NRK Meny
Normal

Verås Larsen på pallen

Den norske padleren fikke en svak start i finalen, men avsluttet bra.

Eirik Verås Larsen og Mattis Næss

Eirik Verås Larsen og Mattis Næss.

Foto: Poppe, Cornelius / SCANPIX

Eirik Verås Larsen endte på andreplass bak canadiske Adam van Koeverden, på K1 1000 meter i verdenscupen i Ungarn.

Nordmannen lå langt bak teten etter første passering i finalen og padlet seg sakte, men sikkert opp i ryggen på canadiske Adam van Koeverden.

- Jeg ble litt stresset og kom bakpå i begynnelsen da de andre padlet veldig fort, men merket fort at jeg tok de igjen. Da var det bare å koste på med krefter.

Forbi Koeverden kom han imidlertid aldri. Det skilte 0,35 sekunder mellom de to i mål. Koeverden anses som den store OL-favoritten i Beijing. Britiske Tim Brabants, som hadde beste tid i semifinalene, tok tredjeplassen.

- Jeg er veldig godt fornøyd med annenplassen. Det nytter ikke å kommer til Beijing med åttende- og niendeplasser, slo OL-vinneren fra Aten fast.

500 neste

Mattis Næss endte sist i finaleheatet, på niendeplass. Han var 5,7 sekunder bak vinneren. Både Verås Larsen og Næss er kvalifisert til lørdagens semifinaler på K1 500.

- Det blir vanskelig. I løpet av 1000 meter har man tid til å rette opp igjen feil, men feiler man på 500 er det kjørt, sa Verås Larsen.

Tøft for Shariff

Lisa Sheriff fikk det tøft på K1 1000 meter. Hun endte på sjetteplass av totalt sju padlere. Sheriff kom i mål 13,2 sekunder bak den suverene vinneren, serbiske Antonia Nadj. Hun var 3,7 sekunder foran Maggie Hogan fra USA på annenplass. Men Sheriff har to muligheter til å slå tilbake. Hun padler semifinale på 500 meter og finale på 200 meter lørdag.

K2-båten med Øyvind Sølberg og Kristoffer Karlsen maktet ikke å ta seg til finalen på verken 1000 eller 200 meter. I begge semifinalene endte de på sjuendeplass. Torsdag endte de sist i kvalifiseringsheatet på 500 meter.

Siste nytt

 • Fotballtreneren Henri Michel er død

  Den tidligere franske landslagssjefen i fotball, Henrik Michel, døde tirsdag 70 år gammel. Han ledet Frankrike til OL-gull i Los Angeles i 1984 og var også trener for VM-laget som tok bronse i 1986-VM.

  Henri Michel
  Foto: Issouf Sanogo / AFP
 • Ancelotti favoritt til Italia-jobb

  Carlo Ancelotti er favoritt til å ta over som Italias landslagssjef i fotball. Ifølge flere italienske aviser er han tilbudt jobben. Ancelotti fikk sparken i Bayern München i slutten av september etter 0–3 for PSG i mesterligaen.

  Carlos Ancelotti
  Foto: HANNIBAL HANSCHKE / Reuters
 • Toronto sikret kamp syv

  Toronto Maple Leafs slo Boston Bruins 3–1 i den sjette kampen i NHL-sluttspillet, og utlignet til 3–3 i kamper.

  Den syvende og avgjørende sluttspillkampen spilles i Boston i morgen.

  Toronto Maple Leafs
  Foto: Frank Gunn / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport i dag
Mesterligaen: Semifinale Liverpool - Roma