NRK Meny
Normal

Manchester United lekte seg til seier i van Gaal-debuten

Manchester United og Louis van Gaal startet sommerturnéen i USA på best mulig måte med en knusende 7-0 seier over LA Galaxy.

rooney

Wayne Rooney scoret to mål for Manchester United mot Los Angeles Galaxy.

Foto: LUCY NICHOLSON / Reuters

james

Reece James blir gratulert av Shinji Kagawa etter en av sine scoringer.

Foto: STEPHEN DUNN / Afp

Det var bare en treningskamp, men det var likevel knyttet stor spenning til Louis van Gaals trenerdebut for Manchester United mot Los Angeles Galaxy.

Laget kom på sjuendeplass forrige sesong, men er fortsatt en av verdens verdens største klubber. Det merket spillerne da spilte foran en nesten fullsatt stadion i Los Angeles, med en kapasitet på over 90.000 tilskuere.

Den 20 ganger engelske mesteren vant enkelt 7-0 etter scoringer av Danny Welbeck, Wayne Rooney (2), Reece James (2) og Ashley Young (2). En overbevisende start for Louis van Gaal.

– Dette var en fantastisk kamp. 7-0 var en overraskelse, men vi scoret en rekke nydelige mål, sa van Gaal etter kampen.

Møtte gamle eliteseriespillere

Flere av Manchester Uniteds førstelagsspillere har enda ferie etter årets fotball-VM, og derfor fikk noen av ungguttene sjansen i løpet av kampen. Spesielt stas var det nok for 20 år gamle Reece James som noterte seg for to scoringer sammen med Wayne Rooney og Ashley Young.

van Gaals United gikk ut i en slags 3-5-2 formasjon, eller 3-4-3 formasjon. En formasjon som er noe uvant for «De røde djevlene». van Gaal bekreftet etter kampen at laget kommer til å spille i en lignende formasjon i årets Premier League.

– Vi kommer til å starte i en 3-4-3, men den kan raskt gjøres om til en 4-3-3, sier nederlenderen.

Herrera imponerte i debuten

Begge de nye signeringene, Luke Shaw og Ander Herrera, fikk tillit mot LA Galaxy. Spesielt Herrera imponerte, og dominerte fullstendig med sitt overblikk og pasningsspill. Spanjolen ble kåret til banens beste spiller.

LA Galaxy er midt i sesongen i hjemlig Major League Soccer, og var ventet å gi et rustent Manchester United litt mer motstand. Gamle eliteseriekjenninger som Rob Friend og Stefan Ishizaki spilte fra start for amerikanerne, men hadde lite å stille opp med mot engelskmennenes stjernegalleri.

Siste nytt

 • Høyring curling-dopingsaka torsdag

  Den internasjonale idrettsdomstolen CAS melder i dag at høyringa i dopingsaka mot den rusiske curlingspelaren Aleksandr Krusjelnitsjki tek til i morgon kl 06, norsk tid.

  Han har avgitt positiv dopingprøve. Om han blir dømd, kan OUR miste bronsen i miks-double, som Norge i så fall vi få i staden.

  Aleksandr Krusjelnitskij
  Foto: CATHAL MCNAUGHTON / Reuters
 • Kristoff spurtet til seier

  Ingen kunne gjøre noe med Alexander Kristoff spurtet til seier foran italienske Andrea Guardini på den første etappen av Abu Dhabi Tour

  – En herlig seier for meg og laget. Jeg vil takke lagkameratene mine for hjelpen. Det er en god følelse å åpne rittet med å vinne, sa Kristoff etter etappen.

  Alexander Kristoff
  Foto: PHILIPPE LOPEZ / AFP
 • Sundby satser til OL i Beijing

  Til NRK bekrefter Martin Johnsrud Sundby at han fortsetter satsningen til OL i Beijing i 2022.

  – I hodet har jeg planlagt de tre neste sesongene, så da er det klønete å gi seg sesongen før OL, sier Sundby.

  CCOUNTRY-OLY-2018-PYEONGCHANG
  Foto: CHRISTOF STACHE / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Høydepunkter fra dagen
OL-magasin
OL-profiler: Johannes Høsflot Klæbo