NRK Meny
Normal

Varsler homoprotest mot NFL-proff

Michael Sam ble i mai den første åpent homofile spilleren i et NFL-lag. Før første seriekamp varsler en konservativ kristen organisasjon stor protest.

Michael Sam signerte for Dallas Cowboys
Foto: LM Otero / Ap

NFL Draft Football

Michael Sam så spillerdraften i NFL på TV i San Diego. Her får han beskjeden om at han ble draftet over telefon.

Foto: Ap

– Vi kan ikke bare stå å se på når kristne verdier trampes på, sier initiativtageren til protesten Jack Burkman i en pressemelding.

Søndag spiller Dallas Cowboys første kamp i årets sesong og det er ventet tusenvis av demonstranter utenfor hjemmebanen til Cowboys. Grunnen:

Onsdag signerte klubben den første åpent homofile spilleren i NFL, Michael Sam.

Men ikke alle setter pris på et større mangfold i amerikansk fotball. En konservativ kristen organisasjon som kaller seg American Decency ga torsdag ut en pressemelding der de varsler en protest før Dallas Cowboys sin kamp søndag.

Organisasjonen hevder å ha over 3,5 millioner medlemmer over hele landet, og at flere tusen kommer til å møte opp for å vise avstand mot signeringen av den homofile spilleren.

Lang historie med homoprotester

– Jerry Jones (eieren av Cowboys, journ.anm.) har sveket amerikanske verdier, kristne verdier og hans egen by sine verdier. Dallas' befolkning – og kristne over hele landet – kommer til å la ham få en enorm finansiell straff. Cowboys er ikke lenger Amerikas lag, kan man lese i Burkman sin pressemelding.

Burkman har tidligere blant annet protestert da Michael Sam signerte for St. Louis Rams i mai. Samt at han foreslo en lov som bannlyste homofile fra NFL – uten hell.

Og nå skal gruppen han representerer protestere utenfor AT & T Stadium i Arlington foran kampen mellom Cowboys og San Francisco 49ers søndag.

Laster Twitter-innhold

– Jeg forstår hvor stort dette er

Michael Sam har blitt beskrevet som både uredd og som et stort forbilde for en hel nasjon etter at han åpent fortalte om sin legning i februar. Tre måneder senere ble han valgt av St. Louis Rams til årets sesong.

– Jeg er en åpen og stolt homofil mann. Jeg forstår hvor stort dette er, for ingen har gjort dette før meg, sa Sam til ESPN i mai.

Det fikk selv Barack Obama til å sende ut pressemelding.

– Presidenten vil gjerne gratulere Michael Sam, The Rams og NFL for å ta et viktig steg fremover i nasjonens reise, sa Obama den gang.

Siden den gang har Rams valgt å ikke forlenge kontrakten med Sam av sportslige grunner, før Dallas plukket ham opp som en del av sin treningsstall. Gjør han det godt på trening kan han få sjansen til å spille kamper for klubben.

Siste nytt

 • Endelig VM-nei fra Zlatan

  Zlatan Ibrahimovic kommer ikke til å spille for Sverige under sommerens VM. Det bekrefter forbundet i en pressemelding. – Jeg snakket med Zlatan tirsdag. Han har ikke endret seg med tanke på landslagsspill, sier landslagssjef Lars Richt.

  Zlatan Ibrahimovic
  Foto: Jonas Ekströmer/TT / NTB scanpix
 • Son må i militære

  Tottenham må trolig unnvære sin sørkoreanske kantspiller Son Heung-min (25) i starten av Premier League i slutten av august. Årsaken er verneplikt-innkalling. Alle mannlige sørkoreanere er pålagt en 21 måneders tjeneste før man fyller 27 år.

   Son Heung-Min
  Foto: Nigel French / AP
 • Kommunen sa nei til Lørenskog

  Formannskapet i Lørenskog sa i går kveld samrøystes nei til å støtte Lørenskog Ishockeyklubb.

  Klubben hadde bedt om 916.000 kr, som dei må ha innan 3. mai for å unngå konkurs.

  Lørenskog Ishockey
  Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport i dag
Sport i dag