NRK Meny
Normal

Verdensmester sparket trenerlegende i bittert mailoppgjør

David Oliver, regjerende verdensmester på 110 meter hekk, avskilter treneren sin i en åpen e-post.

ATHLETICS-WORLD/ Oliver of the U.S. wins the men's 110 metres hurdles final during the IAAF World Athletics Championships at the Luzhniki Stadium in Moscow

OPPRØRT: David Oliver sparket treneren

Foto: LUCY NICHOLSON / Reuters

Etter elleve års samarbeid var det en SMS fra hans 81 år gamle trener Brooks Johnson som fikk det til å renne over for Oliver.

I tekstmeldingen, som ifølge Oliver ble sendt få minutter etter at de snakket sammen, så skrev Johnson at han mente Oliver hadde latt utenomsportslige forpliktelser ta overhånd, og at han med hjelp fra agenten var i ferd med å ta livet av sin egen karriere.

Svaret fra Oliver har ikke gått ubemerket hen i friidrettsverdenen.

Du kan lese hele korrespondansen i denne saken.

Mye manglende respekt

– Bortsett fra at det du gjør er feigt, er det også svært respektløst. Det jeg trodde var en gjensidig respekt var nok bare noe jeg innbilte meg, skriver Oliver innledende i sitt svar.

Tekstmeldingen utløste en lang svarmail der Oliver sparker sin egen trener, men også avskilter treningsmetodene hans, og mener Brooks ikke har den samme sulten som tidligere.

Han forteller også om tidligere ganger han mener treneren har vist manglende respekt, for å illustrere at han mener at den siste meldingen ikke var en engangsforeteelse.

En del av problemet

Etter å ha skrevet langt om hvordan treneren ikke viser den samme iveren som før og at han er drevet av frykt i langt større grad, runder Oliver av med å takke treneren for samarbeidet.

Oliver følte også kritikken var uberettiget, da han løp på 13,14 på stevnet i Eugene før han fikk den kritiske tekstmeldingen. Tiden er bare en snau tidel bak årsbeste i verden.

– Jeg er ikke intereressert i stress, drama eller negativitet på dette stadiet av karrieren, og som du alltid sier: «du er enten en del av løsningen, eller en del av problemet». Du er har blitt en del av problemet.

Om Oliver nå klarer å løpe seg tilbake til verdenstoppen gjenstår ennå å se.

Siste nytt

 • VM-sølvvinner må ta pause

  Milans kroatiske landslagsforsvarer Ivan Strinic har fått konstatert et hjerteproblem og tar pause fra fotballen på ubestemt tid. Det opplyste den italienske fotballklubben lørdag kveld. Hjerteproblemet ble oppdaget i en rutineundersøkelse.

  strinic
  Foto: Rebecca Blackwell / AP
 • Iden med verdenscupseier

  Gustav Iden vant lørdagens verdenscupstevne i triatlon i Lausanne foran den britiske stjernen Johnny Brownlee. Kristian Blummenfelt ble nummer tre. Det ble konkurrert i olympisk distanse, 1,5 km svømming, 40 km sykling og 10 km løping.

  Pressekonferanse med triatlonforbundet
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix
 • Alonso sendte Chelsea til himmels

  Marcos Alonso reddet 3-2-seier for Chelsea mot Arsenal etter at Unai Emerys hadde hentet opp blåtrøyenes 2-0-ledelse. Lørdagens London-derby var det første i Premier League etter at Maurizio Sarri og Unai Emery tok over som managere i klubbene.

  FBL-ENG-PR-CHELSEA-ARSENAL
  Foto: GLYN KIRK / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NM-veka: NM-kveld