Varsler alvorsprat med Kristoffersen: – Aksepterer ikke å høre sånt på TV

Henrik Kristoffersen (26) har ikke lagt skjul på at han har trøblet med utstyret i det siste. Nå krever produsenten at han dropper den offentlige skittentøyvasken.

Henrik og Lars Kristoffersen

REFSES: Henrik og Lars Kristoffersen har begge fått tilbakemeldinger fra førstnevntes skiprodusent om at det ikke er greit å klage over skiene i intervjuer.

Foto: Torstein Bøe / Torstein Bøe

– Jeg har allerede snakket med faren hans, og jeg har sagt tydelig fra om at Henrik må slutte å snakke negativt om utstyret sitt i media.

Det sier Stéphane Mougin, øverste ansvarlig for Kristoffersens skimerke, etter at nordmannen gjentatte ganger har vært åpen om sin misnøye med både ski og oppsett.

UTSTYRSTRØBBEL: Kristoffersen fokuserte på utfordringene ved utstyret mellom storslalåmomgangene i VM i vinter.

– Jeg tåler å høre hva som helst direkte fra Henrik, men jeg synes ikke media er riktig vei å ta det. Tilbakemeldingene bør gis på en konstruktiv måte til de riktige menneskene, mener Mougin, og legger til:

– Jeg kommer til å ta en ny prat med Henrik om dette her.

– Vi forventet mer av Henrik

Alpinesset har ved flere anledninger fortalt at utstyret hans ikke har fungert bra nok på hardt underlag. Søndag fanget kamera opp en frustrert Kristoffersen som utbrøt «altså, de skiene er så dårlige», etter en mislykket slalåmomgang i Lenzerheide.

Henrik Kristoffersen

SKIKRITIKK: «Altså, de skiene er så dårlige», sa Kristoffersen til seg selv i målområdet i helgen. Det liker produsenten dårlig.

26-åringen fortalte etterpå at det ikke var planlagt at kommentaren skulle kringkastes, men den unnskyldningen biter ikke på Mougin.

– Selv om det ikke var meningen at kommentaren hans skulle ut i media, aksepterer jeg ikke å høre sånt på TV, konstaterer han.

Nå forventer Rossignol-sjefen at både eget firma og skistjernen gjør alt for å være best mulig forberedt til neste sesong.

– Det er åpenbart at det er noe som ikke passer Henrik som det skal, men vi har bevist at skiene i seg selv fungerer for andre kjørere. Og vi forventet mer av Henrik. Vi kommer selvsagt til å tilby ham noen nye prototyper, og samtidig må Henrik sørge for at hans sesongforberedelser er de aller beste.

Flere sliter med utstyret

Mougin trekker frem de gode slalåmresultatene til kjørere på samme merke, men tall fra den nylig avsluttede sesongen viser en markant nedtur i storslalåmdisiplinen for fabrikantens utøvere.

På herresiden hadde nemlig Rossignol vunnet storslalåmcupen tre sesonger på rad, og i fjor var de mer overlegne enn noensinne, da de vant med over 400 poeng ned til merket på plasset bak. Denne sesongen er de imidlertid ikke bedre enn nummer fire totalt, nesten 1000 poeng opp til vinnermerket. De har altså tapt 1400 poeng på én sesong, noe som indikerer at det er langt flere enn Kristoffersen som har slitt med utstyret.

Kranjec og Nestvold-Haugen

HAR SLITT: Zan Kranjec og Leif Kristian Nestvold-Haugen kjører på samme merke som Kristoffersen, og har også gjort det betydelig dårligere i storslalåm i den nylig avsluttede sesongen, enn tidligere år.

Foto: LEONHARD FOEGER / Reuters

NRK har vært i kontakt med Team Kristoffersen gjentatte ganger, men de ønsker ikke å kommentere kritikken fra skifabrikanten.

På spørsmål fra SVT om hvordan utstyrsproblemene har vært mentalt, svarte Henrik Kristoffersen følgende søndag:

– Tøft. Fordi teknikken blir dårligere når det ikke funker, og da legger man til seg uvaner. Man blir rådvill. Først tenker jeg at det er jeg som gjør noe gærent, og så er det ikke sikkert at det er jeg som gjør noe gærent.

– Du vil jo helst skylde på deg selv, men hvor lenge skal du skylde på deg selv før du tror at det faktisk er sannheten, når det egentlig ikke er din feil? Det er det som er så vanskelig, fortsatte han.

Sportsnyheter

Slik feiret byen opprykk – nå må klubben selges

Julian Kristoffersen (24) og Salernitana satte fotballgale Salerno på hodet med opprykk til Serie A. Men det er fortsatt ett problem.

Siste nytt

 • Ruud klar for Genevé-turnering

  Tennisproffen Casper Ruud og hans entourage er klare for ATP250-turneringen i Genevé som starter søndag.

  Casper Ruud valgte å stå over denne ukens ATP 1000-turnering på grusen i Roma etter at han kjente litt småvondt her og der og at de ikke ville ta noen sjanser.

  – Vi reiser til Genevé i dag, sier trener og faren Christian Ruud til NTB.

  Spain Tennis
  Foto: Bernat Armangue / AP
 • Lunde Pedersen med to brudd i hånda

  Skøyteløper Sverre Lunde Pedersen har pådratt seg to brudd i hånda og rift i leveren. Det skriver skøyteforbundet i en pressemelding.

  Han havnet i går en sykkelulykke og ble fraktet til Arendal sykehus. I dag befinner han seg på Ullevål sykehus.

  Skøyteforbundet skriver at Lunde Pedersen mistet kontrollen over sykkelen etter å ha kjørt i ett hull i veien, og krasjet ut på siden av veien.

  De opplyser at han er våken og klar og ved godt mot.

  Netherlands Speed Skating European Championships
  Foto: Peter Dejong / AP
 • United-stjerne utsatt for rasisme

  Manchester Uniteds Fred ble utsatt for rasisme i sosiale medier etter 2-4-tapet for Liverpool. Det er ikke første gang Fred blir hetset denne sesongen.

  Brasilianeren ble også utsatt for rasisme etter FA Cup-exiten mot Leicester i mars.

  – Vi er større og bedre enn det, sa Fred den gang ifølge SkySports.

  Fred ble byttet ut etter 63 minutter i torsdagens tap og fikk rasistiske meldinger på sin Instagram-konto etter kampen.

  Flere av hans lagkamerater har også blitt utsatt for rasisme denne sesongen. Både Anthony Martial, Axel Tuanzebe og Marcus Rashford har alle vært ute og sagt ifra om hets. (NTB)

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Michael Regan / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal