbäck
  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
 • Bratt Tour de France i 2018

  Neste års ritt, som starter på øya Noirmoutier på den franske vestkysten, inneholder ingen flat, individuell tempo.

  Mot slutten av Touren blir det særlig tøft med seks fjelletapper og fire andre kuperte etapper før selve avslutningen opp Champs-Élysées i Paris.

  France Cycling Tour de France
  Foto: Christophe Ena / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Se reaksjoner etter kampen