NRK Meny
Normal

Verås Larsen på pallen

Den norske padleren fikke en svak start i finalen, men avsluttet bra.

Eirik Verås Larsen og Mattis Næss

Eirik Verås Larsen og Mattis Næss.

Foto: Poppe, Cornelius / SCANPIX

Eirik Verås Larsen endte på andreplass bak canadiske Adam van Koeverden, på K1 1000 meter i verdenscupen i Ungarn.

Nordmannen lå langt bak teten etter første passering i finalen og padlet seg sakte, men sikkert opp i ryggen på canadiske Adam van Koeverden.

- Jeg ble litt stresset og kom bakpå i begynnelsen da de andre padlet veldig fort, men merket fort at jeg tok de igjen. Da var det bare å koste på med krefter.

Forbi Koeverden kom han imidlertid aldri. Det skilte 0,35 sekunder mellom de to i mål. Koeverden anses som den store OL-favoritten i Beijing. Britiske Tim Brabants, som hadde beste tid i semifinalene, tok tredjeplassen.

- Jeg er veldig godt fornøyd med annenplassen. Det nytter ikke å kommer til Beijing med åttende- og niendeplasser, slo OL-vinneren fra Aten fast.

500 neste

Mattis Næss endte sist i finaleheatet, på niendeplass. Han var 5,7 sekunder bak vinneren. Både Verås Larsen og Næss er kvalifisert til lørdagens semifinaler på K1 500.

- Det blir vanskelig. I løpet av 1000 meter har man tid til å rette opp igjen feil, men feiler man på 500 er det kjørt, sa Verås Larsen.

Tøft for Shariff

Lisa Sheriff fikk det tøft på K1 1000 meter. Hun endte på sjetteplass av totalt sju padlere. Sheriff kom i mål 13,2 sekunder bak den suverene vinneren, serbiske Antonia Nadj. Hun var 3,7 sekunder foran Maggie Hogan fra USA på annenplass. Men Sheriff har to muligheter til å slå tilbake. Hun padler semifinale på 500 meter og finale på 200 meter lørdag.

K2-båten med Øyvind Sølberg og Kristoffer Karlsen maktet ikke å ta seg til finalen på verken 1000 eller 200 meter. I begge semifinalene endte de på sjuendeplass. Torsdag endte de sist i kvalifiseringsheatet på 500 meter.

Siste nytt

 • Fire nye utøvere OL-utestengt

  IOC har utestengt ytterligere fire russiske utøvere fra OL på livstid. Den russiske vinneren i skeleton, Alexander Tretjakov, mister også sitt gull fra Sotsji. De tre andre er også skeletonutøvere, Jelena Nikitina, Maria Orlova og Olga Potylitsina.

  OLYMPICS-SKELETON/ Russia's Alexander Tretiakov poses with his national flag after winning the men's skeleton event at the 2014 Sochi Winter Olympics
  Foto: MURAD SEZER / Reuters
 • Svindal starter i Lake Louise

  11 menn og åtte kvinner er tatt ut på alpinlaget som kjører verdenscup i Canada og USA førstkommende helg. I Lake Louise er både Aksel Lund Svindal, Aleksander Aamodt Kilde og Adrian Smiseth Sejersted tilbake etter skade.

  Kjetil Jansrud, Aksel Lund Svindal og Aleksander Aamodt Kilde feirer trippelseieren i Val Gardena
  Foto: ALESSANDRO GAROFALO / Reuters
 • "Lord Bendtner" fekk stemma

  Biletet av denne stemmesetelen går Danmark rundt:

  Jonas Pedersen fann ingen namn han likte på nokon av listene ved lokalvalet. Så han tok pennen i eigne he nder og gav si stemme til Rosenborgs "Lord Bendtner".

  – Hans fanesaker ville ha blitt fotballtrening for alle, og eit eige målakademi, seier Pedersen til Ekstrabladet.

  Laster Instagram-innhold

Sendeplan

Kl. Program Kanal
RBKs pressekonferanse før kampen mot Real Sociedad